en kvinna håller en hårkam

Kampen mot håravfall: Tips från oss på Under Your skin om hur du bekämpar håravfall effektivt

Har du märkt att du tappar en stor mängd hår när du tvättar det eller borstar det? Håravfall är ett problem som många upplever någon gång under sitt liv. Ibland är håravfallet ärftligt, men det kan också vara ett tillfälligt problem som försvinner efter några månader. Det finns många olika orsaker till att man kan tappa mer hår än vanligt. Oavsett anledningen kan håravfall ofta leda till stress och minskat självförtroende. Om du vill bekämpa håravfall, stärka håret och återfå hårvolym, finns det tips som kan vara till hjälp. Idag kommer vi att diskutera orsakerna till håravfall och de mest effektiva sätten att behandla det

 

Vad är håravfall?


Alla förlorar hår dagligen, men hur kan man avgöra om man faktiskt har ett problem med håravfall och tunt hår? Normalt tappar en person mellan 50 och 150 hårstrån varje dag, så det är inte ovanligt att hitta några hårstrån på borsten efter att du har borstat dig. Men om du märker att ditt hår blivit märkbart tunnare, eller om du ser kala fläckar, kan detta vara tecken på håravfall som bör undersökas närmare. I sådana fall är det viktigt att ta reda på orsaken till varför du tappar hår.

 

De 8 vanligaste orsakerna 


Varje person är unik, och därför finns det ingen enskild, universell orsak till håravfall. Orsakerna bakom att man tappar hår är många och varierar från ärftliga faktorer till stress. I det följande presenteras några av de mest frekventa orsakerna till håravfall.

 

en kvinna kammar ut håret

 

1. Gener - Håravfall är ofta ärftligt, särskilt bland män, där genetiska faktorer spelar en stor roll. Detta leder vanligtvis till att håret blir tunnare eller att hårfästet flyttar sig uppåt, och i en del fall även till en kal fläck på hjässan.
 

2. Medicin - Håravfall kan ibland orsakas av mediciner. Exempelvis kan vissa kvinnor uppleva håravfall när de slutar med p-piller. Även vissa antidepressiva medel och blodförtunnande läkemedel kan leda till ökat håravfall som en biverkning.
 

3. Hormoner - Hormonella förändringar är en vanlig orsak till håravfall. Kvinnor kan börja tappa hår efter en förlossning, under graviditet, eller vid amning på grund av dessa förändringar. Håravfall är även vanligt under klimakteriet.
 

4. Sjukdom - Vissa sjukdomar eller infektioner kan leda till håravfall. Till exempel kan man uppleva håravfall efter covid-19 eller vid alopecia areata, som orsakar fläckvis håravfall.
 

5. Stress - Långvarig stress utan effektiva hanteringsstrategier kan leda till flera problem, inklusive håravfall. Det kan också orsaka acne och klåda i hårbotten.
 

6. Kost - En näringsbrist kan påverka ditt hår negativt. Håravfall kan uppstå vid brist på järn eller vitaminer. För ett friskt hår är en balanserad kost viktig, inklusive proteiner, grönsaker, frukt och fullkorn. Kosttillskott som innehåller B6, B12, vitamin E, A, niacin, biotin, och zink kan övervägas vid brister.
 

7. Ålder - Antalet aktiva hårsäckar minskar med åldern, vilket leder till håravfall och tunnhårighet.
 

8. Skadat hår - Behandlat och värmeutsatt hår blir ofta skört och slitet, vilket kan leda till att håret bryts av nära rötterna. Även om det inte direkt orsakar håravfall, leder det till försvagat hår med brutna toppar.
 

Om du har problem med håravfall sedan flera år tillbaka och är osäker på orsaken, rekommenderas det att du konsulterar en läkare för diagnos och behandlingsförslag.

 

Under Your Skins 4 tips till återvunnen hårglädje

 

Om håravfallet gör att du känner dig nedstämd och mindre självsäker, är det dags att bryta mönstret och upptäcka den behandling som passar just dig. Det finns en mängd behandlingar för håravfall som varierar beroende på dess orsak.

 

en kvinna applicerar ett hårserum för att motverka problemet med håravfall

 

1. Om ditt håravfall är orsakat av en sjukdom, är det viktigt att behandla sjukdomen i första hand. När du hanterar den underliggande sjukdomen, kommer du sannolikt också att minska håravfallet som uppstått som en direkt följd av ditt hälsotillstånd.
 

2. Om du upptäcker att ditt håravfall är kopplat till medicinering, bör du diskutera detta med din läkare för att se om det finns möjlighet att byta till ett annat läkemedel som inte framkallar håravfall.
 

3. Vid ärftligt håravfall kan det vara så att du inte behöver söka efter en specifik behandling för att stoppa håravfallet. Däremot finns det läkemedel som kan bistå i att hantera håravfallet. Du kan börja med receptfria alternativ, och om dessa inte ger önskat resultat, finns möjligheten att konsultera vården för att utforska receptbelagda alternativ.


4. Slutligen vill vi på Under Your Skin starkt rekommendera vårt unika Hair Growth Kit. Detta set består av tre effektiva produkter mot håravfall: ett schampo, ett balsam, och ett hårserum som innehåller Capilia Longa, en naturlig ingrediens vetenskapligt bevisad att stimulera hårväxt samt förbättra hårets täthet och tjocklek, medan det också motverkar håravfall. Kitet är designat för att stärka och nära ditt hår. Om du söker efter en håravfallsbehandling som verkligen gör skillnad, välkommen att prova vårt Hair Growth Kit för att effektivt ta itu med håravfall och tunnhårighet. Vår stjärnprodukt, Hair Growth Activating Serum, är det mest kraftfulla elementet i kitet. För maximal effekt rekommenderar vi att du använder alla tre produkterna tillsammans.

 
under your skin hair growth kit mot håravfall
 

 

Beroende på orsaken till ditt håravfall finns det skräddarsydda lösningar tillgängliga. Det är avgörande att identifiera varför du tappar hår för att kunna välja en behandling som är rätt för just dig. Om du är nyfiken på vårt topprankade Hair Growth Kit, välkommen att besöka vår hemsida. Där kan du läsa mer om hur det fungerar och hur det kan hjälpa dig i kampen mot håravfall.

 

Har du funnit en metod för att bekämpa håravfall?

Om du länge har sökt efter en lösning för att hejda håravfall och hitta den rätta behandlingen, är det hög tid att agera för att stoppa ditt håravfall. Vi har tidigare diskuterat de vanligaste orsakerna till håravfall och presenterat olika åtgärder för att hantera tunt hår och håravfall. Nu vänder vi oss till dig med en fråga – har du upptäckt ett sätt att effektivt motverka håravfall? Vilka metoder har fungerat för dig?


Med kärlek,
Team Under Your Skin

Tillbaka till blogg

3 kommentarer

Hej jag har använd av era produkt och mitt hår va mycket bättre, nu är den slut. Har inte använt den på ett tag och känner att mitt hår inte mår bra igen. Tycker ni att jag borde använda det igen och hur länge isåfall ? Tack ☺️

Diana

Hej jag har fått Alopecia i baksidan , om 2år. Jag har behandlat olika undersökningar, nu blir det bättre och växter håret igen men inte hels området och fortfarande ser ut . En kompis rekommenderade den här produkter , jag har börjat de igår, hoppas det kommer bli bättre på mitt hår.
Tack

Mahnaz Mojadam

Hej jag heter Myriam och jag är 16 år och jag har börjat tappa väldigt mycket hår på de senaste när jag borstar håret och mest i duschen och jag kan se skillnad på mitt hår de är mycket tunnare än va det va förut och de är ganska tomt på hårbotten. Jag tror att de kan bero på vitaminer som jag brukade ta innan för håret men nu har jag slutat med det. Skulle gärna vilja ha en lösning till mitt problem jag är ung och vet inte så mycket om hur jag ska ta hand om mitt hår. Därefter brukar jag använda rosmarin olja 2-3 gånger i veckan och sover med de och dagen efter tvättar jag de.

Myriam abdulghani

Lämna en kommentar