Enkla knep för att få glansigt hår

Du går till en hårsalong - de klipper, färgar och fönar ditt hår och sen ser du ut som en Hollywood stjärna. Vi alla vill ha vårt hår att se ut så där hela tiden, eller hur? Tyvärr har många människor svårt att få glansigt hår hemma och se ut som om de precis har varit hos frisören. Men det behöver inte vara så svårt. Har du en bra rutin och bra produkter kan ditt hår alltid vara lent och skinande. Så om du vill få veta vad du kan göra för att få ditt hår att skina och vilka produkter är bästa för glansigt hår, fortsätt läsa - här kommer några starka tips. 

1. Klipp slitna toppar

Först kommer ett tips som du kanske kommer att behöva lite hjälp med. Om du inte är duktig på att klippa håret själv så rekommenderar vi att du besöker din frisör. Du behöver inte göra en drastisk skillnad, men det vore bra att klippa av de kluvna hårtopparna. Har du slitna och torra toppar kan håret inte se slätt ut. Efter att du har blivit av med torra toppar så kan du leta efter produkter som kommer att hjälpa dig att få glansigt hår. 

2. Slipp använda uttorkande schampon

En av de viktigaste produkterna som du kan använda för att vårda ditt hår är schampo. Schampo rengör ditt hår och hjälper dig att bli av med smuts och fett. Men tyvärr är många schampon väldigt uttorkande och innehåller tveksamma och starka ingredienser såsom SLS/SLES. På så sätt blir din hårbotten torr och känslig och du kan få mjäll eller klåda i huvudet. Dessutom kommer ditt hår att se livlöst ut och tappa sin glans.

under your skin detox kit

Vårt tips till dig är att byta till ett mildare schampo som återfuktar hårbotten i stället för att uttorka den och orsaka en rad olika problem. När du sluter att använda dessa starka produkter kommer ditt hår att kännas bättre och få tillbaka sin glans. Därför är det bäst att leta efter ett ekologiskt schampo med naturliga och milda ingredienser som inte orsakar irritation i hårbotten. Denna enkla förändring kommer att hjälpa dig att få hälsosamt och glänsande hår.

3. Tvätta håret så sällan som möjligt

Som sagt kan schampon uttorka ditt hår. Vid varje tvätt rengör du också håret från dina naturliga fetter som återfuktar och gör håret mer glansigt naturligt. Därför skulle vi gärna rekommendera att du minskar antalet tvätt så mycket som möjligt. Om du kan, försök tvätta ditt hår 2 gånger i veckan för att få ditt hår att glänsa

I fall ditt hår blir fett direkt efter tvätt kan du testa vårt Ekologiska Detox Kit som är framtaget för att rengöra håret från alla starka kemikalier och återhämta PH-värdet och fuktbalansen i hårbotten. På så sätt kommer din hårbotten att sluta överproducera talg och efter ett tag kommer du att kunna tvätta håret mindre ofta

4. Återfukta håret på djupet

En av de största anledningarna till hår som ser tråkigt ut och tappar sin glans är att det är uttorkat. Därför är vårt bästa tips för att ge håret maximal glans att återfukta det på djupet. Efter att du har tvättat ditt hår med schampo är det bra att ge håret lite omtanke och hjälpa det att bli skinande igen. 

under your skin detox schampo + balsam man kan använda för att få glansigt hår

För att kunna ge håret extra fukt behöver du ett återfuktande balsam eller en hårinpackning som är rik på proteiner och fukt. Återigen är det bäst att hitta produkter som innehåller ingredienser som är bra för ditt hår. Vårt förslag är att testa vårt ekologiska balsam som du kan även använda som en hårinpackning om du låter det ligga i 10-20 minuter. Det återfuktar håret väldigt mycket och är framtaget för torrt och frissigt hår, så det kommer verkligen att hjälpa. Genom att använda dessa produkter ska du återhämta och rädda håret efter rengöring och slippa uttorkat hår. På så sett kommer du att få glansigt hår som är slätt och lent. 

5. Använd hårolja i topparna

Till slut har vi ett tips som kommer att ge ditt hår en omedelbar boost av fukt och gläns. För att få lent och skinande hår kan du lägga till en hårolja i din hårvårdsrutin. Efter att du har tvättat och fönat ditt hår använd några droppar hårolja i topparna. På så sätt kommer du att få håret att glänsa och vara mjukare och slätare. Det vore bäst att hitta en olja som är naturlig och mycket återfuktande så att håret får tillräckligt med näring och vård. 

Extra tips - var försiktig med ditt hår

Så nu har du de bästa knepen för att få skinande hår, men vi vill lägga till några extra tips och råd. När du tvättar håret, kammar dig, fönar håret, osv. är det jätteviktigt att vara försiktig och undvika slita håret.

en kvinna tvättar håret

  • Torka inte håret i en handduk. Om du gnuggar det hårt i en handduk kan du skada håret och det blir frissigt och slitet. 
  • Kamma inte håret medan det är vått. När håret är vått är det mycket känsligare och det slitas lättare.
  • Använd en T-shirt istället för en frottéhandduk. Den är mjukare och den gör inte att håret blir frissigt eller trasigt. 

Vi uppmuntrar dig att testa dessa tips för att få glansigt hår hemma och hör gärna av dig i kommentarer om du har några råd att lägga till!

Leave a comment

English en