4 knep för att bli av med torra läppar

Vi har alla upplevt torra läppar flera gånger i livet. Ibland är de bara torra, ibland är de också spruckna, vilket gör ont. I alla fall är det inte ett tillstånd som man avnjuter. Istället vill man helst ha mjuka, lena läppar, eller hur? Det är inte för svårt att bli av med torra läppar om du vet vad du ska göra. Idag ska vi ge dig 4 enkla tips som ska hjälpa dig att återfå fina läppar som ser bra ut under läppstift. Dessutom ska vi också förklara varför du får spruckna och torra läppar så att du kan undvika detta problem - fortsätt läsa för att få veta mer.

Vad beror torra läppar på?

Låt oss först förklara vad som orsakar torra läppar. Det finns ju olika faktorer som leder till att du får spruckna eller torra läppar så vi vill nämna de vanligaste anledningarna. 

en läppskrubb och hudvårdsverktyg

  • Din hudtyp eller ditt hudtillstånd. Om du har torr hudtyp, om din hud är uttorkad eller om du lider av eksem, är dina läppar också benägna åt att bli torra och fjällande. Därför är det bra att lära känna din hudtyp och få veta om den leder till torra och spruckna läppar.
  • Vissa mediciner. Det finns vissa läkemedel som kan orsaka uttorkningen av dina läppar. Till exempel, många människor som äter roaccutan för akne klagar på torra läppar. 
  • Miljöfaktorer. Precis som din hud, utsätts dina läppar för miljöfaktorer som kan påverka deras tillstånd. Kylan, vinden och solen är bland de vanliga orsakerna till spruckna och torra läppar.
  • Allergier. Om du är allergisk mot något kan detta orsaka torrhet på huden och även på läpparna. Spruckna och torra läppar kan bero på en allergi mot läppstift, tandkräm, ansiktskräm och alla andra produkter som du applicerar i detta område.
  • Vitaminbrist. Eftersom B-vitamin bidrar till sund hud kan brist på det orsaka en rad hudproblem, bland annat spruckna läppar. Brist på zink och järn kan också vara anledningar till att dina läppar är torra.

Hur blir man av med torra läppar

Även om det finns olika orsaker till spruckna läppar, behöver det inte vara svårt att motverka dem. Det finns 4 enkla steg som kan hjälpa dig att återfå mjuka och kyssvänliga läppar. 

Skrubba dina läppar och ta bort döda hudceller

Om du letar efter produkter som botar torra läppar behöver du en läppskrubb. Genom att använda en läppskrubb exfolierar du läpparna och hjälper dem att bli av med döda hudceller och bli mjuka igen.

en läppskrubb

Du kan hitta många olika läppskrubbar på marknaden, men du kan även göra din egen DIY skrubb. Till exempel kan du göra din egen läppskrubb med honung och socker. Skrubba dina läppar åtminstone en gång i veckan och du kommer att se en stor förbättring av dina torra läppars tillstånd. 

Använd ett återfuktande läppbalsam för att få lena läppar

Efter exfoliering är det dags att vårda dina läppar genom att ge dem extra fukt. Det bästa mot torra läppar som flagnar är ju att återfukta dem på djupet och mjukna dem på så sätt. Eftersom det inte finns några talgkörtlar i våra läppar kan de inte producera talg som naturligt skulle återfukta dem. Som en följd blir läpparna torra jättesnabbt därför att de inte kan behålla fukten som de kräver. 

under your skin veganskt läppbalsam som hjälper att bli av med torra läppar

Vårt heta tips för torra läppar är att testa vårt bäst i test veganska läppbalsam. Det kommer att fixa dina torra läppar och hjälpa dig att återfukta dem på riktigt. Dessutom luktar det ljuvligt av granatäpple och det är helt rent och naturligt. Det är inte märkligt att det fantastiska läppbalsamet är en av våra bästsäljare - det återställer läpparnas fuktnivå och gör dem lena och kyssvänliga igen! 

Skydda dina läppar mot solen, vinden och kylan

Om du undrar vad som hjälper mot torra läppar finns det en annan grej du borde veta. Dina läppar utsätts dagligen för olika miljöpåverkningar. Ofta får man torra läppar av solen, vinden, kylan och andra miljöfaktorer. Därför är det viktigt att skydda dina läppar när du är ute. Du gör så genom att återfukta dem intensivt, använda solskydd, och kanske även använda en halsduk i kylan. 

Drick tillräckligt mycket vatten

Vad är bäst för torra läppar? Återfuktning - både inifrån och utifrån. Det betyder att det inte räcker med att använda ett läppbalsam. Ett av de bästa sätten att slippa spruckna och torra läppar är genom att dricka mycket vatten varenda dag. Det är superviktigt att återfukta dina läppar utifrån med hjälp av ett läppbalsam, men det är lika viktigt att ta hand om hela din kropp, inklusive läpparna, genom att dagligen dricka åtminstone 8 glas vatten. På så sätt undviker du många olika hudproblem, bland annat torra läppar. 

Hej då torra läppar!

Om du vill rädda dina torra läppar behöver du ge dem lite mer kärlek. Många av oss glömmer bort våra läppar när vi tänker om hudvård. Men det är ju viktigt att skrubba, återfukta och skydda våra läppar om vi vill slippa och bli av med spruckna och torra läppar. Så, följ dessa enkla tips och säg hej då till torrhet i läpparna!

Leave a comment

svenska sv