5 vanliga misstag i hudvård för ansiktet - sluta med det här!

Många människor kämpar jättehårt för fin hud i ansiktet. De lägger pengar på dyra behandlingar och hudvårdsprodukter i hopp om att det kommer att hjälpa. Och många människor får jättefina resultat när de börjar använda anpassande produkter. Men ibland kan de bästa hudvårdsprodukterna inte hjälpa alls om man använder dem fel. Det finns många vanliga fel du kan göra med din hy om du inte vet hur din hud och hudvård funkar. Därför har vi valt att berätta om vanliga misstag i hudvård för ansiktet och hur du kan använda dina hudvårdsprodukter på rätt sätt. Med våra tips kan du uppnå de bästa resultaten med din skönhetsrutin, undvika misstag i hudvård och äntligen få en fin, jämn hudton. 

1. Du använder fel produkter

Ett av de vanligaste misstagen i hudvård för ansiktet är användningen av produkter som inte är gjorda för din hud. Därför är det första och mest avgörande steget att hitta produkter som passar din hud. Vad betyder det?

Det betyder att du behöver använda produkter och ingredienser som funkar för just din hudtyp. Det finns flera olika hudtyper och det är viktigt att få veta vilken hudtyp du har. Efter detta kan du hitta en hudvårdsrutin som funkar för din hudtyp och dina hudtillstånd.

2. Du rengör hyn fel eller inte ordentligt

Många människor underskattar betydelsen av att noggrant och ordentligt rengöra ansiktet. Att ta bort allt smink, fett och all smuts från ansiktet är ett av de viktigaste stegen i ens hudvårdsrutin. Huden utsätts för ganska mycket varje dag och porerna blir lätt tilltäppta om du inte rengör ansiktet. Smuts, sebum, fria radikaler, produkter och bakterier samlas ihop inom dina porer och de kan orsaka en lång rad problem. Därför är det nödvändigt att använda en ansiktsrengöring både morgon och kväll. Vi har samlat några tips som kommer att hjälpa dig att tvätta ansiktet rätt:

en man rengör ansiktet för att slippa vanliga misstag i hudvård för ansiktet

  • Dubbel rengöring. Om du inte har hört om dubbel rengöring är det dags att lära dig om det nu. Det är en rengöringsmetod som innebär två steg. Först tvättar du ansiktet med en oljebaserad ansiktsrengöring och sen efterföljer du det med en vattenbaserad ansiktsrengöring. Det första steget tar bort smink, SPF och naturliga oljor. Den vattenbaserade ansiktsrengöringen hjälper att ta bort resten av smuts samt ansiktsrengöringen från det första steget. 
  • Välj milda produkter. Ett vanligt misstag i hudvård har att göra med produkter som man väljer för att rengöra ansiktet. Att tvätta ansiktet med bara vatten eller med starka, uttorkande produkter är vanliga fel. Vattnet kan inte rengöra huden på riktigt så det räcker inte med det. Om din hud är torr kan du tvätta ansiktet med vatten på morgonen och använda en ansiktsrengöring på kvällen. Men det bästa är att hitta en mild ansiktsrengöring som inte torkar ut din hud och använda den både morgon och kväll. Starka och uttorkande produkter behövs inte - de orsakar bara fler problem.
  • Smörj ansiktsrengöringen i ca 1 minut. För att få ut det bästa resultatet från din ansiktsrengöring behöver du ge produkten lite mer tid att funka. Så, istället för att bara smörja in ansiktsrengöringen och skölja den ut är det bättre att massera produkten i ansiktet i ca 1 minut. 

3. Du använder hudvårdsprodukter i fel ordning

Om du väljer högkvalitativa produkter som passar din hudtyp kan du oftast lita på dem att ge dig fina resultat. Men om du inte använder dessa produkter i rätt ordning blir de mindre effektiva och du kan inte uppnå det önskade resultatet. Du kan använda femton hyllade produkter men om du applicerar dem fel kommer de inte att funka. Så, undvik detta vanliga misstag i hudvård för ansiktet och lär dig i vilken ordning du borde applicera produkterna. Nedan kan du hitta den rätta ordningen för dina hudvårdsprodukter:

en kvinna applicerar en ansiktskräm

  1. Rengöring
  2. Ansiktsvatten (toner)
  3. Serum
  4. Kräm
  5. Ansiktsolja
  6. Solskydd (på morgonen) 

Självklart behöver du inte använda alla listade produkter. Men ifall du använder alla av dem är vårt tips att applicera dem i den föreslagna ordningen. Stegen som är oundvikliga i en fullständig hudvårdsrutin är rengöring, kräm och solskydd. Om du vill lägga till vår Natural Glow Ansiktsolja eller ett serum med aktiva ingredienser är det bara en bonus.

4. Du exfolierar ansiktet för ofta vilket är ett vanligt fel i hudvård för ansiktet

Exfoliering är ett jätteviktigt steg som hjälper mot ojämn hudstruktur, förbättrar hudtexturen, tar bort döda hudceller och motverkar pigmentfläckar i ansiktet. Men om man exfolierar överdrivet ofta kan det skada huden. Ett av de vanligaste misstagen med hudvården är att man använder exfolieringsmedel för ofta. Detta kan försvaga din hudbarriär, torka ut huden, göra den känsligare och orsaka olika hudproblem. Så, se till att du exfolierar lagom ofta. Det räcket med kemisk exfoliering en eller två gånger i veckan. 

5. Ett grundläggande misstag inom hudvård - du använder SPF bara på semestern

Tyvärr associerar många människor SPF med semester, sommar och stränder. Och just det är ett av de värsta misstagen du kan göra med din hy. Solstrålar är jätteskadliga och farliga för din hud. Och oavsett om det är november, april eller juli är det viktigt att skydda din hud mot UV-strålar. Solen kan orsaka pigmentfläckar i ansiktet, rynkor, solbränna, förtidiga åldrande och även hudcancer. Så, om du vill undvika alla dessa konsekvenser behöver du använda solskydd varje dag.

en kvinna applicerar hudvård

Vårt heta tips är att använda solskyddsfaktor 30 eller högre för att förhindra olika skador som solstrålar kan orsaka. Skyddar du inte hyn mot solen är alla övriga steg i din hudvårdsrutin meningslösa. Du kan inte få ut det bästa resultatet av dina produkter om din hud utsätts för solen och blir irriterad, uttorkad och skadad. 

Använd hudvårdsprodukter rätt och undvik vanliga fel inom hudvård

Du kan få dålig hy på grund av stress, kost och andra vanliga vanor som påverkar huden. Men anledningen till olika hudproblem kan också vara några vanliga misstag du gör med din hy. Så, om du vill uppnå det bästa resultatet med dina fina hudvårdsprodukter behöver du se till att du använder dem korrekt. Gör du dessa misstag i hudvård för ansiktet? Följ våra enkla tips och sluta med dessa fel.

Leave a comment

English en