Detoxa håret hemma i några få enkla steg

Är du trött på din irriterade, uttorkade och kliande hårbotten? Blir ditt hår fett jättesnabbt efter tvätt? Då är det dags att göra en liten detox och återhämta både ditt hår och din hårbotten. Det är inte svårt att återställa balansen i hårbotten om du använder bra produkter och undviker starka och tveksamma ingredienser. Men om du inte vet hur du kan detoxa håret hemma så är vi här för att ge dig några tips. Vi på Under Your Skin uppskattar hår detoxer jättemycket så vi vill berätta för dig hur du kan återuppliva håret. Fortsätt läsa för att lära dig mer om detox för håret. 

Varför ska du detoxa ditt hår

För att få lent och glansigt hår har man en tendens att använda en lång rad produkter. Dessvärre innehåller de flesta produkterna mycket starka ingredienser som bara skadar ditt hår och din hårbotten. Ingredienser såsom SLS och SLES som är jättestarka tensider kan torka ut din hårbotten och ditt hår. Som en följd producerar huden mer talg för att kompensera för detta och ditt hår blir fett jättesnabbt. Dessutom kan lager av de olika stylingprodukterna som du använder samlas ihop och täpper till porerna i hårbotten. Då kan du få akne eller klåda i huvudet. 

en kvinna tvättar håret

Därför behöver du tänka på att hårbotten är en del av din hud. Om du vill få den att bli renare och friskare så behöver du göra en hårdetox hemma och bli av med all smuts, alla produkter, kemikalier, osv. Genom att ge din hårbotten en liten paus från alla olika produkter och ta hand om den på rätt sätt kommer du att återhämta fuktbalansen i hårbotten och få den att kännas hälsosammare. Dessutom kommer du att slippa torr hårbotten på så sätt. Därför vill vi dela några tips på hur du kan detoxa ditt hår hemma. 

Så detoxar du håret steg på steg

Byt till ett djuprengörande schampo utan starka tensider för att börja en detox för håret

Som sagt, de flesta schampona innehåller tensider som torkar ut ditt hår men inte är nödvändiga för att ordentligt rengöra håret. Genom att byta till ett mildare schampo med renare och icke-uttorkande ingredienser kommer du att märka en stor skillnad i ditt hårs tillstånd. Ett schampo som vårt Ekologiska Detox Schampo kommer att rengöra och återfukta din hårbotten på ett hälsosamt sätt utan att torka ut den och orsaka en rad olika problem. 

under your skin schampo för att detoxa håret hemma

Vårt milda och naturliga schampo återställer fuktbalansen och pH-värdet i hårbotten och gör den friskare. Schampot är särskilt tillverkat för torr, kliande och känslig hårbotten och hår som snabbt blir fett. Det innehåller också hydroliserat quinoa som skyddar och bevarar färgen så det är ett djuprengörande schampo som inte tar bort färgen. Efter några veckors användning av ett sådant schampo kommer du att uppleva att ditt hår inte blir fett så snabbt efter tvätt. Så, om du vill detoxa ditt hår hemma är det första steget att börja använda ett schampo som är hår- och hudvänligt. 

Välj ett naturligt balsam

Så klart behöver man använda ett balsam efter schampot för att återfukta håret och ge det lite näring. Om du använder ett fint balsam kommer ditt hår att vara glansigare, mjukare och lättare att kamma. Återigen är det bäst att leta efter en produkt som är så naturlig som möjligt och inte innehåller starka eller skadliga ingredienser. Vårt Ekologiska Balsam ger håret tillräckligt med fukt och kan även funka som en hårinpackning. Genom att låta det ligga i 10-20 minuter ger du en välbehövlig fuktboost till håret. Alltså om du detoxar håret från onödiga produkter och kemikalier behöver du inte detoxa det från fukt. 

Sluta använda stylingprodukter när du kör med en detox av håret

Det finns ett stort, stort sortiment av olika hårprodukter på marknaden. Hårspray, torrschampo, värmeskydd, oljor och många andra slags produkter är tillgängliga. Men när man använder alla dessa produkter kan det vara dåligt för hårbotten. De flesta stylingprodukterna innehåller många kemikalier och tveksamma ingredienser. Så småningom kan alltså rester av produkterna samlas ihop i hårbotten och orsaka klåda eller uttorkning. Om du vill detoxa ditt fett hår och uttorkad hårbotten finns det en enkel lösning - sluta använda så många stylingprodukter. 

under your skin detox schampo och balsam kit

Vårt förslag är att helt avstå från dessa produkter i ett tag. Använd bara vårt Detox Schampo och Balsam Kit för att återställa hårets naturliga pH-värde och göra hårbotten hälsosammare. Efter hår detoxen kan du fortsätta använda vissa stylingprodukter. Men tänk på att du borde använda produkter som är så naturliga som möjligt. Du kan förstås fortsätta använda vårt kit även efter detox processen och använda produkterna som vanliga schampon och balsam. 

Det bästa sättet att använda vårt detox schampo och balsam

Som sagt, vi har tillverkat vårt detox kit med ett djuprengörande schampo och ett återfuktande balsam för att avvänja ditt hår från starka och onödiga ingredienser och kemikalier. Men för att få ut de bästa resultaten från vårt detox kit till håret vill vi dela några råd med dig. Så använder du vårt kit och detoxar håret hemma: 

  • Schamponera håret två gånger. Först ta en liten klick schampo och rengöra hårbotten från smuts. Skölj det ut och sen ta en lite större klick schampo. 
  • Använd balsamet bara i topparna. Efter att du har sköljt ut schampot kan du återfukta håret. Applicera balsamet i topparna och låt det ligga i ett tag för att få det bästa resultatet. När du först börjar detoxen av ditt hår kan du även applicera balsamet i hårbotten. 
  • Föna håret för att påskynda processen. Det kan ta några veckor för håret och hårbotten att vänja sig vid våra naturliga produkter. Så, för att påskynda detoxen är vårt tips att föna håret efter tvätt.

Återuppliva håret med en hårdetox hemma

Att detoxa håret hemma är ganska enkelt att göra och det gör en enorm skillnad i hur din hårbotten känns. Om din hårbotten är uttorkad och ditt hår är fett så är det förmodligen dags för en detox. Detta ska hjälpa dig att återställa den naturliga balansen i hårbotten och bli av med klåda, rodnad, irritation, och t.o.m. finnar i huvudet. Så vänta inte längre - börja din hår detox idag. 

Leave a comment

English en