Ska du använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin?

Nuförtiden fokuserar alla på att bygga en hudvårdsrutin som ger dem bra resultat och en fantastisk glow. Det känns som om skönhetsvård är mer populär än någonsin. Därför finns det många slags produkter du kan välja mellan. Dagkrämer, nattkrämer, serum, toner, oljor… behöver du allt? En produkt som många har frågor om är ansiktsolja. Om du undrar: kan jag använda ansiktsolja, hur använder jag den, när applicerar jag den, behöver du inte oroa dig. Idag besvarar Under Your Skin experter alla dessa frågor och pratar om fördelarna med bruket av ansiktsoljan. Så, ska du använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin? Nu får vi se. 

Vilka hudtyper använder ansiktsoljor?

Som du vet har vi alla olika hudtyper och hudproblem. Därför kan inte alla använda samma produkter. Vissa hudtyper trivs jättebra med bara en lätt dagkräm medan andra behöver lite extra fukt och hjälp från en ansiktsolja. Men oavsett din hudtyp kan du ge ansiktsoljan en chans om du vill. Alla hudtyper kan få fördelar med att använda ansiktsolja! 

kvinna använder ansiktsolja

Många människor kopplar ansiktsolja med torr hy och håller sig borta från dem om de har fet eller kombinerad hy. Har man acne vill man oftast inte använda oljor i sin rutin. Men ansiktsoljor är ju ganska bra för alla hudtyper och kan hjälpa alla. Och nej, de orsakar inte acne! Du behöver bara hitta en olja som funkar bäst för dig. T ex passar vår ekologiska Natural Glow Ansiktsolja alla hudtyper. Så om du vill testa en ansiktsolja i din rutin är vår organiska ansiktsolja ett bra val. 

Varför ska man använda en ansiktsolja i sin hudvårdsrutin?

Okej, nu vet du att du kan använda ansiktsolja oberoende av din hudtyp. Men en fråga kvarstår - varför ska du använda den? Vad hjälper ansiktsolja med? Det finns faktiskt flera fina resultat du kan få genom att använda en ansiktsolja i din hudvårdsrutin.

  • Låser in fukten: En av de största fördelarna med ansiktsolja är att den återfuktar din hy. Efter att du har applicerat din kräm är oljan det perfekta sista steget i din rutin. Den skapar en barriär som kapslar i fukten i huden och förhindrar vattenförlust. På så sätt hjälper ansiktsoljan att öka spänsten av hyn och hjälper dig att bli av med torr hy.
  • Stärker hudbarriären: Det finns olika faktorer som kan försvaga eller bryta ned din hudbarriär. Som konsekvens kan huden bli torr, tråkig, röd, känslig, kliande och benägen åt akne. Därför bör man se till att bevara en stark hudbarriär eller förstärka sin svaga hudbarriären. Ansiktsolja hjälper med detta och den skyddar din hy. 
  • Mjukgör huden: Tack vare vegetabiliska fetter i oljor gör ansiktsolja hyn mjuk, smidig och ger den en anti-age effekt.
  • Ger glow: Sist men inte minst måste vi påpeka att ansiktsolja är det bästa sättet att få den önskade glow du letar efter. Vi alla vill ha hyn som lyser och ser fräsch och frisk ut - oljan är lösningen! Ansiktsolja och glow är ju bästa vänner.

Fördelar med att använda vår Natural Glow Ansiktsolja

När det gäller ansiktsoljan som vi erbjuder ska den ge dig många fina resultat. Den är tillverkad med underbara naturliga ingredienser såsom mandelolja och extrakt från alger. Som en följd kommer den att återfukta hyn på djupet och ge den en jättefin glow.

under your skin natural glow ansiktsolja för du som vill använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin

Dessutom ökar extrakt från alger kollagen nivåerna och boostar spänsten, därmed ger ansiktsoljan en anti-age effekt. Om du vill ta hand om din hy och återhämta den, besök Under Your Skin butiken för att klicka hem denna fantastiska Natural Glow Ansiktsolja. Du kommer inte att ångra detta.

Hur ska du använda ansiktsolja på rätt sätt

En fråga om ansiktsoljor som vi ser om och om igen är: I vilken ordning ska man använda ansiktsolja? Därför tyckte vi att det vore bra att ge dig några tips om ansiktsolja användningen så att du kan få de bästa resultaten. Om du är osäker på hur du ska lägga till ansiktsolja i din hudvårdsrutin läs dessa svar på de vanligaste frågorna:

en kvinna applicerar ansiktsolja på hyn
  1. När ska man använda ansiktsolja? Det beror helt på vad du föredrar. Om du har fet hy är det bäst att använda ansiktsoljan som det sista steget i din natt hudvårdsrutin. Om din hy är torr kan du använda oljan både morgon och kväll. OBS! I morgonrutinens hudvård är ansiktsoljan inte det sista steget - solskydd kommer efter den.
  2. Kan man använda en ansiktsolja och en kräm samtidigt? Absolut! Det finns två sätt att använda din kräm och ansiktsolja i en och samma rutin. Du kan använda oljan som det sista steget i rutinen för att låsa in fukten och alla andra produkter, inklusive krämen. Annars kan du blanda oljan med din kräm och applicera dem tillsammans. 
  3. Kan man använda olja och serum? Ja! Det är bara att vara försiktig med ordningen av produkterna.
  4. Används ansiktsolja före eller efter serum? Serum används på rengjord hud, före krämen och oljan, medan ansiktsoljan används efter alla andra produkter i hudvårdsrutinen.

Alltså behöver du en ansiktsolja i hudvårdsrutinen?

Svaret är ganska enkelt - om du vill ge hyn lite extra näring då behöver du en olja. Som sagt finns det många fantastiska resultat som du kan se när du lägger till en ansiktsolja i din rutin. Din hy kommer att få en extra nivå av fukt och skydd och du kommer att lysa! Så det är inte ett måste men genom att använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin kommer du att förbättra hudens tillstånd.

Leave a comment

English en