en kvinna med en bricka med hemmaspa produkter

Tips för att skapa ett eget hemmaspa & minska stressen

Efter en lång arbetsvecka behöver man lite avkoppling och njutning. En spadag är bland de härligaste sätten att ta hand om sin kropp och sitt sinne och släppa all stress. Men problemet är att man inte alltid har råd att betala för dessa dyra behandlingar. Lyckligtvis kan du skapa ett eget hemmaspa som du kan njuta utav, utan att lämna ditt hus. Vi har samlat några av de bästa hemmaspa tipsen för att hjälpa dig att lyxa till det hemma i ditt badrum. Du kan spara pengar men samtidigt vårda din kropp. Så fortsätt läs och se hur du kan unna dig en spakänsla hemma!

Skapa en skön stämning för ditt hemmaspa

Meningen med en spahelg är att varva ner och koppla av. Därför behöver du se till att stämningen i ditt hem påminner om stämningen på ett spa. För att få ett avslappnande hemmaspa, kan du börja med dessa enkla steg: 

 • Musik. En lugn spellista med dina favoritlåtar eller avkopplande musik kan ta stämningen till nästa nivå.
 • Belysning. Det går inte med stark takbelysning om du vill fixa ditt eget spa. Dämpa istället belysningen och tänd några ljus i rummet. 
 • Doft. Något som går hand i hand med ett spa är fräscha och ljuvliga dofter. Så välj några doftljus, doftpinnar eller eteriska oljor och komplettera den mysiga spa-stämningen med. 

Även fast du skapar ett eget hemmaspa tillsammans med din partner, dina barn eller för dig själv är stämningen jätteviktig. Så se till att skapa en avslappnade atmosfär.

Inspiration och tips för hemmaspa-behandlingar

Ta ett mysig hemmaspa bad och skrubba din kropp 

Det perfekta sättet att börja din spakväll och minska stressen är genom att ta ett långt och varmt bubbelbad. Skapa en harmonisk omgivning i ditt badrum och använd badsalt eller bubbelbad produkter. Läs en bra bok eller ta ett glas vin och koppla av lite. 

en kvinna läser en bok i ett eget hemmaspa bad

Efter ditt bad kan du ägna lite tid åt att exfoliera din kropp och bli av med döda hudceller. Det kan du göra igenom att använda en kroppsskrubb eller göra din egen kroppsskrubb. I vilket fall är detta ett bra sätt att unna dig ditt egna spa hemma.

  Hemmaspa för håret

  När du har ditt hemmaspa kan det vara fint att ägna lite tid åt ditt hår. Man stylar sitt hår varje dag genom att sätta upp håret, kamma det eller använda olika värmeverktyg. Därför kan ditt hår vara sugen på några sköna behandlingar och en liten rast från allt. Här kommer några produkter till ditt hemmaspa som kan hjälpa ditt hår. 

  under your skin detox kit

  • Tvätta håret. Börja med att tvätta håret med ett naturligt schampo som är vänligt mot ditt hår och som inte torkar ut. Du kan testa vårt mest hyllade bäst i test Detox Schampo och Balsam kit tillsammans med ett milt schampo och återfuktande balsam. De kommer att passa in jättefint i ditt hemmaspa - och de kan funka som ett hemmaspa-kit! 
  • Lägg en hårinpackning. För att verkligen återfukta håret på djupet och återhämta det är det bra att använda en hårinpackning. Du kan även använda vårt balsam och låta det ligga i 10-20 minuter innan du sköljer det ut. 
  • Använd en naturlig olja i topparna. Ofta har man problem med torra eller kluvna hårtoppar då är det alltid en bra idé att vårda dem samt förebygga dessa problem. Vårt tips är att använda en naturlig hårolja i topparna för att få håret att mjukna och glänsa.

  Kroppsbehandlingar på ett eget hemmaspa

  Vårt nästa tips till ditt hemmaspa handlar om kroppsvård och hemmaspa-produkter som du kan använda. Nu är det dags att ägna dig åt din kropp och vårda den på riktigt. Här kommer lite hemmaspa-inspiration för en härlig kroppsbehandling.

  • Ge kroppen en fuktbomb. Återfuktning, återfuktning, återfuktning - detta är nyckeln till mjuk och len hud. Genom att använda vår fantastiska ekologiska kroppslotion efter en exfoliering kommer din hud att stråla och tacka dig för fukten. Men oroa dig inte, huden kommer inte att vara kladdig efteråt. 
  • Ge lite kärlek till dina fötter. Man glömmer ofta att ta hand om sina fötter och återfukta dem tillsammans med resten av kroppen. Så skapa ett litet hemmaspa för dina fötter, exfoliera dom och ge dina fötter fukt. 
  • Vad händer med dina händer? Vatten, handsprit, alkohol - våra händer är utsatta för ganska mycket nuförtiden. Så de behöver också vårdas och få omtanke. För att ta hand om dina händer kan du använda vår ekologiska handkräm för att ge dem tillräckligt med fukt och skydd, samtidigt som den doftar ljuvligt av citrus.

  Ansiktsbehandlingar på hemmaplan

  Men nu så går vi vidare och berättar om hur du kan ge din hy lite extra kärlek när du skapar ett eget hemmaspa och hur du tar din hudvård till nästa nivå. 

  tre stycken under your skin natural glow ansiktsolja

  • Ansiktsmasker är ett måste. Du kan välja om du vill använda en mask som återfuktar eller exfolierar. Eller varför inte testa både och? 
  • Förläng din hudvårdsrutin. Det är din spadag så du har tid att unna dig en lång och ordentlig hudvårdsrutin. Idag har du inte bråttom så därför kan du använda alla produkter som du inte hinner att applicera annars. 
  • Använd oljor för den ultimata spakänslan. Som ett extra steg och boost av fukt kan du lägga till en naturlig ansiktsolja i din rutin. Din hy kommer att tacka dig och få det perfekta glowet som alla önskar.
  • Testa ansiktsverktyg och rollers. Förutom bra och fullständig skönhetsvård finns det en sak till som du kan unna dig på spakvällen hemma - hudvårdsverktyg. Efter att du har smörjt in huden med alla produkter ta lite tid att rolla din favoritverktyg mot huden och få ut de bästa resultaten av dina hudvårdsprodukter. Ett tips för att pigga upp ansiktet är att förvara ansiktsverktyg i kylen före användningen.

  Unna dig lite spatid - du förtjänar det!

  Alla förtjänar en avslappnande helg rik på self-care och egentid. Varför inte skapa ett eget hemmaspa för att ta hand om din kropp och din själ? Nu när du har de bästa knepen för att skapa ditt eget hemmaspa, så du behöver inte vänta längre. Ta dig tid för att umgås och var snäll mot dig själv samt minska stressen. Kommentera gärna om du har några tips på hur man kan göra för att maximera spakänslan hemma! 

  Tillbaka till blogg

  Lämna en kommentar