Om oss

Vad är det vi egentligen vi exponerar våra kroppar för? Vad betyder ingrediens-förteckningarna som står bak på produkten – och håller dem vad de lovar? Är en ekologisk produkt en garanti för att den är naturlig? Vad är de långsiktiga konsekvenserna av kemikalierna i hudvård? Det var bland annat dessa frågor som startade Under Your Skin.

Schampo, balsam, bodylotion, ansiktsvatten, serum, ansiktskräm, ögonkräm, hårprodukter och smink. Ungefär så börjar dagen för många – redan där kan man räkna med att cirka 12 produkter används om man är kvinna, vilket betyder att kroppen exponeras för totalt cirka 168 unika ingredienser varje dag. För en man kan man räkna med cirka 6 produkter och 85 unika ingredienser varje dag (källa: EWG). Huden är vårt största organ, och kroppen tar upp cirka 60% av det vi applicerar på den.

Mitt namn är Lovisa Hahn och skapandet av denna plattform kom från en personlig upplevelse. År 2014 fick jag en obalans i hormonnivåerna och läkare rekommenderade att jag skulle äta östrogenpiller. Jag kände ett motstånd till att äta hormoner och bestämde mig istället för att söka ett naturligt alternativ. Vi valde då att åka till ett ayurvediskt retreat i Indien och genom kinesisk akupunktur, ayurvediska behandlingar samt rätt kost så gick mina hormoner tillbaka till normala nivåer och jag har varit helt återställd sedan dess. 

Vistelsen i Indien gav oss en insikt om att kroppens organ faktiskt absorberar skadliga kemikalier som huden exponeras för, något som vi inte kan förhindra förrän samhället förändras. Efter månader av research och en lång period av arbete är vi nu redo att lansera Under Your Skin. Vi hoppas att du kommer shoppa hos oss med glädje, vetandes att du är i goda händer och att du tar hand om din hud utan att skada din insida.

Fortsätt att besöka vår sida då vi ständigt uppdaterar med nya produkter från runt om i världen, samt inspirerar med information om hur du kan leva hälsosamt.

Laddar...