en kvinna använder en hudvårdsverktyg

Få ett naturligt glow i ansiktet utan smink, med rätt hudvård

När du föreställer dig den perfekta huden, vad är det du ser då? De flesta av oss drömmer om en hy som strålar, som ser frisk och fräsch ut. Detta kan bero på att glansig hud är väldigt trendig just nu, men i vilket fall så måste man ändå erkänna att hy som strålar är otroligt fint. Om du också önskar att få en strålande hud utan att använda highlighter, så har du kommit till rätt plats. Idag ska Under Your Skin ge dig våra bästa tips för att få ett naturligt glow i ansiktet utan smink, genom att använda de rätta produkterna. Om du vill få glow och lyster i ansiktet på ett enkelt sätt, fortsätt läsa - du behöver bara vårda din hy med rätt hudvård! 

Det första steget till strålande lyster - rengöring

Det första steget i varje hudvårdsrutin är rengöring. För att kunna få ut det bästa resultatet av andra produkter, så behöver du se till att din hy är ordentligt rengjord. Vi rekommenderar att du rengör din hy varje dag både morgon och kväll. Välj en ansiktsrengöring som är mild och icke-uttorkande så att du kan rengöra hyn från all smuts och sebum utan att skada eller torka ut den. När din hud är ren kan du fortsätta med andra produkter som hjälper dig att få fin lyster i ansiktet

Exfoliera och få fin lyster i ansiktet

När din hy är fri från all smuts så är det en bra idé att få bort döda hudceller. Som du kanske vet producerar vår kropp ständigt nya hudceller medan de gamla lossnar från huden. Men ibland behöver vår hud lite hjälp för att kunna bli av med de döda hudcellerna som täpper till porerna. Då är det exfoliering som krävs. 

en kvinna exfolierar hyn för att få naturligt glow i ansiktet utan smink

Vi kan varmt rekommendera att du hittar några produkter som funkar som kemisk exfoliering. Det betyder att de innehåller AHA- eller BHA-syror som jämnar ut din hudton, förbättrar hudtexturen och ger dig en naturlig lyster i hyn och ansiktet. 

Återfuktning är avgörande för ett glow utan smink

Om du längtar efter ett perfekt glow i ansiktet behöver du ge din hy tillräckligt med vård och näring. Det innebär att du riktigt återfuktar din hy för att skydda den och för att få den att stråla. Det finns olika slags produkter som kan hjälpa dig att få en härlig lyster i ansiktet.

under your skin natural glow ansiktsolja för ett naturligt glow i ansiktet utan smink

  • Serum - Det finns tusentals olika serum på marknaden och de har olika funktioner. Serumen som kan ge dig glow i ansiktet utan smink är de med återfuktande ingredienser såsom hyaluronsyra eller propolis. Ett sådant glow serum kan både ge naturlig lyster i hyn och återfukta den på djupet.
  • Kräm - En fuktgivande ansiktskräm och glow går hand i hand. En fuktighetskräm är avgörande i din hudvårdsrutin oavsett din hudtyp. Den förstärker din hudbarriär och skyddar huden samt ger huden både fukt och lyster. Det finns många olika typer av ansiktskrämer, men du behöver bara hitta en som funkar för dig.
  • Ansiktsolja - En av de bästa produkterna för ett naturligt glow i ansiktet är ansiktsolja. Den ger en boost av både fukt och lyster till din hy. Du kan kika på vår Natural Glow Ansiktsolja som även ökar kollagennivåerna och spänsten i huden, samt reducerar ålderstecken och inflammation. Så om du letar efter en produkt som gör allt detta samt återfuktar och får hyn att lysa är vår olja perfekt för dig!
  • Fuktgivande masker - Om du vill ge din hud extra näring en gång i veckan och ha en riktig self-care kväll är ansiktsmask utmärkt. Välj en mask som återfuktar din hud på djupet och som får hyn att lysa naturligt. 

Ingredienserna som kan ge dig ett glow i ansiktet utan smink

När man letar efter produkter som passar bra i en hudvårdsrutin för strålande lyster finns det vissa ingredienser som kan vara av nytta. Först och främst måste vi nämna allas favoritingrediens - C-vitamin. 

  • C-Vitamin är en antioxidant som jämnar ut hudtonen, reducerar synligheten av ärr och hyperpigmentering men hjälper dig även att få glow och lyster i hyn utan smink. Serum med C-vitamin är jättepopulärt och de passar de flesta människor. Om din hud är känslig kan C-vitamin orsaka irritationer, så var försiktig och börja med en produkt som innehåller en lägre procent av C-vitamin. 
  • Retinol är en annan ingrediens som hjälper dig att uppnå naturligt glow på huden utan smink. Denna ingrediens är perfekt för alla som lider av akne, rynkor och minskade elastin- och kollagennivåer. Men den hjälper inte bara att bli av med akne och ålderstecknen - den kommer också att ge dig det bästa glowet i ansiktet!

SPF - det bästa steget till skyddad och frisk hud med maxad lyster

Vi pratar om solskydd hela tiden och det finns en bra anledning till detta. Solskyddsmedel är det viktigaste steget i din morgonhudvårdsrutin. Om du inte skyddar din hud mot UV-strålar är alla andra produkter meningslösa. Men solskydd gör mycket mer än att bara skydda hyn mot solen och förhindra hudens åldrande. Den kan också hjälpa dig att få glow i hyn i sommar. De flesta solskyddsprodukterna ger en otroligt fin lyster i ansiktet så att du uppnår det efterlängtade glowet inifrån, hoppa inte över SPF.

en kvinna applicerar solskydd i ansiktet

OBS! Om du använder ingredienser som vi berättade om ovan - AHA- och BHA-syror, C-vitamin och retinol, så är SPF ännu viktigare. Dessa ingredienser gör din hud känsligare mot solen vilket kan leda till solbränna och solfläckar. Så var försiktig och skydda din hud varje dag. 

Drick mycket vatten och få din hy att stråla 

Man kan förstås få naturlig lyster med rätt hudvård men det finns en annan sak som kan vara av stor hjälp. Du har troligen redan hört hur viktigt vatten är och att detta är en av de vanorna som påverkar din hud. Vatten har en stor påverkan på hela din kropp och din hälsa. Dessutom hjälper det enkla steget att få naturligt glow i ansiktet utan smink. Glöm inte att ta hand om din välmående, hälsa och hud genom att dricka åtminstone 8 glas vatten varje dag. Dela gärna dina egna tips för naturlig lyster i hyn!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar