en kvinna tar ett bad utan att tvätta håret efter träningen

Så kan du hålla håret fräscht efter träningen

Att träna varje dag eller flera gånger i veckan är superbra för kroppen, sinnet och hälsan överlag. Om du regelbundet går till gymmet eller tränar hemma så är det en jättebra vana. Men en sak som kan vara irriterande för alla som tränar och svettas varje dag, är att håret blir smutsigt ofta. Att tvätta håret varje gång efter träning kräver mycket tid och energi. Därför vill vi ge dig några råd som kan hjälpa dig att hålla håret fräscht efter träningen. Med dessa tips från Under Your Skin så kan du slippa tvätta håret efter träningspasset och hålla håret rent längre. Fortsätt läsa och hitta lösningen nedan. 

Välj en bra frisyr för träningen och håll håret fräscht längre

När du tränar är det inte så bekvämt att ha håret utsläppt, i synnerhet om du har långt och tjockt hår. Därför sätter de flesta kvinnor upp håret under träningen. Men visste du att frisyren som du väljer kan hjälpa dig att hålla håret rent efter träningen

en kvinna sätter upp håret

De två bästa frisyrerna är en knut eller en hög tofs. På så sätt är håret ur ansiktet och det stör dig inte. Samtidigt är ditt hår borta från nacken så det inte att blir svettigt. Så att efter träningen ska det vara lättare att pigga upp håret med lite torrschampo och kännas fräschare efter gymmet.

Planera dina tvättar i enlighet med dina träningspass

Om du tränar regelbundet betyder det inte att du vill tvätta ditt hår efter varje träningspass. Det är tidskrävande och inte särskilt bra för håret. Så någonting som du kan göra för att slippa tvätta håret för ofta är att planera dina tvättar på ett smart sätt. Men vad betyder det? Det betyder att ha en hårrutin för dig som är anpassad till din livsstil och ditt träningsschema. 

Vad för slags träningspass gör du under veckan? Är något träningspass tyngre och svettigare än de andra? Då ska du planera din hårtvätt för de dagar då du utför den lite tyngre träningen. Ytterligare en sak som du kan göra är att sluta tvätta håret dagen före din träning. Istället kan du stå ut en dag till och tvätta håret efter du har gjort träningen. Om du vill tvätta håret på rätt sätt då ska du inte tvätta det överdrivet ofta. Så var smart med din planering. 

Fokusera på hårfästet och föna håret efter träningen

Om du inte har tillräckligt med tid eller energi efter träningen för att tvätta ditt hår, kan du lösa problemet på ett enkelt sätt. Istället för att tvätta håret efter varje träningspass kan du fokusera på hårfästet. Det betyder att du kan skölja av dig i ansiktet och nacken så att du tvättar bort svetten. Du kan använda din ansiktsrengöring för att rengöra din hy och tvätta bort svetten. Efteråt kan du borsta håret och sen föna det.

hårfön

Om håret inte är genomblött av svett så kommer det inte heller att lukta illa, så oroa dig inte. Ifall det inte känns riktigt fräscht att endast göra så, kan du alltid efterfölja med lite torrschampo. På så sätt kan du hålla håret fräscht när du tränar utan att tvätta det efter varenda träningspass. Om du vill slippa torr hårbotten då är det här tipset någonting som kan hjälpa dig i kampen mot uttorkningen. 

Tvätta håret utan schampo efter din träning

Om du känner att ditt hår är alltför smutsigt efter träningen och att det inte räcker med att föna håret och applicera torrschampo då finns det en annan lösning som du kan testa. Du kan hoppa in i duschen, blöta håret och skölja ur svetten. Sen kan du skippa schampot och endast applicera balsamet i dina hårlängder. Du kan testa vårt ekologiska balsam som är väldigt utredande och återfuktande och kommer att göra ditt hår supermjukt. Föna håret efteråt så kommer det att kännas mycket fräschare utan att bli uttorkat av schampot. 

Använd ett naturligt torrschampo för att hålla håret rent efter träningen

Ett torrschampo som du kan använda mellan tvättarna är vårt hyllade Detox Kit, det är ett väldigt bra sätt att hålla håret fräscht efter träningen utan att behöva tvätta det varenda dag. Om du svettas under träningen och ditt hår känns fett och smutsigt ut efteråt, då kommer torrschampo att bli din räddare. Innan du fortsätter med din dag efter träningen kan du applicera torrschampo i hårbotten, massera in och ditt hår kommer genast att se mycket fräschare och renare ut. 

en kvinna applicerar torrschampo för att hålla håret fräscht efter träningen

Tänk bara på att många torrschampon på marknaden innehåller en del tveksamma eller uttorkande ingredienser. Dessa typer av produkter är inte bra för din hårbotten och kommer att orsaka ännu fetare hår och mer uttorkad hårbotten. Så istället för att använda vilket torrschampo som helst är vårt tips att välja ett som är så naturligt som möjligt och som innehåller rena ingredienser. Använd alltså ett torrschampo som hjälper dig så att du slipper tvätta håret efter träningen utan att torka ut din hårbotten.

Tvätta håret enligt dina egna behov

Hur ofta ska du tvätta håret när du tränar? Så ofta som du känner att det behövs! Du kan skapa din egen tvättrutin och ett schema som funkar för dig i enlighet med veckans träningspass. Nu vet du våra enkla tips som kan hjälpa dig att hålla håret fräscht efter träningen utan att behöva tvätta håret med schampo varje gång. Om du har fler tips kan du gärna skriva till oss i kommentarerna nedan.

Tillbaka till blogg

12 kommentarer

Vilken torrschampo kan du rekommendera?

Joanns

Hej tjejer!
Tack för alla kommentarer. Det viktiga är att torrschampot inte är uttorkade. Därför rekommenderar vi att ni testar ett torrschamp från något ekologiskt varumärke som har bra och icke-skadliga produkter. :)
Tack för att ni läser!
- Jovana på kundtjänst

Jovana på Under Your Skin

Jag har nyligen skaffat torrschampo via Jordklok och om jag förstått det rätt är det så naturligt det bara kan bli: https://www.jordklok.se/sv/articles/2.249.8161/anae-rhassoullera-pulver-500-g. Det är enbart en enda ingrediens: marockansk lera (i pulverform) av vulkaniskt ursprung som traditionellt används i hammamritualer för vård av hud och hår.

Gloria

Vilket torrschampo rekommenderas?

Erika

Skulle också gärna vilja ha ett tips på ett bra torrschampo 😁

Malin

Lämna en kommentar