en kvinna applicerar en ögonmask

5 vanliga misstag i hudvård för ansiktet - sluta med det här!

Många människor kämpar väldigt hårt för att få fin hud i ansiktet. De lägger mycket pengar på dyra behandlingar och hudvårdsprodukter i hopp om att det kommer att hjälpa. Och de börjar få jättefina resultat när de börjar använda anpassande produkter. Ibland kan de bästa hudvårdsprodukterna inte ge någon effekt alls om man använder dem fel. Det finns många vanliga misstag du kan råka göra med din hy om du inte vet hur din hud och hudvård funkar. Därför har vi valt att berätta om vanliga misstag inom hudvård för ansiktet och hur du kan använda dina hudvårdsprodukter på rätt sätt. Med våra tips kan du uppnå de bästa resultaten med din skönhetsrutin, undvika misstag i hudvård och äntligen få en fin, jämn hudton. 

1. Du använder fel produkter

Ett av de vanligaste misstagen i hudvård för ansiktet är användningen av produkter som inte är gjorda för din hudtyp. Därför är det första och mest avgörande steget att hitta produkter som passar din hud. Vad betyder det?

Det betyder att du behöver använda produkter och ingredienser som funkar för just din hudtyp. Det finns flera olika hudtyper och det är viktigt att du tar reda på vilken hudtyp du har. Efter detta kan du hitta en hudvårdsrutin som funkar för din hudtyp och ditt hudtillstånd.

2. Du rengör hyn fel eller inte ordentligt

Många människor underskattar betydelsen av att noggrant och ordentligt rengöra sitt ansikte. Att ta bort allt smink, fett och smuts från ansiktet är ett av de viktigaste stegen i ens hudvårdsrutin. Huden utsätts för mycket varje dag och porerna blir lätt tilltäppta om du inte rengör ansiktet. Smuts, sebum, fria radikaler, produkter och bakterier samlas ihop inom dina porer och de kan orsaka en lång rad problem. Därför är det nödvändigt att använda en ansiktsrengöring både morgon och kväll. Vi har samlat några tips som kommer att hjälpa dig att tvätta ansiktet rätt:

en man rengör ansiktet för att slippa vanliga misstag i hudvård för ansiktet

  • Dubbel rengöring. Om du inte har hört om dubbel rengöring är det dags att lära dig om det nu. Det är en rengöringsmetod som innefattar två steg. Först tvättar du ansiktet med en oljebaserad ansiktsrengöring och sedan efterföljer du det med en vattenbaserad ansiktsrengöring. Det första steget tar bort smink, SPF och naturliga oljor. Den vattenbaserade ansiktsrengöringen hjälper att ta bort resten av smutset samt resterna av ansiktsrengöringen från det första steget. 
  • Välj milda produkter. Ett vanligt misstag i hudvård har att göra med produkter som man väljer för att rengöra ansiktet. Att tvätta ansiktet med bara vatten eller med starka, uttorkande produkter är vanliga fel. Vatten kan inte rengöra huden på djupet. Om din hud är torr kan du tvätta ansiktet med vatten på morgonen och använda en ansiktsrengöring på kvällen. Men det bästa är att hitta en mild ansiktsrengöring som inte torkar ut din hud och använda den både morgon och kväll. Starka och uttorkande produkter behövs inte - de orsakar bara fler problem.
  • Smörj ansiktsrengöringen i ca 1 minut. För att få ut det bästa resultatet från din ansiktsrengöring behöver du ge produkten lite mer tid att funka. Istället för att bara smörja in ansiktsrengöringen och skölja bort den, så är det bättre att massera in produkten i ansiktet i ca 1 minut. 

3. Du använder hudvårdsprodukter i fel ordning

Om du väljer högkvalitativa produkter som passar din hudtyp kan du oftast lita på att dem kommer att ge dig fina resultat. Men om du inte använder dessa produkter i rätt ordning blir de mindre effektiva och du kan inte uppnå det önskade resultatet. Du kan använda femton hyllade produkter men om du applicerar dem fel så kommer de inte att funka. Undvik detta vanliga misstag i din hudvårdrutin för ansiktet och lär dig i vilken ordning du ska applicera produkterna. Nedan kan du hitta den rätta ordningen för dina hudvårdsprodukter:

en kvinna applicerar en ansiktskräm

  1. Rengöring
  2. Ansiktsvatten (toner)
  3. Serum
  4. Kräm
  5. Ansiktsolja
  6. Solskydd (på morgonen) 

Självklart så behöver du inte använda alla listade produkter. Men ifall du använder dem alla är vårt tips att applicera de i den föreslagna ordningen. Stegen som är oundvikliga i en fullständig hudvårdsrutin är rengöring, kräm och solskydd. Om du vill lägga till vår Natural Glow Ansiktsolja eller ett serum med aktiva ingredienser är det bara en bonus.

4. Du exfolierar ansiktet för ofta vilket är ett vanligt fel i hudvård för ansiktet

Exfoliering är ett jätteviktigt steg som hjälper mot ojämn hudstruktur, förbättrar hudtexturen, tar bort döda hudceller och motverkar pigmentfläckar i ansiktet. Men om man exfolierar överdrivet ofta så kan det skada huden. Ett av de vanligaste misstagen med hudvården är att man använder exfolieringsmedel för ofta. Detta kan försvaga din hudbarriär, torka ut huden, göra den känsligare och orsaka en rad olika hudproblem. Så se till att du exfolierar lagom ofta. Det räcket med kemisk exfoliering en eller två gånger i veckan. 

5. Ett grundläggande misstag inom hudvård - du använder SPF bara på semestern

Tyvärr associerar många människor SPF med semester, sommar och stränder. Men det är ett av de värsta misstagen du kan göra med din hy. Solstrålar är jätteskadliga och farliga för din hud. Och oavsett om det är april, juli eller november är det viktigt att skydda din hud mot UV-strålar. Solen kan orsaka pigmentfläckar i ansiktet, rynkor, solbränna, förtidiga åldrande och även hudcancer. Om du vill undvika alla dessa konsekvenser behöver du använda solskydd varje dag.

en kvinna applicerar hudvård

Vårt heta tips är att använda solskyddsfaktor 30 eller högre för att förhindra olika skador som solstrålar kan orsaka. Skyddar du inte hyn mot solen är alla andra steg i din hudvårdsrutin meningslösa. Du kan inte få ut det bästa resultatet av dina produkter om din hud utsätts för solen och blir irriterad, uttorkad och skadad. 

Använd hudvårdsprodukter rätt och undvik vanliga fel inom hudvård

Du kan få dålig hy på grund av stress, kost och andra vanliga vanor som påverkar huden. Anledningen till olika hudproblem kan också vara några vanliga misstag du gör mot din hy. Om du vill uppnå det bästa resultatet med dina fina hudvårdsprodukter behöver du se till att du använder dem korrekt. Gör du dessa misstag i hudvård för ansiktet? Så sluta med dessa fel och följ våra enkla tips.
Tillbaka till blogg

1 kommentar

Hej! Jag ska testa serumet och ansiktsoljan. Men ser nu att ni ej har någon ansiktstvätt osv? Vad bör jag komplettera med eftersom att ni inte har allt som ingår i en ansiktsserie.

Sanna

Lämna en kommentar