en kvinnas hår med blonda slingor

Så kan du ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen

Om du har färgat hår så vet du förmodligen att hårfärgen tvättas ur litegrann efter varje tvätt. Dessutom blir färgat hår ofta torrare och mer slitet. För att du ska slippa färga håret för ofta, så behöver du ta hand om ditt färgade hår. För att bevara hårfärgen så länge som möjligt, så behöver du hitta den rätta hårvården. Idag vill vi prata om olika slags produkter som är färgvänliga och funkar bra tillsammans med ditt färgade hår. Dessutom ska vi berätta för dig hur du kan bevara hårfärgen längre hemma genom att vårda håret på rätt sätt. Så om du vill slippa att gå på salong överdrivet ofta kan du följa våra tips och få ditt färgade hår att bli mer mjukt, glansigt och välvårdat. 

Använd ett schampo som bevarar hårfärgen

Vid varje tvätt så bleknar hårfärgen lite åt gången. Därför kan det vara svårt att bevara hårfärgen länge och det gör att du måste betala dyra behandlingar ofta. Ett sätt att ta hand om färgat hår och bevara färgen i håret är att använda ett schampo som är färgbevarande. 

under your skin detox schampo är utmärkt för färgat hår

Det finns många schampon som är tillgängliga, men du behöver hitta ett som bevarar din hårfärg. Dessutom är det väldigt bra att använda ett schampo som återfuktar istället för att torka ut ditt hår. Vi kan varmt rekommendera att du testar vårt ekologiska detox schampo som innehåller väldigt milda ingredienser och som inte är uttorkande för håret. Vårt schampo innehåller hydroliserat quinoaextrakt som både skyddar och bevarar hårfärgen så du kan njuta av din fräscha hårfärg längre.

Vårt schampo kommer också att återhämta din hårbotten från den uttorkande färgen och andra starka produkter - den återställer både fuktbalansen och pH-värdet i din hårbotten. På så sätt får du en hälsosammare hårbotten och ett glänsande hår. Visst låter det bra? 

Återfukta håret på djupet för att slippa torra hårtoppar och ta hand om färgat hår på rätt sätt

Färgat hår blir ofta ganska uttorkat, särskilt om du har färgat håret i många år eller om du använder dig av starka färger eller blekmedel. Därför är återfuktning ett av de viktigaste stegen i din hårvårdsrutin för färgat hår. Du behöver ge håret tillräckligt med fukt för att slippa torrt och slitet hår. Så vårt tips är att välja ett balsam eller en hårmask som ger håret en intensiv fukt, boostar dess lyster och gör det mjukare. 

under your skin detox kit hjälper dig att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen

Du är välkommen att testa vårt bäst i test ekologiska balsam som ger håret en boost av fukt och gör håret supermjukt, lent och lätt att borsta genom. Den är rik på återfuktande och vårdande ingredienser och innehåller bland annat antioxidanter och C-vitamin. Du kan även använda det som en hårmask för att vårda ditt färgade hår ännu ytterligare. Låt balsamet ligga i håret ca 10-20 minuter innan du sköljer det ut. Detta är ett perfekt sätt för att ta hand om färgat torrt hår och återuppliva det.

Om du vill gå ett steg längre så kan du även använda hårolja i topparna. På så sätt låser du in fukten i håret och gör det både mjukare och glansigare. Din hårfärg kommer att se bättre och friskare ut istället för att bli torrt och tråkig. 

Hur ofta ska man tvätta färgat hår? 

Vi rekommenderar att du inte tvättar håret överdrivet ofta. Som du kanske redan vet så är det inte önskvärt att tvätta håret varje dag. Även om du använder ett schampo för färgat hår och som inte är uttorkande, är det fortfarande bättre att avstå från dagliga tvättar. Tvättar du håret för ofta rengör du det från dess naturliga oljor och då behöver din hårbotten kompensera genom att överproducera talg. Därför blir ditt hår fett direkt efter tvätt. Dessutom kan daglig hårtvätt torka ut ditt hår och gör det strävare. 

Så för att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen är vårt tips att du tvättar håret 1-2 gånger i veckan. Om du använder produkter som är hårvänliga kan du förlänga tiden mellan hårtvättarna, och slippa torka ut ditt hår och få hårfärgen att blekna. Testa gärna vårt Detox Kit för att minska med antalet tvättar.

Bevara färgat hår genom att skydda det från värmen

Att styla håret kan vara svårt utan att använda vissa värmeverktyg såsom plattång, locktång, hårfön, osv. Men alla dessa verktyg kan torka ut ditt hår samt gör det slitet och bränt. I kombination med färg, blekmedel och andra färgbehandlingar kan dessa värmeverktyg skada ditt hår ännu mer. 

en kvinna hos frisören

Så för att ta hand om färgat hår på rätt sätt är vårt tips att skydda det från värme. Antingen igenom att använd värmeskydd innan du stylar håret eller igenom att avstå från dessa hårverktyg. Ifall du vill använda produkter som skyddar håret från värmen rekommenderar vi att du hittar produkter som är så naturliga som möjligt. Annars kan starka kemikalier i hårprodukter torka ut ditt hår ytterligare. 

Var snäll mot håret för att bevara hårfärgen

Om du upplever att ditt färgade hår känns torrt och livlöst så är det dags att ge det lite mer näring och kärlek. Som vi sagt tidigare så är vårt största tips för färgat hår att se till att ditt hår har tillräckligt med fukt och att sluta använda produkter och verktyg som torkar ut håret. Genom att använda hår- och färgvänliga produkter, samt skydda ditt hår från värmen och starka kemikalier så kommer du att återuppliva ditt färgade hår och bevara hårfärgen längre. För att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen är det viktigaste att du är snäll mot håret och vårdar det med de bästa produkterna. Skapa en fullständig hårrutin och ditt hår kommer att bli skinande och mjukt!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar