en kvinna borstar håret

6 vanliga myter om hår - det här är inte sant!

Nuförtiden finns det så mycket information om alla möjliga ämnen och det kan vara svårt att hålla reda på vad som är sant och vad som är falskt. Bland annat finns det mycket fakta om hårvård som är tillgängliga till alla, men som inte alltid är helt korrekta. Som en följd av detta börjar människor ofta tro på vissa myter om hår och följa regler och tips som inte alls stämmer. Så, idag vill vi på Under Your Skin prata mer om falsk fakta och bryta de allra vanligaste myterna om ditt hår. Vi har samlat ihop 6 myter som många människor tror på och vi ska förklara varför du inte ska tro på dem. Så fortsätt läsa för att få veta sanningen om ditt hår och lär dig hur du kan ta hand om håret på rätt sätt.

1. Du behöver tvätta håret med kallt vatten för att återfå glans

Falskt, falskt, falskt. Du kommer troligen att bli glad över att höra att denna myt om håret är falsk, eftersom det inte lägre finns någon anledning till att frysa i duschen. Ditt hår kommer inte att få en fin och fräsch glans om du tvättar det i iskallt vatten. Så du kan gärna sluta följa detta tips och börja använda ljummet eller varmt vatten istället. Däremot finns det vissa knep för att få glansigt hår genom att använda rätt produkter och ta hand om håret på rätt sätt. Du kan alltså återfå lyster i håret utan att behöva skaka av kyla i duschen.

2. Håret växer snabbare när du klipper topparna

Hur många gånger har du hört att ditt hår kommer att växa snabbare om du klipper det? Vi som gillar att ha långt hår och undviker att klippa topparna för ofta tycker inte om att höra att håret behöver klippning för att växa. Lyckligtvis är det en myt om hårväxt som inte stämmer

hårklippning hos frisören gör inte håret att växa snabbare - det är en av myter om hår

Håret växter nämligen från hårbotten och inte från topparna. Så när du klipper av de slitna hårtopparna kommer ditt hår att se friskare ut och topparna kommer att vara tjockare. Men det betyder inte att håret ska börja växa fortare. Det betyder bara att dina hårtoppar kommer att se bättre ut och sluta falla av och därmed kan det kännas som att ditt hår växer snabbare. Du kan sluta boka klipptid så ofta, spara lite pengar och njuta av ditt långa hår. 

3. Schampo måste löddra för att rengöra håret

Människor associerar ofta rengöring med lödder. Men vi är här att bryta denna hårmyt. När ett schampo löddrar mycket betyder det inte att det är djuprengörande. Istället betyder det att schampot innehåller starka tensider som gör det att löddra mycket. Som en följd av detta får man intrycket att schampot är mer effektivt och att det rengör håret bättre än schampon med mindre lödder. Men i verkligheten innebär lödder inte bättre rengöring

under your skin detox kit

Dessa starka tensider kan däremot torka ut din hårbotten och förstöra dess fuktbalans och pH-värde. Så vårt tips är att byta till ett mildare schampo med naturliga ingredienser som inte är uttorkande för hår och hårbotten. Du är varmt välkommen att kika på vårt ekologiska detox schampo som är gjort av naturliga och milda ingredienser och hjälper att vårda och återfukta din hårbotten. Det innehåller inte SLS och SLES så det kommer inte att löddra på samma sätt som de starka schampona du brukar använda, men om du schamponerar håret två gånger kan du ändå få ett fint lödder.

4. Det är bättre att tvätta håret utan balsam

Vissa människor tror att balsamet är onödigt och att det bara tynger ner håret och gör det fetare. Just detta är en av de vanligaste myterna om håret. Man behöver ju använda balsamet vid varje hårtvätt om man vill ha mjukt, slät och glansigt hår som är lätt att kamma ut. Det gäller även om ditt hår är tunt och glatt. 

Med schampot rengör du håret och hårbotten från smuts och fett, men också från naturliga oljor som återfuktar huden. Därför kan håret kännas strävt eller torrt om du bara använder schampo. Så hjälp håret att återfå sin glans och bli mjukare genom att använda ett återfuktande balsam. Vi lovar dig att du kommer att se en stor skillnad när du börjar använda vårt ekologiska balsam. Ditt hår kommer att vara superlent, glansigt och lätt att borsta. Om du känner att ditt hår behöver extra omtanke och fukt, kan du använda vårt balsam som en hårmask och lämna det i håret i ca 10-20 minuter. Resultatet kommer att överraska dig!

5. Du ska applicera schampot i hela håret

Vi kan med säkerhet säga att en av de vanligaste myterna om håret är att man behöver schamponera hela håret. Men nej! Det behöver man inte alls göra. Det finns inget skäl till att applicera schampot i hårlängderna. Så slösa inte med produkten - börja endast att schamponera hårbotten. Schamponera din hårbotten två gånger, massera produkten i huden och sedan skölj ut. Dina hårlängder kommer att rengöras tillräckligt mycket medan du sköljer ut din hårbotten. På så sätt kommer du att sluta torka ut längderna och schampot kommer att räcka längre!

6. Du måste undvika balsam i hårbotten

Tror du att balsam i hårbotten orsakar fett hår? Då tror du på en av de vanliga myterna om håret. Om du använder ett balsam som är gjort med fina, högkvalitativa ingredienser är det helt säkert att applicera det i hårbotten. Dessutom kan det även hjälpa att slippa uttorkad hårbotten och strävt hår. 

under your skin detox kit

När man använder vårt Detox-Kit kan man uppleva att håret känns lite strävt av schampot. Det är helt normalt eftersom vårt schampo inte innehåller silikoner som brukar mjukna håret. Så om ditt hår känns strävt eller torrt så kan du enkelt applicera balsamet i hårbotten och njuta av lent och slätt hår!

Sluta tro på dessa vanliga myter om hår och börja använda produkterna rätt

Som du kan se så finns det många vanliga myter om hår som du kan läsa om överallt. Det är lätt att tro på dem och att börja följa dem eftersom du inte vet om de stämmer eller inte. Därför vill vi bryta de vanliga hårmyterna i hopp av att hjälpa dig att sköta ditt hår rätt och sluta följa tips som inte hjälper. Förutom dessa så finns det många andra myter om håret, så vi kan skriva mer om detta ämne om ni är intresserade. Trodde du på dessa eller några andra myter om ditt hår?

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Huden i mitt ansikte. Är rödflammig

Elizabeth Lundkvist

Lämna en kommentar