hårtvätt hos frisören

Tvätta håret på rätt sätt! Slipp vanliga misstag och få bästa resultat

Om du vill ha fint, lent och glansigt hår behöver du vårda det rätt. Det innebär att du använder bra produkter som är hårvänliga samt att du använder dem korrekt. Använder du högkvalitativa produkter på ett fel sätt är det nästan helt meningslöst. Eftersom vi tycker att det är viktigt att använda bra hårvård på rätt sätt vill vi dela några tips med dig. Idag ska vi prata lite om hur du kan tvätta håret på rätt sätt för att uppnå det bästa resultatet. Så, fortsätt att läsa och får veta om du tvättar håret fel och hur du kan slippa vanliga misstag man gör vid hårtvätt.

Hur ofta är det bra att tvätta håret?

Först och främst vill vi prata om ett viktigt ämne - hur ofta man bör tvätta håret. Många människor tror att det är bäst att tvätta håret dagligen eller så ofta som möjligt. Men det stämmer inte. Varje gång du tvättar håret rengör du hårbotten från dess naturliga fetter och den blir torr. Som en följd, börjar din hårbotten producera mer talg för att kompensera för detta. På så sätt får man ofta fett hår direkt efter tvätt, man börjar tvätta håret för mycket och det blir en ond cirkel. 

en frisör tvättar en kvinnas hår

För att slippa torka ut din hårbotten och ditt hår är vårt tips att börja tvätta håret mer sällan. Det vore jättebra om du kunde trappa ned tills du börjar tvätta håret två gånger i veckan. Om du kan bara tvätta ditt hår en gång i veckan - ännu bättre! Det kommer att hjälpa dig att få en hälsosammare och balanserad hårbotten.

Tvätta håret på rätt sätt med rätt produkter

Alltså nu vet du att du ska tvätta håret en eller två gånger i veckan för att få det bästa resultatet. Men det är inte vårt enda tips för hårtvätt. Du behöver också hitta produkter som funkar för dig och vårdar håret ordentligt. Många schampon, balsam och andra hårprodukter innehåller oftast ganska tveksamma ingredienser. Bland annat innehåller de SLS, SLES och många andra uttorkande och starka kemikalier som bara skadar ditt hår. Det gör att håret blir uttorkat och som en följd blir det fett mycket snabbare. 

under your skin detox kit - tvätta håret på rätt sätt med våra produkter

Ett hett tips för dig är att kika på naturliga hårprodukter som är snälla mot både håret och hårbotten. På så sätt kommer du att slippa uttorkad hårbotten och torrt, frissigt hår. Du är varmt välkommen att kika på vårt Detox Kit som innehåller ett milt schampo och ett återfuktande balsam. Dessa produkter är inte uttorkande för håret och de kommer att återställa fuktbalansen i din hårbotten, samt hjälpa dig att återfå glans i håret. Om ditt hår blir fett jättesnabbt eftersom det är uttorkat av starka produkter med skadliga kemikalier då är vårt kit det som ditt hår kräver. När du börjar använda bra produkter och tvätta håret rätt kommer du att se en stor skillnad i hårets tillstånd. 

Hur tvättar man håret rätt

Nu har du fått veta hur du kan välja rätt hårprodukter som kommer att vårda ditt hår och gör det mjukt, lent och glansigt. Så, det är dags att berätta för dig hur du kan tvätta håret som ett proffs. 

Använd schampot rätt och tvätta håret på bästa sätt

Okej - först och främst behöver du lära dig hur du kan rengöra håret ordentligt och rätt. Efter att du har noggrant valt ut ditt schampo är det dags att börja använda det på rätt sätt. Så här ska du göra:

  • Ett av de vanliga misstagen som vi gör med schampo är att bara använda det en gång vid hårtvätt. För att rengöra håret på riktigt och bli av med all smuts är det viktigt att schamponera håret två gånger

    ! Varför ska man tvätta håret två gånger? Den första schamponeringen rengör håret från smuts och fett. Så, ta en liten klick schampo och massera hårbotten. Sen skölj ur schampot och upprepa processen med lite mer produkt. Vid den andra schamponeringen kommer du att se schampots fulla verkan och uppnå resultatet som schampot lovar. 

  • Undvik att applicera schampot i längderna - det behövs inte. Det räcker med att bara applicera schampot i din hårbotten och längderna kommer att rengöras när du sköljer ur schampot. Om du applicerar schampot i hårtoppar kan du torka ut håret i onödan.

Om du använder vårt ekologiska detox schampo för att tvätta håret utan kemikalier samt schamponerar håret enligt beskrivningen ovan kommer ditt hår att kännas fräscht och rent längre. 

Balsam i hårbotten? 

Balsam är ett annat avgörande steg i din hårvårdsrutin om du vill tvätta håret rätt. Medan schampot tar bort all smuts och rengör håret, tar det också bort dina naturliga oljor. Då kan håret blir uttorkat om man inte ger det näring och mycket fukt. Därför är balsamet superviktigt. När det gäller vårt kit är balsamet ännu viktigare! Eftersom vårt detox schampo inte innehåller silikoner som brukar göra håret mjukare kan ditt hår kännas strävt om du inte applicerar balsamet efter schamponeringen. Så, glöm aldrig bort att applicera vårt ekologiska balsam och vårda håret rätt. Här kommer några tips:

under your skin detox kit

  • Applicera balsamet i hela håret efter att du har rengjort håret. Låt balsamet sitta i håret i ca 2 minuter om ditt hår är kort, och 3 minuter om du har långt hår. Sen skölj ur det och njut av mjukt hår.

  • Använd balsamet som en hårinpackning åtminstone en gång i veckan. För att ge håret en boost av fukt och näring rekommenderar vi att du applicerar vårt balsam som en hårmask då och då. Låt det sitta i håret i ca 10 minuter för kort hår och 20 minuter för långt hår. Resultatet? Mjukt, lent, glansigt hår som är lätt att kamma ut. 

  • Ska du applicera balsamet i hårbotten? Olika balsam funkar inte på samma sätt. Men när det handlar om vårt ekologiska balsam är vårt tips att applicera det i hårbotten. Anledningen till detta är att vårt schampo är silikonfritt så det kan inte mjukna håret som några andra schampon. Så, för att mjukna hela håret är det bra att applicera balsamet i både hårbotten och hårlängderna.

Använd inte en handduk för att torka håret

Sist men absolut inte minst är ett tips som handlar om hårtorkning. De flesta människor brukar torka håret i en handduk efter hårtvätt. Men någonting som man bör veta är att en frottéhandduk kan göra håret frissigt och slitet. Så istället för att gnugga håret i en handduk som inte är snäll mot håret är det bättre att använda en T-shirt för att torka håret. Det är viktigt att både tvätta håret på rätt sätt och torka det rätt så följ alla dessa tips och ditt hår kommer att bli tacksam. 

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Har använt era produkter i ca två år…helt fantastiska! Tack för tipset om att ha balsam även i hårbotten!

Carina Hedhult Wiklund

Lämna en kommentar