en kvinna applicerar ett läppbalsam

4 knep för att bli av med torra läppar

Vi har alla upplevt torra läppar flera gånger under vårt liv. Ibland är de bara torra, ibland är de även spruckna, vilket kan gör ont. Oavsett så är det inte ett tillstånd som man njuter utav. Istället vill man ha mjuka, lena läppar, eller hur? Det är inte svårt att bli av med torra läppar om du vet hur du ska göra. Idag ska vi berätta om 4 enkla tips som kan hjälpa dig till att återfå fina läppar som ser bra ut under ditt läppstift. Dessutom ska vi också förklara varför du får spruckna och torra läppar, så att du kan undvika detta problem i framtiden.

Vad beror torra läppar på?

Låt oss först förklara vad som orsakar torra läppar. Det finns många olika faktorer som leder till att du får spruckna och torra läppar, så vi vill berätta om de allra vanligaste orsakerna.


en läppskrubb

  • Din hudtyp eller ditt hudtillstånd. Om du har torr hudtyp, hud som är uttorkad eller om du lider av eksem, så är dina läppar också mer benägna att bli torra och fjälliga. Därför är det bra att lära känna din hudtyp och ta reda på om den är orsaken till dina torra och spruckna läppar.

  • Vissa mediciner. Det finns vissa läkemedel som kan orsaka uttorkning av dina läppar. Som exempel så äter många roaccutan som är ett läkemedel mot akne, många som använder det klagar ofta på torra läppar.

  • Miljöfaktorer. Precis som din hud, utsätts dina läppar för olika miljöfaktorer som kan påverka dess tillstånd. Kyla, vind och sol är bland de vanliga orsakerna till spruckna och torra läppar.

  • Allergier. Om du är allergisk mot något kan detta orsaka torrhet på huden och även på läpparna. Spruckna och torra läppar kan bero på allergi mot läppstift, tandkräm, ansiktskräm eller alla andra produkter som du applicerar på detta område.

  • Vitaminbrist. Eftersom B-vitamin bidrar till sund hud så kan brist på det orsaka en rad olika hudproblem, bland annat spruckna läppar. Brist på zink och järn kan också vara en anledning till att dina läppar är torra.

Hur blir man av med torra läppar

Även om det finns olika orsaker till spruckna läppar, behöver det inte vara svårt att motverka det. Det finns 4 enkla steg som kan hjälpa dig att återfå mjuka läppar.


Hej då torra läppar!

Om du vill rädda dina torra läppar behöver du ge dem lite extra kärlek. Många av oss glömmer bort våra läppar när vi tänker på hudvård. Det är viktigt att skrubba, återfukta och skydda våra läppar om du vill slippa eller vill bli av med spruckna och torra läppar. Följ dessa enkla tips och säg hej då till torra läppar!

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Exfoliera hjälper ingenting det blir väldigt fult istället – om man gör det ofta.

Sandra

Lämna en kommentar