en glad kvinna framför spegeln med friskt hår tack vare bättre hårvård

4 enkla steg till bättre hårvård för friskare hår

För många människor är håret en faktor som betydligt påverkar självförtroendet. Av denna anledning är hårvård superviktigt om man vill ha hälsosamt, glansigt och slätt hår. Men eftersom det finns så många produkter som man kan välja mellan kan det vara lite komplicerat att hitta det bästa för ditt hår. Så, idag vill vi på Under Your Skin dela med oss av några råd som kan hjälpa dig att skapa en bra hårvårdsrutin och se till att du behandlar håret på bästa möjliga sätt. Ifall du behöver tips för bättre hårvård och friskare hår då ska du fortsätta läsa denna text och få veta mer.

1. Detoxa håret från starka och uttorkande kemikalier

Dessvärre innehåller många produkter som finns på marknaden väldigt starka, uttorkande och onödiga kemikalier som bara skadar din hårbotten och ditt hår. Därför behöver du vara försiktig när du väljer hårprodukter. På grund av dessa skadliga kemikalier blir hårbotten uttorkad och därför börjar den producera mer talg som kompensation för detta. Som en följd, upplever du att ditt hår blir fett direkt efter tvätt.

under your skin detox kit är ett exempel på bättre hårvård för friskare hår

Så, för att verkligen förbättra både hårets och hårbottens tillstånd behöver du avstå från dessa uttorkande produkter. Ditt schampo behöver inte vara så stark för att rengöra håret ordentligt och göra en skillnad. Vårt tips är att du byter till mildare produkter som är hår- och hudvänliga och att du slutar torka ut din hårbotten. Fundera gärna på vårt Detox Kit som är framtaget just för att motverka uttorkningen och hjälpa dig att slippa få flottigt hår snabbt efter tvätt. Dessutom kommer ditt hår att bli mycket hälsosammare när du börjar använda bättre hårvård.

2. Sluta med onödiga produkter - kvalitet över kvantitet är nyckeln till bättre hårvård för friskare hår

Många människor tror att de behöver ha en lång hårvårdsrutin med tiotals produkter. Men istället för att köpa så många onödiga produkter är det en bättre idé att satsa på några få produkter av hög kvalitet. Innan du fyller ditt badrum med alla produkter som du ser på sociala medier tänk på vad ditt hår egentligen behöver.

en kvinna använder hårspray

Om ditt hår är i behov av extra fukt, till exempel, då ska du hitta en olja, ett serum eller någon liknande produkt som ger håret allt som det kräver. Ett exempel på en komplett rutin kan omfatta ett milt schampo, ett fuktgivande balsam, värmeskydd och en hårolja. Så, bättre hårvård handlar om produkter som verkligen gör en skillnad istället för att använda tio produkter som inte gör något.

3. Fokusera på återfuktande produkter och få glansigare och friskare hår

När det gäller bättre hårvård så är återfuktning ett av de viktigaste stegen i en bra rutin. För att få glansigare, mjukare och friskare hår behöver du använda produkter som återfuktar det på djupet. På så sätt kommer du också att märka att håret är starkare och slätare.

Förutom ett fuktgivande balsam så rekommenderar vi att du använder en hårinpackning en gång i veckan och att återhämta håret efter varje tvätt med hjälp av en rik hårolja, ett återfuktande serum, en kräm, spray, osv. Hitta din favoritprodukt som återupplivar håret och du ska se en stor skillnad i hårets  utseende.

4. Slipp vanliga misstag inom hårvård för att få friskare hår

När det gäller hårprodukter och hårvård överhuvudtaget så gör många människor vissa misstag då och då. Det finns vissa fel som är väldigt vanliga och som kan skada håret och orsaka friss eller kluvna hårtoppar. Så, för att förbättra din hårvård och få hälsosammare hår läs nedan om några saker som du ska undvika i din dagliga hårrutin och hårmyter du ska sluta tro på.

en kvinna hos frisören

  • Hejdå frottéhandduken! Efter du har tvättat håret kan du torka det med en bomulls-T-shirt istället för en handduk som skadar och sliter håret samt orsakar friss.

  • Skydd håret mot värmen. Många av oss älskar att styla håret med värmeverktyg, men tyvärr kan det skada håret i en hög grad. Så, om du inte kan säga adjö till din plattång eller locktång då ska du börja använda ett värmeskydd innan du stylar håret.

  • Glesa ut hårtvättar. Om du vill vårda håret på rätt sätt då ska du börja med att tvätta håret rätt och undvika dagliga tvättar.

  • Sluta sätta upp håret för ofta. Ett misstag som många av oss med långt hår gör är att sätta upp håret varje dag. Men tyvärr kan det resultera i kluvna hårtoppar eftersom hårsnoddar inte är riktigt hårvänliga.

  • Borsta inte blött hår. Vått hår är ganska känsligt och mottagligt för slitage så genom att borsta ditt blöta hår kan du orsaka slitna hårtoppar.

Få friskare hår med anpassade och bättre hårvård

Alltså vill du ha slätt, glansigt och lent hår? Då behöver du bättre hårvård som verkligen ger resultat. Kasta bort uttorkande produkter, återfukta håret och ger det tillräckligt med näring och sluta göra skadliga misstag. Genom att förbättra din rutin kommer du att få friskare hår som du alltid har velat. Om du har några fler tips kan du vänligen dela med dig i kommentarerna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar