en person exfolierar sitt ben med en borste

Vårda din hud i solen och förebygg solbränna

Nu är sommaren här och i full gång! Då är det dags att resa, spendera mer tid ute i solen och njuta av naturen. Man vill sitta ute med sina vänner, dricka kalla cocktails eller kanske åka till stranden och bada efter en lång arbetsvecka. Sommaren är mångas favoritårstid eftersom det är ljust, varmt och härligt. Men att sitta i solen är inte så bra för din hud, även om det är trevligt. Om du inte är försiktig kan du få solbränd och solskadad hud bara efter en dag i solen. Så idag vill vi berätta för dig hur du kan vårda din hud i solen och förebygga solbränna. Det är inte svårt att få en fin sommarhud - så här kommer våra tips för en bra sommarhudvård.

Skydda huden mot solen och förebygg solbränna

På sommaren vill man ge huden extra näring och kärlek för att få en fin sommarhy. Därför ägnar man gärna tid åt att förbereda huden inför sommaren, för att få njuta av en len och strålande hud. Men det räcker inte att bara förbereda din hud inför sommarmånaderna. Du behöver även fortsätta att ta hand om huden när du är solen och se till att du inte får solskador på huden. 

en kvinna applicerar spf på benen

Det du behöver är solskydd! Innan du går ut är det viktigt att applicera ett solskyddsmedel och skydda huden mot solens strålar. UVA- och UVB-strålar är väldigt farliga och kan orsaka en rad olika hudproblem och skador. Dessutom leder de till förtidigt åldrande av huden. Därför är det viktigaste steget i din sommarhudvård att använda produkter som innehåller SPF 30 eller högre. Vi pratar inte bara om solskydd för ansiktet, du behöver skydda hela din kropp. Tänk på att det är mycket lättare att förhindra solbränna än att reparera solskadad hud.

After sun vård - vårda kroppen efter solen 

Solning är en av de vanliga vanor som påverkar din hud mest. Även om du använder ett lämpligt solskyddsmedel med en hög solskyddsfaktor kan solstrålar fortfarande skada och torka ut din hud. Därför är det inte bara viktigt hur du vårdar din hud i solen, utan också hur du vårdar den efter du varit i solen. Huruvida du har bränt dig i solen eller inte rekommenderar vi att du tar hand om din kropp efter solning.

Rengör huden efter solen

När du kommer hem efter en dag i solen är det bäst att börja din after sun-vård med att rengöra kroppen. Duscha med en mild och ekologisk kroppstvål som inte torkar ut din hud. Eftersom solen kan vara mycket uttorkande för huden är vårt tips att använda återfuktande produkter som inte kommer att torka ut din hud. Detta gäller även dina duschprodukter, efter att du har rengjort din hud från solskydd och smuts kan du fortsätta med din hudvårdsrutin.

Exfoliera din hud försiktigt

Om du vill få ut det bästa resultatet av din hudvård och få jämnare, mjukare och strålande hud finns det en enkel lösning. Genom att exfoliera din kropp kommer du att få bort döda hudceller, jämna ut hudtonen och påskynda förnyelsen av hudceller.

en kvinna skrubbar sitt ben

Du behöver inte skrubba jättehårt för att uppnå bra resultat med exfoliering. Istället kan du använda en mild exfoliering och vara snäll mot din hud. Ifall du har en brännskadad hud så är det ännu viktigare att vara försiktig när du exfolierar din hud. Du kan välja mellan mekaniska och kemiska exfolieringmedel. Vi rekommenderar att du använder en kemisk exfoliering (AHA- och BHA-syror) i ansiktet och för resten av kroppen kan du använda en skrubb. Efter detta steg är din hud redo att absorbera återfuktande produkter och stråla, den kommer även att bli slätare och lenare. 

Smörj in dig efter solning

Om din hud flagnar efter sol, den blir torr, röd eller solbränd så är det här steget avgörande. Ifall du solat för mycket eller om din hud är känslig mot sol behöver den mycket näring efter solning. Om du vill vårda din hud i och efter solen är det dags att hitta din perfekta kroppslotion. 

under your skin ekologisk kroppslotion som är perfekt när du vill vårda din hud i solen och förebygga solbränna

Det är viktigt att använda en produkt som är återfuktande och som lugnar ner huden efter att den har utsatts för sol. Du kan välja en återfuktande och lugnande after sun-kräm eller smörja in dig i vår ekologiska kroppslotion för att ta hand om huden efter solen. Din hud kommer att få ett fantastiskt glow och en boost av fukt och näring.

Om du har bränt dig i solen kan du få det att gå över mycket snabbare om du tar hand om din hud på rätt sätt. Så om du undrar hur lång tid det tar för solbränd hud att läka, så beror svaret på hur väl du vårdar din kropp efteråt. Vårt tips är att ägna dig åt återfuktning och använda produkter som inte irriterar eller torkar ut din hud. Fukt och solskydd är nyckeln till sund och oskadad hud!

Vårda din hud under och efter solning för att få fin sommarhud

Om du vill få huden att se ut så bra som möjligt behöver du ta hand om den. Så vårda din hud i solen och förebygg solbränna genom att följa våra soltips och glöm inte att skydda huden mot solen, samt ge den tillräckligt med fukt och näring. På så sätt kommer du att lysa denna sommar, så att du kan njuta av soliga dagar i stan.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar