en kvinna läser i sängen

Ta hand om huden efter semestern i 4 steg

Har du varit i Grekland, Spanien eller någon annanstans på semestern? Det är skönt att vandra runt i solen, bada och njuta av de varma sommardagarna. Men efter ett tag behöver din hud lite återhämtning från värmen och saltvattnet. Så när du återvänder till Sverige och din semester är slut, så är det dags att ägna lite tid åt kroppsvård. Efter att du har utsatt huden för solen och salt i några veckor kan du vända dig mot hudvård för att återfå naturlig lyster i huden. Därför har Under Your Skin förberett några enkla steg för att ta hand om huden efter semestern och få fräsch, solbränd och glansig hud. Fortsätt läsa för att ta del av våra tips på hur du kan vårda huden efter sommaren.

Steg 1: Använd en mild kroppstvål och ta hand om huden efter sommaren

Det första steget av hudvård är såklart rengöring. Antingen du vill ta en dusch eller ett långt bad efter semestern, och då behöver du använda fina produkter som är snälla mot din hud. Vårt tips är att noggrant välja ut alla produkter som du applicerar på din hud. Den första produkten att välja är en kroppstvål. 

under your skin ekologisk kroppstvål

Det är bäst att hitta produkter som inte är bara hudvänliga utan också miljövänliga. Att använda milda produkter som inte torkar ut din hud är bra för din kropp som redan har utsatts för solen och uttorkning. Ett exempel på en produkt som är mild och återfuktande är vår ekologiska kroppstvål. Den innehåller ingredienser såsom antioxidanter och C-vitamin, stamceller från tistel och extrakt från yuzu, den ger huden en fin lyster, återfuktar och stör inte dess pH-nivå. Därför är den en perfekt produkt när du vill ta hand om huden efter semestern och slippa torka ut den ytterligare. När du väljer ut en ansiktsrengöring ska du också leta efter en mild produkt som inte innehåller starka och uttorkande ingredienser.

Steg 2: Exfoliera din hud efter semestern

Om du vill ta hand om din hud efter semestern så finns det ett avgörande steg - exfoliering. Efter din sköna, varma semester är det dags att förnya huden, ta bort alla döda hudceller och all smuts, rensa porerna, och jämna ut din bronsade hud. Allt detta kan du göra med hjälp av en kroppsskrubb och en ansiktsexfoliering. 

Vissa människor avstår från exfoliering efter semestern eftersom de vill bevara den bruna färgen på huden. Men du ska inte ta den bort genom att skrubba din kropp. Däremot kommer din hud att få en ny lyster och se ännu bättre ut med hjälp av en kroppsskrubb. Gör din egen DIY skrubb eller köp en som verkar fint eller doftar gott. Det viktiga är att du exfolierar din kropp efter sommarsemestern för att återfå glansig och mjuk hud.

Steg 3: Smörj in dig och lugna ner huden efter solen

För att hålla huden i gott skick efter att ha utsatts för solens strålar behöver du ge huden extra näring. Du kan göra så genom att ge den en boost av fukt med hjälp av din favoritlotion. Vår ekologiska kroppslotion har en fantastisk blandning av naturliga oljor som kommer att ge din hud den näringen den behöver och boosta dess lyster utan att lämna en kladdig hinna på kroppen. Eftersom solen och saltvatten torkar ut din hud är det viktigt att vårda din kropp på rätt sätt genom att återställa dess fuktbalans. Så du kan undvika torr hud som ser tråkig ut och istället få glansig, len hud. 

under your skin ekologisk kroppslotion

 

Om du har bränt dig i solen, behöver du smörja in dig regelbundet. Vårt tips är att använda produkter med lugnande ingredienser såsom aloe vera för att lugna ner din brända hud. 

När det gäller ditt ansikte så kan du använda en ansiktsolja för att återfukta hyn på riktigt och se till att du löser in fukten i huden. På så sätt kommer din hy att vara mjuk och välvårdad samtidigt så kommer den att få ett otroligt glow. Så testa gärna vår Natural Glow Ansiktsolja för att ta hand om din hy efter semestern. 

Steg 4: Gör en pedikyr och vårda din hud efter semestern

Som ett extra steg när du vill ta hand om huden efter semestern kan du sköta dina fötter. Vi glömmer ofta bort våra fötter när vi tar hand om resten av kroppen. Men våra fötter utsättas för mycket press varje dag. Därför förtjänar de lite extra kärlek åtminstone efter din semester. Vårt tips är att göra ett fotbad hemma eller gå på salong och få en pedikyr. Här kommer några tips för fotbehandlingen hemma: 

badsalt för att vårda fötter och ta hand om huden efter semestern

  • Gör ett fotbad hemma: Ta en skål och fylla den med varmt vatten. Lägg till kokosolja, mandelolja eller eteriska oljor. Du kan även göra ett saltbad med olivolja och salt. Blötlägg fötterna i ca 15-20 minuter.
  • Skrubba dina fötter: För att mjukna fötterna ännu mer, är vårt tips att exfoliera dem ordentligt. Du kan använda samma skrubb som du använde för resten av kroppen. 
  • Vårda fötter med återfuktande produkter: Glöm inte att återfukta dina fötter efter badet. På så sätt kan du få lena och fina fötter även efter de har utsatts för många promenader i solen och bad i havet. 

Återhämta din hud efter semestern

Din hud utsätts för många olika faktorer varje dag, särskilt på sommaren. Även under semestern så är huden påverkad av många olika faktorer - sol, vatten, salt, osv. Så när du är hemma igen så är det bra att ägna dig lite extra åt hudvård. För att ta hand om huden efter semestern behöver du använda rätt produkter som är snälla mot huden och som kommer att återhämta din hud. Följ våra enkla tips och få mjuk, lysande hud efter semestern. Och glöm inte att använda SPF även efter din semester!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar