en kvinna smörjer in sig för att undvika torr och solbränd hud

Torr och solbränd hud? Våra bästa tips mot torr hud på sommaren

Sommaren är här och vi är redo att sola och spendera våra dagar utomhus. Men även om vi ser fram emot till att känna solen på vår hud efter så många kalla månader, måste vi komma ihåg att solstrålarna kan vara farliga för vår hud. Därför måste vi skydda och vårda vår hud för att undvika solskador. Dessutom påverkas vår hud av flera yttre faktorer på sommaren - solen, havet, luftfuktigheten, etc. Som ett resultat upplever vi ofta torr hud på sommaren, och ingen gillar det. Så om du vill undvika torr och solbränd hud i sommar, fortsätt läsa för att lära dig våra bästa tips.

Skydda din hud i sommar för att slippa solskador solbränd hud

Först och främst måste du se till att din hud är skyddad från solens skadliga strålar. Det betyder att du måste komma ihåg att använda solskyddsmedel varje dag. Solskyddsmedel skyddar din hud från solbränna, hyperpigmentering, fina linjer och rynkor och hudcancer. Vårt råd är att använda minst SPF 30, men helst SPF 50 när du är ute i solen. Om du tillbringar hela dagen i solen, se till att applicera SPF igen varannan till var tredje timme. Och glöm den där vanliga myten att du inte kan bli brun om du använder solskydd – det kan du! 

P.S. Sommartid är inte den enda tiden du bör använda solskyddsmedel - du bör använda det året runt. Men solen är starkast och farligast på sommaren, så nu är det extra viktigt att skydda huden.

Återfukta regelbundet och undvik torr hud i sommarvärmen

Att spendera dagar på stranden är det roligaste vi vet, men solen och saltvattnet kan ta hårt på huden. Som en konsekvens kan din hud till slut kännas torr och stram. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att hjälpa din hud att förbli fyllig och fräsch. Du behöver bara börja ta extra hand om din hud och glöm inte att återfukta den.

under your skin kroppslotion

För att undvika torr hud i solen bör du se till att du regelbundet återfuktar din kropp. Vi glömmer ofta att hela vår kropp behöver bra hudvård, och inte bara vårt ansikte. Så i sommar rekommenderar vi dig att börja applicera lotion på hela kroppen varje dag. Detta är särskilt viktigt om du har torr hud efter solbränna. 

  • Vårt tips är att använda en lotion med fantastiska, naturliga ingredienser, och vi kan starkt rekommendera vår Ekologiska Kroppslotion. Den återfuktar huden, ger dig en fin lyster och den doftar ljuvligt. Förutom allt detta lämnar det inte en kladdig hinna på huden, så den är utmärkt för varma sommardagar. 
  • När det gäller din hy kan du ta det ett steg längre och börja använda en näringsrik ansiktsolja efter din fuktkräm. Kolla in vår Natural Glow Ansiktsolja som ger näring, lugnar och skyddar huden. Det är en av våra storsäljare av goda skäl!
  • Att använda återfuktande ansiktsmasker är ett bra sätt att ge din hud en boost av fukt och ge den näring på djupet. Så vi rekommenderar att du använder några härliga sheet-masker eller vanliga masker som har fantastiska, fuktgivande ingredienser. Beroende på hur torr din hud är kan du använda dem till exempel en eller två gånger i veckan.

Undvik uttorkande produkter om du vill slippa torr hud i sommar

Nuförtiden innehåller många produkter mycket starka och till och med skadliga ingredienser. Från syntetiska parfymer till onödiga kemikalier som kan torka ut huden. Så, om du upplever torr och solbränd hud är det sista du behöver att använda produkter som ytterligare torkar ut din hud.

under your skin kroppstvål

För att ta hand om din hud i solen och hålla den glansig och fyllig bör du noga välja de produkter du använder. Undvik produkter med starka, uttorkande kemikalier. Detta gäller alla dina produkter, från och med kroppstvål. Vi rekommenderar att du börjar din hudvårdsrutin med en bra, mild kroppstvätt. Till exempel innehåller vår Ekologiska Kroppstvål fantastiska ingredienser som rengör och ger näring till din hud, utan att den känns torr. Dessutom har den vår signatur citrusdoft som doftar gudomligt. Den är absolut värt att testa om du vill undvika torr hud i sommar.

Exfoliera en gång i veckan och hålla huden fräsch och glasig

Exfoliering är ett viktigt steg oavsett din hudtyp. Personer med fetare hud har nytta av regelbunden peeling eftersom det förhindrar tilltäppta porer. Men även om du har torr hud, kommer exfoliering av huden att ge dig fantastiska resultat. Att använda AHA-syror hjälper dig att bli av med döda hudceller, och det stimulerar en snabbare hudomsättning. Förutom det ger det din hud en vacker lyster och förhindrar den från att se tråkig ut.

en kvinna skrubbar sina ben

Du bör dock vara försiktig med exfoliering. För det första bör du vara omtänksam när du väljer vilken typ av exfoliering du använder. Vi rekommenderar att du använder en kemisk exfoliering i ansiktet. Men överdriv inte - exfoliera en gång i veckan. Om du exfolierar för ofta kan du torka ut din hud. När det gäller din kropp kan du använda en mekanisk skrubb och skrubba din kropp en eller två gånger i veckan. Se till att ge din hud näring med en bra lotion efteråt.

P.S. Om du har solskador och solbränd hud, vänta tills huden återhämtar sig innan du exfolierar.

Hur undviker du torr och solbränd hud på sommaren?

Vi har delat med oss av några av våra bästa tips mot torr hud på sommaren. Men allas hud är olika, så det finns alltid några fler saker du kan prova. Har du några tips för att behandla torr och solbränd hud som fungerar för dig? Dela med oss i kommentarerna.

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Fantastiska produkter med bra ingredienser, för både kropp och miljö.

Lina

Lämna en kommentar