en kvinna applicerar hudvård för att förbereda huden för vintern

Så kan du förbereda huden för vintern och slippa vintertrött hy

Nu är det december och det betyder att vintern äntligen är här! Men visst känns det som att året har gått fort och med en snabb blinkning så är året nästan slut. Vi känner oss inte riktigt redo för vintern och det nya året än… Men något vi däremot kan förbereda oss på är att ta hand om huden på bästa sätt. Torr, livlös och vintertrött hy är ju något vi gärna undviker. Så idag vill vi dela med oss av några tips som ska hjälpa dig att förbereda din hud på de bästa sätten inför vintern och använda bra och rätt hudvårdsprodukter. Om du vill slippa vintertrött hy så ska du läsa vidare och lära dig hur du kan vårda din hud under den kallaste årstiden.

Varför blir huden torrare på vintern? 


Du har väl märkt att din hud plötsligt blir mycket torrare, mer lättirriterad och ibland även flagig under vintern? Du är verkligen inte ensam om det. Under vintern blir luften kall och torr, dessa yttre påfrestningar har en stor påverkan på din hud som dagligen utsätts för kyla. Den låga temperaturen påverkar hudbarriären samt hudens vätskebalans. Som en följd av detta blir huden mer mottaglig för vattenförlust och blir lättare uttorkad. När din hudbarriär är försvagad och huden blir uttorkad så blir din hy lättare irriterad, du kan uppleva rodnad och en stram känsla. Torr hud på vintern är vanligt, så läs vidare för att ta del av våra bästa hudvårdstips som hjälper dig att förbereda din hy inför vintern, så att du slipper dessa besvär i vinter.


Rengör huden på rätt sätt


Första steget på din hudvårdsrutin under vintern är självklart rengöring. Det är viktigt att rengöra huden både morgon och kväll. På morgonen tar du bort produktrester och sebum från porerna. På natten rengör du huden från alla orenheter, smink och smuts som huden utsätts för under dagen.


en kvinna rengör ansiktet


Men något som du behöver vara uppmärksam på är att du inte använder en ansiktsrengöring som är uttorkande för din hud. Din hud behöver inte ytterligare produkter som torkar ut den. Men det är viktigt att tänka på att det inte bara gäller ansiktet, utan hela kroppen. Välj någon hudvänlig, mild ansiktsrengöring och duschgel. Du kan med fördel kika på vår Ekologiska Kroppstvål som rengör din kropp utan att skada hudbarriären, torka ut huden eller lämna en sig en stram känsla.


Om du vill förbereda huden för vintern då är det dags för ansiktsolja


Om du har funderat på att börja använda en ansiktsolja i din hudvårdsrutin så är den perfekta tiden nu. Eftersom huden kan bli torr, tråkig och livlös så behöver den extra mycket fukt och näring under vintern, jämfört mot vad den behöver resten av året. En bra ansiktsolja kan skydda och förstärka din hudbarriär, förhindra vattenförlust och uttorkning, återfukta huden på djupet och ge ditt ansikte en fin lyster! Om du vill använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin för att slippa vintertrött hy, så är det bästa sättet att applicera den är efter att du applicerat din fuktgivande ansiktskräm.


under your skin natural glow ansiktsolja för att förbereda huden för vintern och slippa vintertrött hy


Kolla gärna på vår bästsäljande Natural Glow Ansiktsolja som innehåller härliga ingredienser såsom mandelolja, extrakt från alger och höga halter av omega 3 och 6. Den återfuktar, ger ett otroligt glow, reducerar inflammation och har även anti-age egenskaper.


Återfukta hela kroppen för att förbereda huden inför vintern och kyla


Vad behöver huden på vintern? Återfuktning! Förutom ansiktskrämer och ansiktsoljor, så finns det en sak till som du bör tänka på. Hela kroppen behöver extra näring och kärlek på vintern, så glöm inte bort att ge omtanke till resten av kroppen. För att vårda din kropp på rätt sätt rekommenderar vi att du tar dig tid och lägger till en kroppslotion i din kvällsrutin.


Efter att du har rengjort din hud med en mild produkt kan du ta ett steg längre och smörja in dig med vår Ekologiska Kroppslotion. Den återfuktar din hud, ger ett fin lyster och lämnar inte en kladdig hinna. Så kika på den om du vill förbereda huden inför vinter och kyla.


Bli av med döda hudceller - använd ett milt exfolieringsmedel


Exfoliering är ett extra steg i din vinter hudvård som kan ge dig magiska resultat. Om du vill jämna ut hudtonen, bli av med döda hudceller, förbättra hudtexturen och få lyster i ansiktet så behöver du hitta produkter med AHA-syror. En bra start för alla som vill börja exfoliera ansiktet och bli av med sina döda hudceller är med hjälp av glykolsyra, mjölksyra eller mandelsyra. Dessa ingredienser kan verkligen uträtta mirakel.


en kvinna exfolierar ansiktet för att slippa vintertrött hy


Däremot så rekommenderar vi inte att du skrubbar ditt ansikte eftersom hårda exfolieringspartiklar för det kan orsaka mikroskador på hyn och leda till olika hudproblem och irritation. Men om du gillar känslan av en skrubb så kan du med nöje skrubba din kropp och få len och slät hud.


OBS! Det är viktigt att du inte exfolierar din hud för ofta. Du kan använda dessa produkter en eller två gånger i veckan. Använder du AHA-syror i din hudvård för ansiktet ska du bara använda dem i din kvällsrutin.


Solskydd är fortfarande viktigt fast det snöar


Vi har pratat om solskydd tidigare men vi tycker det är viktigt att påminna om vikten av att använda solskydd året om. Ett av våra vanligaste misstag i hudvård för ansiktet är att man bara applicerar solskydd på semestern. Men din hy behöver skydd mot solens UVA- och UVB-strålar året runt, även på vintern. Även om det snöar så är solskyddsfaktor en oundviklig del av din hudvårdsrutin. Så förbered huden för vintern och satsa på en solskyddsprodukt för att undvika solfläckar, förhindra hudens åldrande, minska risken för hudcancer och för att din hy ska hålla sig hälsosam. Dessutom så ger SPF din hud en jättefin lyster. OBS! Använd gärna SPF 30 eller högre.


Hur tar du hand om din hud på vintern?


Nu har vi delat med oss av några tips på hur man undviker torr hud och hur man slipper vintertrött hy. Nyckeln är såklart återfuktning och milda men hudvänliga produkter. Det är viktigt att skapa en komplett hudvårdsrutin som ger din hud all den näring som den kräver under de kalla månaderna. Så för att förbereda huden för vintern är det viktigt att hitta produkter som vårdar och skyddar din hud. 


Hur tar du hand om din hud på vintern? Vilken hudvårdsprodukt är din favorit? Kommentera här nedan och dela med dig av dina tips!


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar