en kvinna dricker vatten i badrummet

Detoxa håret hemma i några få enkla steg

Är du trött på irriterad, uttorkad och kliande hårbotten? Blir ditt hår fett väldigt snabbt efter tvätt? Då är det dags att göra en detox för att återhämta både ditt hår och din hårbotten. Det är inte svårt att återställa balansen i hårbotten om du använder bra produkter och undviker starka och tveksamma ingredienser. Men om du inte vet hur du ska detoxa ditt håret hemma så är vi här för att ge dig några tips. Vi på Under Your Skin uppskattar hårdetoxer mycket så vi vill berätta för dig hur du kan återuppliva håret. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du ska detoxa ditt hår. 

Varför ska du detoxa ditt hår

För att få lent och glansigt hår har man en tendens att använda en lång rad produkter. Dessvärre innehåller de flesta produkterna mycket starka ingredienser som skadar ditt hår och din hårbotten. Ingredienser såsom SLS och SLES som är jättestarka tensider kan torka ut din hårbotten och ditt hår. Som en följd producerar huden mer talg för att kompensera för dessa ingredienser och ditt hår blir fett väldigt snabbt. Dessutom skapas det ett lager av de olika stylingprodukterna som du använder, de samlas och täpper till porerna i hårbotten. Då kan du få akne och klåda i huvudet. 

en kvinna tvättar håret

Därför behöver du tänka på att hårbotten är en del av din hud. Om du vill få den att bli friskare och renare så behöver du göra en hårdetox hemma och bli av med all smuts, alla produkter och kemikalier. Genom att ge din hårbotten en paus från alla starka produkter och ta hand om den på rätt sätt, så kommer du att återställa fuktbalansen i hårbotten och få den att kännas mer hälsosam. På så sätt kommer du att slippa torr hårbotten. Därför vill vi dela några tips på hur du kan detoxa ditt hår hemma. 

Så detoxar du håret, steg för steg

Byt till ett djuprengörande schampo utan starka tensider för att börja en detox för håret

Som sagt så innehåller de flesta schampon tensider som torkar ut ditt hår, tensider är egentligen inte nödvändigt för att rengöra ditt hår ordentligt. Genom att byta till ett mildare schampo med renare och icke uttorkande ingredienser kommer du att märka en stor skillnad på ditt hårs tillstånd. Ett schampo som vårat egna Ekologiska Detox Schampo kommer att rengöra och återfukta din hårbotten på ett hälsosamt sätt utan att torka ut den och orsaka en rad olika problem. 

under your skin schampo för att detoxa håret hemma

Vårt milda och naturliga schampo återställer fuktbalansen och pH-värdet i hårbotten samt gör den mycket friskare. Schampot är särskilt tillverkat för torr och kliande hårbotten som är känsligt, samt hår som snabbt blir fett. Det innehåller också hydroliserat quinoa som skyddar och bevarar färgen, så det är alltså ett djuprengörande schampo som inte tar bort färgen. Efter några veckors användning av ett sådant schampo så kommer du att uppleva att ditt hår inte blir fett lika snabbt efter tvätt. Om du vill detoxa ditt hår hemma är det första steget att börja använda ett schampo som är hår- och hudvänligt. 

Välj ett naturligt balsam

Såklart så behöver man använda ett balsam efter schampot, för att återfukta håret och ge den näring. Om du använder ett fint balsam kommer ditt hår att vara glansigare, mjukare och lättare att kamma. Återigen är det bäst att leta efter en produkt som är så naturlig som möjligt och inte innehåller starka och skadliga ingredienser. Vårt Ekologiska Balsam ger håret tillräckligt med fukt och kan även funka som en hårinpackning, genom att låta det sitta i 10-20 minuter så kommer den att ge håret en välbehövlig fuktboost. Om du detoxar håret från onödiga produkter och kemikalier behöver du alltså inte detoxa det från fukt. 

Sluta använda stylingprodukter när du detoxar av håret

Det finns ett stort sortiment av olika hårprodukter på marknaden. Hårspray, torrschampo, värmeskydd, oljor och många andra olika slags produkter. Men när man använder alla dessa produkter kan det vara dåligt för hårbotten. De flesta stylingprodukterna innehåller många kemikalier och tveksamma ingredienser. Så småningom kan alltså resterna av produkterna samlas i hårbotten och orsaka klåda och uttorkning. Om du vill detoxa ditt hår från fett och slippa uttorkad hårbotten finns det en enkel lösning - sluta använda så många stylingprodukter. 

under your skin detox kit för att detoxa håret hemma

Vårt förslag är att helt avstå från dessa produkter ett tag. Använd bara vårt Detox-Schampo och Balsam Kit för att återställa hårets naturliga pH-värde och för att få en mer hälsosam hårbotten. Efter hårdetoxen kan du fortsätta använda vissa typer av stylingprodukter. Men tänk på att du borde använda produkter som är så naturliga som möjligt. Du kan förstås fortsätta använda vårt kit även efter detoxprocessen och använda produkter som vanliga schampon och balsam. 

Det bästa sättet att använda vårt detox-schampo och balsam

Som sagt, vi har tillverkat vårt detox-kit med ett djuprengörande schampo och ett återfuktande balsam för att avvänja ditt hår från starka, onödiga ingredienser och kemikalier. Men för att få ut det bästa resultatet från vårt detox-kit till håret vill vi dela några råd med dig. Så här använder du vårt kit och detoxar håret hemma: 

  • Schamponera håret två gånger. Ta först en liten klick schampo och rengör hårbotten från smuts. Skölj sedan ut det och ta sen en lite större klick schampo. 
  • Använd balsamet endast i topparna. Efter att du har sköljt ut schampot så kan du återfukta håret. Applicera balsamet i topparna och låt det sitta i ett tag för att få det bästa resultatet. När du först börjar detoxen av ditt hår kan du även applicera balsamet i hårbotten. 
  • Föna håret för att påskynda processen. Det kan ta några veckor för håret och hårbotten att vänja sig vid våra naturliga produkter. Så för att påskynda detoxen är vårt tips att föna håret efter tvätt.

Återuppliva håret med en hårdetox hemma

Att detoxa håret hemma är ganska enkelt att göra och det gör en enorm skillnad i hur din hårbotten känns. Om din hårbotten är uttorkad och ditt hår är fett så är det förmodligen dags för en detox. Detta ska hjälpa dig att återställa den naturliga balansen i hårbotten och bli av med klåda, rodnad, irritation, och t.o.m. finnar på huvudet. Så vänta inte längre - börja din hårdetox idag.  

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar