en person med en ansiktsolja i händerna

Ska du använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin?

Nuförtiden fokuserar många på att bygga en hudvårdsrutin som ger dem bra resultat och ett fantastisk glow. Det känns som om skönhetsvård är mer populärt än någonsin. Därför finns det många olika slags produkter du kan välja mellan. Dagkrämer, nattkrämer, serum, toner, oljor… Men behöver du allt? En produkt som många har frågor om är ansiktsolja. Om du undrar: kan jag använda ansiktsolja, hur använder jag den, när applicerar jag den, så behöver du inte oroa dig. Idag besvarar Under Your Skin experter på alla dessa frågor och berättar om fördelarna med användningen av ansiktsoljan. Så ska du använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin? Låt oss ta reda på det. 

Vilka hudtyper använder ansiktsoljor?

Som du antagligen redan vet så har vi alla olika hudtyper och hudproblem. Därför kan inte alla använda samma typer av produkter. Vissa hudtyper trivs bra med bara en lätt dagkräm medan andra behöver extra fukt och hjälp från en ansiktsolja. Men oavsett din hudtyp kan du ge ansiktsoljan en chans om du vill. Men alla hudtyper kan få fördelar av att använda en ansiktsolja! 

kvinna använder ansiktsolja

Många människor kopplar ansiktsolja med torr hy och håller sig borta från dem om de har fet eller kombinerad hy. Har man acne vill man oftast inte använda oljor i sin rutin. Men ansiktsoljor är bra för alla hudtyper och kan hjälpa alla, och nej, de orsakar inte acne. Du behöver bara hitta en olja som funkar just för dig. T.ex. passar vår ekologiska Natural Glow Ansiktsolja alla hudtyper. Så om du vill testa en ansiktsolja i din rutin är vår organiska ansiktsolja ett bra val. 

Varför ska man använda en ansiktsolja i sin hudvårdsrutin?

Okej, nu när du vet att du kan använda ansiktsolja oberoende av din hudtyp. Kvarstår en fråga - varför ska du använda den? Vad hjälper en ansiktsolja till med? Det finns faktiskt flera fina resultat du kan få genom att använda en ansiktsolja i din hudvårdsrutin.

  • Låser in fukten: En av de största fördelarna med ansiktsolja är att den återfuktar din hy. Efter att du har applicerat din kräm är oljan det perfekta sista steget i din rutin. Den skapar en barriär som kapslar in fukten i huden och förhindrar vattenförlust. På så sätt hjälper ansiktsoljan att öka spänsten av hyn och hjälper dig att bli av med torr hy.
  • Stärker hudbarriären: Det finns olika faktorer som kan försvaga eller bryta ned din hudbarriär. Som konsekvens kan huden bli torr, tråkig, röd, känslig, kliande och mer aknebenägen. Därför bör man se till att bevara en stark hudbarriär eller förstärka sin svaga hudbarriären. Ansiktsoljan hjälper till med detta och den skyddar även din hy. 
  • Mjukgör huden: Tack vare vegetabiliska fetter i oljor gör ansiktsoljan hyn mjuk, smidig och ger en anti-age effekt.
  • Ger glow: Sist men inte minst måste vi påpeka att ansiktsolja är det bästa sättet att få den önskade glow du letar efter. Vi alla vill ha en hy som lyser och ser fräsch och frisk ut - och då är olja lösningen! Ansiktsolja och glow är bästa vänner.

Fördelar med att använda vår Natural Glow Ansiktsolja

När det gäller ansiktsoljan som vi erbjuder kan den ge dig många fina resultat. Den är tillverkad med underbara naturliga ingredienser såsom mandelolja och extrakt från alger. Som en följd kommer den att återfukta hyn på djupet och ge den en jättefin glow.

under your skin natural glow ansiktsolja för du som vill använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin

Dessutom ökar extrakten från algerna ökar kollagennivåerna och boostar spänsten, och därmed ger ansiktsoljan en anti-age effekt. Om du vill ta hand om din hy och återhämta den, besök Under Your Skin butiken för att klicka hem denna fantastiska Natural Glow Ansiktsolja. Du kommer inte att ångra detta!

Hur ska du använda ansiktsolja på rätt sätt

En vanlig fråga vi ser om ansiktsoljor är: I vilken ordning ska man använda ansiktsolja? Därför tyckte vi att det vore bra att ge dig några tips om ansiktsolja och hur du använder den, så att du kan få ut de bästa resultaten. Om du är osäker på hur du ska lägga till ansiktsolja i din hudvårdsrutin läs dessa svar på de vanligaste frågorna:

en kvinna applicerar ansiktsolja på hyn
  1. När ska man använda ansiktsolja? Det beror helt på vad du föredrar. Om du har fet hy är det bäst att använda ansiktsoljan som det sista steget i din hudvårdsrutin på kvällen. Om din hy är torr kan du använda oljan både morgon och kväll. OBS! I morgonrutinens hudvård är ansiktsoljan inte det sista steget - solskydd kommer alltid sist.
  2. Kan man använda en ansiktsolja och en kräm samtidigt?Absolut! Det finns två sätt att använda din kräm och ansiktsolja i en och samma rutin. Du kan använda oljan som det sista steget i rutinen för att låsa in fukten och alla andra produkter, inklusive krämen. Annars kan du blanda oljan med din kräm och applicera dem tillsammans. 
  3. Kan man använda olja och serum? Ja! Det är bara att vara försiktig med ordningen av produkterna.
  4. Används ansiktsolja före eller efter serum? Serum används på rengjord hud, före krämen och oljan, medan ansiktsoljan används efter alla andra produkter i hudvårdsrutinen.

Behöver du en ansiktsolja i hudvårdsrutinen?

Svaret är ganska enkelt - om du vill ge hyn lite extra näring då behöver du en olja. Det finns det många fantastiska resultat som du kan se när du lägger till en ansiktsolja i din rutin. Din hy kommer att få en extra nivå av fukt och skydd och du kommer att stråla! Det är inte ett måste, men igenom att använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin så kommer du att förbättra hudens tillstånd.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar