en kvinna med blommor i håret

Vårda håret i sommar och slipp torrt och slitet hår

På sommaren vill man fixa sig oftare, kunna gå ut och se snygg ut. Det kan innebära att man tar hand om sin hud och vårdar om sitt hår. Eftersom sommaren kan vara uttorkande för både huden och håret är det viktigt att lära dig hur man ska sköta hela sin kropp under sommaren. Du behöver inte bara vårda din hud i solen utan även också ditt hår. Så idag vill vi dela med oss av våra tips för den bästa hårvården för sommaren, som hjälper dig att slippa torrt och tråkigt hår under sommarmånaderna. Fortsätt läsa för att få tips på hur du kan vårda håret i sommar och göra det mjukare och glansigare. 


Tvättrutinen som passar ditt hår på sommaren


Som sagt, sommaren kan vara ganska uttorkande för ditt hår. Därför är det viktigt att vara försiktigt när det gäller hårvård så att du inte torkar ut håret ännu mer. Ett sätt att slippa torka ut håret är genom att skapa en bra tvättrutin. Vi har några tips för hur du kan vårda håret i sommar rätt genom att tvätta håret på det bästa sättet. 


under your skin produkter i en dusch


  • Använd icke-uttorkade schampon. Många schampon innehåller starka kemikalier som torkar ut ditt hår och hårbotten. Detta är aldrig önskvärt, men särskilt på sommaren då ditt hår blir uttorkat av solen och andra faktorer. Så vårt tips är att byta till ett snällt schampo med milda ingredienser som vårdar hårbotten istället för att göra den torr. Ett hett tips är vårt Ekologiska Detox Schampo som återställer fuktbalansen i hårbotten och är helt fri från uttorkande ingredienser. 
  • Undvik att tvätta håret ofta. När du tvättar håret så rengör du din hårbotten från naturliga oljor. Därför blir hårbotten uttorkad om du tvättar håret överdrivet ofta. För att slippa torr hårbotten och fett hår är det bäst att avstå från dagliga hårtvättar och tvätta håret max 2-3 gånger i veckan, för att få ett fint sommarhår.
  • Återfukta håret med ett fuktgivande balsam. Eftersom du rengör håret från naturliga fetter som återfuktar håret är det viktigt att återfå fukt i håret efter schamponering. Så välj ut ett återfuktande balsam som återhämtar ditt hår och gör den mjukare och glansigare. Testa gärna vårt Ekologiska Balsam som boostar hårets fuktnivåer och lyster, samt gör håret mjukt.

Slipp värmeverktyg och få friskt hår i sommar


Om du vill undvika att ditt hår blir slitet i sommar har vi några tips. Det är viktigt att skydda håret för att undvika torra och slitna hårtoppar. På samma sätt som du skyddar din hud från solen med hjälp av solskydd, så kan du också skydda ditt hår från värmen.


en kvinna hos frisören


  • Styla inte håret med värmeverktyg. Värmefria lockar är det allra bästa sättet att styla ditt hår i sommar, då slipper du skada det med värmeverktyg. Du kan fläta ditt hår eller hitta andra sätt att locka ditt hår utan att använda värme. Du att få en jättefin frisyr samtidigt som du slipper att få slitet hår. 
  • Låt håret lufttorka. Ett annat sätt att undvika att skada och torka ut håret med värmeverktyg, är att lufttorka håret istället för att föna det. 
  • Använd värmeskydd. Om du inte kan avstå från värmeverktyg eller om du måste använda din plattång eller locktång, så behöver du använda värmeskydd. Du kan även använda ett värmeskydd när du går ut för att skydda håret mot de skadliga UV-strålarna. Vi rekommenderar att du väljer ut en produkt som är så naturlig som möjligt och fri från starka kemikalier som kan torka ut ditt hår.

Fukt, fukt, fukt - det viktigaste för att vårda håret i sommar


Vårt allra bästa hårtips inför sommaren är att se till att ditt hår är ordentligt återfuktat. Det finns många faktorer som gör att ditt hår blir torrrt, och solen är en av dessa faktorer. Därför behöver din sommarhårvård innehålla vårdande produkter som får ditt hår att bli glasigt, mjukt och friskt. 


hårprodukter för att vårda håret i sommar


  • Hårinpackning. För att verkligen näringsboosta ditt hår på sommaren kan du förlänga din tvättrutin och använda en hårmask. Hårmasker liknar balsam men de ger mer fukt och näring till ditt hår. Så om du har torrt och slitet hår eller om du vill ta din hårvård ett steg längre inför sommaren, så är vårt tips att kika på hårinpackningar. Du kan även använda vårt balsam som en hårinpackning genom att låta det ligga i håret i 10-20 minuter innan du sköljer det ut. 
  • Hårolja. Ett annat sätt att återfukta dina torra hårtoppar är genom att använda en hårolja som är rik på fuktgivande ingredienser. Applicera hårolja i topparna efter tvätt och ditt hår kommer att bli glansigare, mjukare och friskare. 
  • Hårkrämer. En annan typ av produkt som du kan använda och få vackert sommarhår, är hårkräm. Du kan använda hårkrämer på blött hår för att ge det tillräckligt med fukt och mjukna håret. 

För att se till att du använder rätt hårvård som inte torkar ut håret är ett tips från Under Your Skin att hålla dig borta från produkter med starka och tveksamma kemikalier. Istället kan du kika på produkter som är så naturliga som möjligt och därmed hårvänliga.


Klipp slitna hårtoppar och få friskt sommarhår


Det bästa sättet att få håret att se friskt ut är genom att bli av med de slitna hårtopparna. Detta är omöjligt att göra med hjälp av hårvårdsprodukter. Det finns ingen mirakulös produkt som kan fixa slitna hårtoppar. Istället behöver du besöka din frisör och klippa de torra och slitna hårtopparna. Då kommer ditt hår att se mycket bättre och fräschare ut, och det kommer att bli lättare att ta hand om ditt hår i sommar med hjälp av hårprodukter. 


Återfukta kroppen inifrån för att vårda ditt hår i sommar


Sist men inte minst behöver du återfuktning om du vill vårda håret i sommar. Men detta betyder inte bara att du behöver använda fuktgivande produkter. Förutom alla hårvårdsprodukter är det också viktigt att återfukta din kropp inifrån. Det betyder att du behöver dricka mycket vatten och se till att hela din kropp har tillräckligt med fukt. Som sagt, det finns olika faktorer som torkar ut din hud och ditt hår på sommaren, men igenom att dricka mycket vatten kan du hjälpa till att förbättra utseendet av både huden och håret.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar