Tips för att skapa ett eget hemmaspa & minska stressen

Efter en lång arbetsvecka behöver man lite avkoppling och njutning. En spadag vore det härligaste sättet att ta hand om din kropp och ditt sinne och glömma bort all stress. Men problemet är att man inte kan betala för dessa dyra behandlingar för ofta. Lyckligtvis kan du skapa ett eget hemmaspa och njuta av utan att lämna ditt hus. Vi har samlat några bästa hemmaspa tips för att hjälpa dig att känna dig lyxig i ditt eget badrum. Du kan spara lite pengar men vårda kroppen samtidigt. Så fortsätt att läsa och se hur du kan unna dig spakänslan hemma!

Skapa en skön stämning för ditt hemmaspa inomhus

Meningen med spahelgen är att lugna ner dig och koppla av. Därför behöver du se till att stämningen i ditt hem motsvarar stämningen på ett spa. För att få en avslappnande hemma-spa-behandling, börja med dessa enkla steg: 

 • Musik. En chill spellista med dina favoritlåtar eller avkopplande musik kan ta stämningen till nästa nivå.
 • Belysning. Det går inte med stark takbelysning om du vill fixa ditt eget spa. Istället dämpa belysningen och tänd några ljus i rummet. 
 • Doft. Något som går hand i hand med ett spa är fräscha och ljuvliga dofter. Så välj några doftljus, doftpinnar eller eteriska oljor och komplettera den mysiga spa-stämningen. 

Skapar du ett eget hemmaspa med pojkvän, fixar du ett hemmaspa för barn eller för dig själv är stämningen jätteviktig. Så se till att skapa en avslappnade atmosfär.

Inspiration och tips för hemmaspa behandlingar

Ta en mysig hemmaspa bad och skrubba din kropp 

Det perfekta sättet att börja din spakväll och minska stressen är genom att ta en lång, varm bubbelbad. Skapa en harmonisk omgivning i ditt badrum och använd badsalt eller bubbelbad produkter. Ta en bok eller ett glas vin och koppla av lite. 

en kvinna läser en bok i ett eget hemmaspa bad

Efter din bad kan du ta lite tid att exfoliera din kropp och bli av med döda hudceller. Du kan göra så genom att använda en kroppsskrubb eller gör din egen kroppsskrubb. I alla fall är detta ett bra sätt att unna dig ditt egna spa hemma.

  Hemmaspa för håret

  När du gör ditt hemmaspa vore det fint att ägna lite tid åt ditt hår. Man stylar sitt hår varje dag genom att sätta upp håret, kamma det eller använda olika värmeverktyg. Därför är håret ofta suget på några sköna behandlingar och en liten rast. Här kommer några produkter till hemmaspa som kan hjälpa ditt hår. 

  under your skin detox kit

  • Tvätta håret. Börja med att tvätta håret med ett naturligt schampo som är vänligt mot ditt hår och inte uttorkar det. Du kan testa vårt mest hyllade bäst i test detox schampo och balsam kit med ett milt schampo och återfuktande balsam. De kommer att passa in jättefint i ditt hemmaspa - de kan funka som ett hemmaspa kit! 
  • Ta dig tid för en hårinpackning. För att verkligen återfukta håret på djupet och återhämta det är det bra att använda en hårinpackning. Annars kan du också använda vårt balsam och låta det ligga i 10-20 minuter innan du sköljer det ut. 
  • Använd en naturlig olja i topparna. Man ofta har problem med torra eller kluvna hårtoppar så det är alltid en bra idé att vårda dem och förebygga dessa problem. Vårt tips är att använda en naturlig hårolja i topparna för att få dem att glänsa och mjukna håret.

  Kroppsbehandlingar på ett eget hemmaspa

  Vårt nästa tips till hemmaspa handlar om kroppsvård och hemmaspa produkter du kan använda. Det är dags att ägna dig åt din kropp och sköta den på riktigt. Här kommer lite hemmaspa inspiration för kroppsbehandling.

  • Ge kroppen en fuktbomb. Återfuktning, återfuktning, återfuktning - detta är nyckeln till mjuk och len hud. Genom att använda vår fantastiska ekologiska kroppslotion efter exfoliering kommer din hud att lysa och tacka dig för fukten. Och oroa dig inte, huden kommer inte att vara kladdig efteråt. 
  • Ge lite kärlek till dina fötter. Man glömmer ofta att sköta sina fötter och återfukta dem tillsammans med resten av kroppen. Så skapa ett litet hemmaspa för fötter för att exfoliera och ge fukt till dina fötter. 
  • Vad händer med dina händer? Vatten, handsprit, alkohol - våra händer är utsatta för ganska mycket nuförtiden. Så de behöver också lite vård och omtanke. För att ta hand om dina händer kan du använda vår ekologiska handkräm och ge dem tillräckligt med fukt och skydd, samt njuta av den ljuvliga citrus doften.

  Ansiktsbehandlingar på hemmaplan

  Nu går vi vidare och visar för dig hur du kan ge din hy lite extra kärlek när du skapar ett eget hemmaspa inomhus och ta din hudvård till nästa nivå. 

  tre stycken under your skin natural glow ansiktsolja

  • Ansiktsmasker är ett måste. Du kan välja om du vill använda en mask som återfuktar eller exfolierar. Kanske vill du testa både och? 
  • Förlänga din hudvårdsrutin. Det är din spadag så du har tid att unna dig en lång och rik hudvårdsrutin. Idag har du inte bråttom och därför kan du använda alla produkter som du inte hinner applicera före jobbet. 
  • Använd oljor för den ultimata spakänslan. Som ett extra steg och en boost av fukt kan du lägga till en naturlig ansiktsolja i din rutin. Din hy kommer att tacka dig och få det perfekta glowet som alla önskar.
  • Testa ansiktsverktyg och rollers. Förutom bra och fullständig skönhetsvård finns det en sak till som du kan unna dig på spakvällen hemma - hudvårdsverktyg. Efter att du har smörjt in huden med alla produkter ta lite tid att rolla din favoritverktyg mot huden och få ut de bästa resultaten av dina hudvårdsprodukter. Ett tips för att pigga upp ansiktet är att förvara ansiktsverktyg i kylen före användningen.

  Unna dig lite spa tid - du förtjänar det!

  Alla förtjänar en avslappnande helg rik på self-care och egentid. Varför inte skapa ett eget hemmaspa för att ta hand om din kropp och din själ? Nu har du de bästa knepen för att skapa ditt eget hemma-spa, så du behöver inte vänta längre. Ta dig tid för att umgås med dig själv, var snäll mot dig själv och minska stressen. Hör av dig gärna i kommentarer om du har några tips för att maximera spakänslan hemma! 

  Leave a comment

  svenska sv