en glad nyfödd bebis

Så kan du ta hand om bebisens hud - håll babyns hud mjuk och len

Idag pratar vi mycket om hudvård och hur viktigt det är att dagligen ta hand om sin hud. Vi skapar våra egna hudvårdsrutiner, försöker rätt produkter och ingredienser som passar våra behov. Men det är inte bara vuxna som ska ta hand om sin hud och vårda den på rätt sätt. Våra yngsta älsklingar behöver också omvårdnad och bra produkter som är skonsam mot huden. Om du vill bli mer medveten om hur du kan ta hand om bebisens hud, så är du på rätt plats. Idag ska vi ge till dig några tips på hur du kan hålla ditt barns hud mjuk och len på ett enkelt sätt. Fortsätt att läsa för att ta reda på hur du kan ge bebisens hud allt som den kräver och undvika irritationer.

Rengör bebisens hud utan att torka ut den

Hudvård börjar alltid med rengöring. Det är självklart att man även måste rengöra barnets hud, men är det okej att använda de produkterna som vi vuxna använder på barn? Ibland så funkar det, men det beror helt på vilka rengöringsprodukter vi använder. Använder man starka och uttorkande produkter så är det inte en bra idé att använda dem på barn.

Första steget i hudvård för bebisar är en mild kroppstvål. Barn har ofta väldigt känslig hud som lätt blir uttorkad eller irriterad. Därför behöver du som förälder se till att du använder hudvänliga produkter som inte kommer att orsaka några problem för din bebis.

under your skin babywash för att ta hand om bebisens hud på bästa sätt

Det som vi kan rekommendera är att du kollar in vår senaste nyhet - Ekologisk Baby Wash från vår nya Baby serie. Denna Baby Wash är formulerad med aloe vera och olivolja, som lugnar huden samtidigt som den rengör bebisens hud. Produkten innehåller inga starka kemikalier, parfymer, artificiella färger, silikoner eller andra kemikalier som inte hör hemma på bebisars känsliga hud. Nyfödda bebisar upp till 3 månader behöver inte använda någon Baby Wash, men den passar utmärkt för äldre bebisar och barn.

Extra tips för badet: Bada bebisen i 3-5 minuter i varmt vatten. Låt inte bebisen bada i vattnet för lång tid.

Återfukta bebisens hud regelbundet

Huden påverkas av många yttre faktorer och påfrestningar. Barnens hud är tunnare och känsligare än vår hud, det vill säga att den är ännu mer ömtålig för faktorer som värme, kyla, fukt. Därför kan bebisens hud ofta bli torr, narig, lätt irriterad eller bli benägen att få utslag. Men lyckligtvis finns det en enkel lösning.

För att få huden att bli mjuk och frisk behöver man återfukta den. Det gäller såklart även för din lilla bebis. Efter att du har badat bebisen, men medans huden fortfarande är lite fuktig så rekommenderar vi att du smörjer in bebisens hud med en återfuktande och näringsrik babykräm. Vi har nyligen släppt en Ekologisk Babykräm som har både en återfuktande och en lugnande effekt. Precis som Body Washen är vår Babykräm också gjord på milda, naturliga ingredienser och utan skadliga eller starka kemikalier. Krämen innehåller mandelolja och solrosolja som skyddar och ger näring till huden. Den funkar utmärkt efter bad, men du kan även använda den om bebisens hud har blivit röd eller irriterad av blöjor. Den är ett måste inom hudvård för bebisar.

under your skin babykräm och babyolja håller babyns hud mjuk och len

Har du märkt att din bebis har skorv eller att huden flagnar? Då har vi ett extra tips som kan hjälpa dig att hålla babyns hud mjuk och len samt motverka torrhet. Använd en fin babyolja som kan nå djupt in i huden och ge ditt barns hud all näring som den behöver. Vår Ekologiska Babyolja är en perfekt blandning av ekologisk mandelolja, solrosolja och arganolja. Du kan använda oljan i badet, vid babymassage eller som extra återfuktning på de torra områdena. Den är självklart fri från alla onödiga kemikalier, parfymer, färger, m.m. Babyoljan återfuktar, lugnar och skyddar bebisens torra och känsliga hud.

Undvik starka kemikalier och parfymer för att ta hand om bebisens hud på rätt sätt

Som vi redan har nämnt flera gånger är huden på bebisar ganska känslig så man behöver noggrant välja hudvård som passar den känsliga huden. För att vårda babyns ömtåliga hud behöver du vara försiktig när du väljer ut hudvård för barn och bebisar.

under your skin babyprodukter med milda och säkra ingredienser

Ett starkt tips är att se till att du endast använder produkter som inte innehåller mycket starka ämnen och kemikalier som kan irritera babyns hud. Vi rekommenderar är att du väljer bort syntetiska ämnen, parfymer, artificiella färger, kemikalier, allergener, starka sulfater och liknande ingredienser. Och istället välja ekologiska och milda produkter med naturliga ingredienser som ger näring till den känsliga huden.

Är SPF ett viktigt steg i hudvård för baby och barn?

Vi pratar om SPF ofta och för att påminna om dess betydelse. Solskydd är superviktigt, men behöver du även använda SPF på din bebis? Svaret är nej. Låt oss förklara.

Du behöver absolut skydda bebisens hud från solen. Men att använda SPF kan leda till utslag på bebisens känsliga hud. Därför rekommenderar man att du inte applicerar SPF på bebisar upp till 6 månader. Istället kan du skydda deras hud genom att undvika direkt solljus. Då kan du använda parasoll, kläder, hattar och UV-skydd till barnvagnen för att skydda nyfödda från solens strålar.

Välj det allra bästa inom hudvård för din bebis

När det gäller hudvård för bebis och barn är det viktigt att du endast väljer säkra och skonsamma produkter som inte irriterar den känsliga huden. Därför har Under Your Skin tagit fram ljuvliga produkter som passar bebisens hud och har en lugnande och återfuktande effekt. Så om du vill ta hand om bebisens hud på bästa sätt är vårt tips att du kikar på vår Babyserie samt att du blir uppmärksam på ingredienser och produkter som du använder inom barnets hudvård.

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Gav detta kitet i present till en blivande mamma. Det visade sig att både bebisen och mamma blev mycket nöjda med produkterna. Speciellt bad- och kropps oljan hälsar dom.

Louise

Lämna en kommentar