4 steps to prevent dry and frizzy hair

4 Tips för att Motverka Torrt och Frissigt Hår

När temperaturen sjunker och luften blir torrare kan håret börja kännas frissigt och uttorkat. Men det finns sätt att skydda och vårda ditt hår även under de kyligaste månaderna! Här delar vi fyra enkla tips för att motverka torrt och frissigt hår så att du kan hålla dina längder mjuka, glansiga och återfuktade hela vintern.

 

1. Tvätta håret i rätt temperatur

Temperaturen på vattnet kan påverka ditt hår mer än du tror. Varmt vatten kan öppna upp hårstrånas yttersta hölje och torka ut både håret och även hårbotten. Även om du inte behöver duscha iskallt, är det bättre att välja en temperatur som känns lagom för att bevara hårets naturliga fukt. 

 

2. Undvik överdriven värmebehandling

Värmeverktyg som plattänger och locktänger kan skada håret, särskilt under kallare månader när håret redan är extra känsligt. Om du behöver använda värmeverktyg, se till att alltid använda ett värmeskydd för att minska risken för skador. Vår Heat Protection Spray skapar en barriär som skyddar håret från skadlig värme och bevarar fukt. 

En naturlig hårolja kan även göra underverk för torrt hår. Vår Hair Oil är berikad med sheasmör, oliv- och solrosolja, som hjälper till att återfukta och reparera håret på djupet. Oljan skyddar även mot värme från stylingverktyg och minskar friss, vilket gör den perfekt för vintermånaderna. Applicera några droppar i längderna efter tvätt eller som en leave-in-produkt för extra skydd.

 

3. Byt till en återfuktande schampo- och balsamrutin

En bra hårvårdsrutin börjar i duschen. Välj ett återfuktande schampo och balsam som innehåller naturliga ingredienser som vårdar håret, fria från silikoner och skadliga kemikalier. Att använda en bra hårmask är även viktigt för torrt och frissigt hår, då håret behöver återfuktning på djupet. Vår Organic Hair Mask återfuktar intensivt och reparerar skadat hår, samtidigt som den stärker håret och skyddar mot yttre påfrestningar. Den kan med fördel appliceras en gång i veckan eller oftare vid behov! Avsluta alltid med balsam för att stänga hårets fjällskikt. 

 

4. Borsta håret med omtanke

Att borsta håret är en del av vår dagliga rutin, men det är viktigt att inte överdriva. Frekvent borstning skapar friktion som kan skada hårstrånas ytskikt och bidra till friss. Det räcker med att borsta håret en gång om dagen för att reda ut tovor och fördela de naturliga oljorna jämnt över håret. Det hjälper till att skydda och ge håret en naturlig glans.

Kom också ihåg att håret är som mest känsligt när det är blött. Att borsta blött hår kan orsaka att hårstråna blir kluvna och skadade. Om du vill undvika skador, låt håret torka innan du försiktigt borstar igenom det. För bästa resultat, använd gärna en bredtandad kam eller en borste med mjuka borst för att minimera slitaget.

 

Avslutningsvis

Att hålla håret friskt och återfuktat under vintermånaderna behöver inte vara svårt. Med rätt produkter och några enkla förändringar i din hårvårdsrutin kan du motverka friss och torra toppar. Våra naturliga hårvårdsprodukter är designade för att ge ditt hår näring utan att belasta det med onödiga kemikalier – perfekt för dig som vill ta hand om håret på ett skonsamt och effektivt sätt.

 

Med kärlek,

Team Under Your Skin

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar