en hårfläta

Enkla knep för att få glansigt hår

Du går till en hårsalong - de klipper, färgar och fönar ditt hår och sen ser du ut som en Hollywoodstjärna. Vi alla vill väl att vårt hår ska se ut så hela tiden? Tyvärr har många människor svårt att få glansigt hår hemma och få det att se ut som om de precis har kommit från frisören. Men det behöver inte vara så svårt. Har du en bra rutin och bra produkter kan ditt hår alltid se lent och skinande ut. Så om du vill veta vad du kan göra för att få ditt hår att skina och vilka produkter som är bäst för att få glansigt hår, fortsätt läsa - här kommer några starka tips. 

1. Klipp slitna toppar

Först av allt så kommer ett tips som du kanske kommer att behöva hjälp med. Om du inte är duktig på att klippa håret själv så rekommenderar vi att du besöker din frisör. Du behöver inte göra en drastisk förändring, men det är bra att klippa av de kluvna hårtopparna. Har du slitna och torra toppar så ser håret inte se slätt ut. Efter att du har gjort dig av med torra toppar så kan du börja leta efter produkter som kommer att hjälpa dig att få glansigt hår. 

2. Slipp använda uttorkande schampon

En av de viktigaste produkterna som du kan använda för att vårda ditt hår är schampo. Schampo rengör ditt hår och hjälper dig att bli av med smuts och fett. Men tyvärr är många schampon väldigt uttorkande och innehåller tveksamma och starka ingredienser såsom SLS/SLES. På så sätt blir din hårbotten torr och känslig och du kan få mjäll eller klåda på huvudet. Dessutom kommer ditt hår att se livlöst ut och tappa sin glans.

under your skin detox kit

Vårt tips till dig är att byta till ett mildare schampo som återfuktar hårbotten i stället för att uttorka den och orsaka en rad olika problem. När du slutar att använda dessa starka produkter kommer ditt hår att kännas bättre och få tillbaka sin glans. Därför är det bäst att leta efter ett ekologiskt schampo med naturliga och milda ingredienser som inte orsakar irritation i hårbotten. Denna enkla förändring kommer att hjälpa dig att få hälsosamt och glänsande hår.

3. Tvätta håret så sällan som möjligt

Som sagt kan schampon torka ut ditt hår. Vid varje tvätt rengör du också håret från dina naturliga fetter som återfuktar och som gör håret mer naturligt glansigt. Därför skulle vi rekommendera att du minskar på tvätt så mycket som möjligt. Om du kan, försök tvätta ditt hår 2 gånger i veckan för att få ditt hår att glänsa

I fall ditt hår blir fett direkt efter tvätt kan du testa vårt Ekologiska Detox-Kit som är framtaget för att rengöra håret från alla starka kemikalier och återställa pH-värdet och fuktbalansen i hårbotten. På så sätt kommer din hårbotten att sluta överproducera talg och efter ett tag kommer du att kunna tvätta håret mindre ofta

4. Återfukta håret på djupet

En av de största anledningarna till att håret ser tråkigt ut och tappar sin glans är att det är uttorkat. Därför är vårt bästa tips för att ge håret maximal glans att återfukta det på djupet. Efter att du har tvättat ditt hår med schampo är det bra att ge håret lite omtanke och hjälpa det att bli skinande igen. 

under your skin detox schampo + balsam man kan använda för att få glansigt hår

För att kunna ge håret extra fukt behöver du ett återfuktande balsam eller en hårinpackning som är rik på proteiner och fukt. Återigen är det bäst att hitta produkter som innehåller ingredienser som är bra för ditt hår. Vårt förslag är att testa vårt ekologiska balsam som du även kan använda som en hårinpackning om du låter det sitta i 10-20 minuter. Det återfuktar håret mycket och är framtaget för torrt och frissigt hår, det kommer verkligen att hjälpa. Genom att använda dessa produkter kan du återhämta och rädda håret efter rengöring och slippa uttorkat hår. På så sätt kommer du att få glansigt hår som är slätt och lent. 

5. Använd hårolja i topparna

Till slut har vi ett tips som kommer att ge ditt hår en omedelbar boost av fukt och glans. För att få lent och skinande hår kan du lägga till en hårolja i din hårvårdsrutin. Efter att du har tvättat och fönat ditt hår använd några droppar hårolja i topparna. På så sätt kommer du att få håret att glänsa och bli mjukare och slätare. Det bästa är att hitta en olja som är naturlig och mycket återfuktande så att håret får tillräckligt med näring och vård. 

Extra tips - var försiktig med ditt hår

Så nu har du de bästa knepen för att få ett skinande hår, men vi vill ge dig ytterligare några extra tips och råd. När du tvättar håret, kammar dig, fönar håret, osv. är det jätteviktigt att vara försiktig, för att undvika att slita håret.

en kvinna tvättar håret

  • Torka inte håret i en handduk. Om du gnuggar det hårt i en handduk kan du skada håret och det blir frissigt och slitet. 
  • Kamma inte håret medan det är vått. När håret är vått är det mycket känsligare och det slits lättare.
  • Använd en T-shirt istället för en frottéhandduk. Den är mjukare och den gör så att håret inte blir lika frissigt eller trasigt. 

Vi uppmuntrar dig att testa dessa tips för att få glansigt hår hemma och hör gärna av dig i kommentarer om du har några råd att dela med dig av!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar