en kvinna applicerar en ansiktsmask för glow i ansiktet i vinter

Så kan du återfå ditt glow i ansiktet i vinter - 4 snabba steg

Man förknippar ofta sommaren med glansig hy, highlighter och naturligt smink, medans vintern förknippas torr, tråkig och glåmig hud. Men vi vet att huden kan lysa året runt och att man inte alls behöver uppleva uttorkad eller livlös hud under de kalla vintermånaderna. Så att man slipper förlora sitt glow efter sommaren! Idag har vi på Under Your Skin förberett några enkla tips på hur du kan ta hand om din hy på rätt sätt för att även ha ett lyster i ansiktet på vintern. Vinterhy och glow kan faktiskt gå hand i hand och vi vill berätta för dig hur du kan behålla din lyster i vinter. Läs vidare och ta reda på hur du kan återfå ditt glow i ansiktet under vintern.

Återfukta på riktigt och boosta hudens glow

Kall och torr luft bidrar till en torrare hud som lättare blir irriterad och röd samt fjällar eller kliar. Dessa är några vanliga hudbesvär som många människor upplever under vintersäsongen. Upplever du några av dessa problem så är du inte verkligen inte ensam. En enkel lösning är på detta problem är, återfuktning!

Genom att ge din hy tillräckligt med fukt och näring så skyddar du huden mot yttre påfrestningar såsom kyla, torr luft och vind. Dessutom stärker du din hudbarriär och därmed så slipper du rodnad, irritation, torrhet och spänd hud. Men utöver detta kommer en bra ansiktskräm att ge din hud en vacker lyster i vinter. Vårt tips är att välja en fuktighetskräm med ingredienser som innehåller glycerin, sheasmör, hyaluronsyra, peptider med mera. För att undvika torr eller uttorkad hud under vintern.

Hoppa inte över ansiktsolja - en av de viktigaste glow produkterna

Ibland känner man sig lite lat och orkar inte med en 10-stegs hudvårdsrutin. Så man skippar vissa steg som inte anses som nödvändiga. Ett steg som många människor inte anser vara ett måste är ansiktsolja. Men under vintertid är ansiktsolja din hys bästa vän och en av de bästa produkterna för att skapa ett glow. Så nu är det verkligen rätt tid för att börja använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin.

under your skin natural glow ansiktsolja hjälper dig att återfå ditt glow i ansiktet i vinter

När vi pratar om produkter som skapar glow och lyster så måste vi nämna en av våra bästsäljare - vår Natural Glow Ansiktsolja. Vår hyllade ansiktsolja är den perfekta produkten för alla som önskar ett extra glow i vinter. Den innehåller härliga naturliga ingredienser som återfuktar din hy på djupet, ökar hudens spänst, ger dig en otroligt fin lyster i ansiktet samt reducerar inflammation och ålderstecken. Med hjälp av extrakt från alger ökar denna olja även kollagen nivåerna i huden. Låter underbart, eller hur? Så för att få nytt glow i ansiktet i vinter rekommenderar vi att du kikar på vår älskade olja och ger din hud all näring som den kräver.

Unna dig en self-care stund med ansiktsmasker och ge din hud en vacker lyster i vinter

Förutom justeringar i din dagliga hudvårdsrutin kan du även boosta din hudvård med vissa speciella behandlingar en gång i veckan. Självklart finns det en otalig mängd ansiktsmasker på marknaden. Men om du längtar efter ett sommarglow i vinter då behöver du masker som boostar din hud med fukt och näring. Det betyder att du behöver söka efter ansiktsmasker för ökad lyster och glow. 

en kvinna applicerar en sheetmask för glow i ansiktet

Du kan välja en sheetmask eller en vanlig ansiktsmask, beroende på vad du själv föredrar. Välj produkter som återfuktar din hy på djupet och återhämtar huden. Det kanske känns jobbigt med ett extra steg i hudvårdsrutinen men det är egentligen supermysigt att unna sig extra vård och kärlek, i allafall en gång i veckan. Din hy kommer att bli tacksam (och glowig). 

Exfoliera ansiktet en gång i veckan och behåll ditt glow i ansiktet i vinter

Sist men absolut inte minst är ett steg som jämnar ut hudtexturen, motverkar pigmentering och tar bort döda hudceller - exfoliering. Genom att nå djupt in i huden, hjälper exfolieringsmedel huden att förnya sig och därmed att återfå sitt naturliga glow. Vi rekommenderar att du börjar använda AHA-syror för att exfoliera huden en eller två gånger i veckan. Vi lovar att du kommer att se otroliga resultat och det piggar upp din hy. 

en kvinna exfolierar ansiktet


OBS! AHA-syror är fantastiska för huden, men det finns två saker som vi måste påminna om. Det första är att man inte ska exfoliera huden för ofta. Det räcker med 1-2 gånger i veckan. Annars kan du irritera eller torka ut huden, så se till att du inte exfolierar överdrivet ofta. Dessutom vill vi påminna dig att man måste använda SPF varenda dag, särskilt om man använder ingredienser såsom AHA-syror i sin rutin. SPF ger dig också ett fint
naturligt glow i ansiktet.

Vad gör du för att återfå ditt glow?

Genom att göra lite ändringar i din hudvårdsrutin och använda anpassade produkter kan du återfå ditt glow i ansiktet i vinter och slippa trött vinterhy. Det viktigaste är att du ger huden det som den behöver - fukt och näring. Dessutom kan du ge hyn extra kärlek med några speciella produkter såsom återfuktande masker och exfolieringsmedel. Har du några tips för att behålla sommarglow i vinter?

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar