Why We Avoid PFAS in Our Skincare Products - Important for Your Health and the Environment

Varför vi undviker PFAS i våra hudvårdsprodukter - Viktigt för din hälsa och miljön

På Under Your Skin är vi dedikerade till att erbjuda hudvårdsprodukter som inte bara är effektiva utan också säkra för din hälsa och vår planet. Ett av de ämnen vi noggrant undviker är PFAS. Men varför används dessa skadliga kemikalier fortfarande i så många produkter på marknaden? Låt oss utforska detta.

Vad är PFAS?

PFAS, eller per- och polyfluorerade alkylsubstanser, är en stor grupp syntetiskt framställda kemikalier som är extremt svårnedbrytbara. Dessa "evighetskemikalier" finns i många produkter på grund av deras vatten- och smutsavvisande egenskaper. Men deras fördelar kommer med betydande risker för både hälsa och miljö.

Varför använder andra företag PFAS?

PFAS används ofta i kosmetiska produkter som vattenfast mascara, foundation, och ansiktskrämer för att förbättra deras hållbarhet och vattenresistens. Trots de kända riskerna fortsätter många företag att använda PFAS för att möta konsumenternas efterfrågan på långvariga produkter.

Hälsoeffekter av PFAS

PFAS kan störa kroppens hormonsystem, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem. Forskning har visat att exponering för PFAS kan påverka sköldkörtelfunktionen, fortplantningsförmågan, och öka risken för vissa cancerformer. Dessa effekter kan uppstå även vid låga exponeringsnivåer, vilket är vanligt vid daglig användning av kosmetika.

Hur påverkar PFAS miljön?

PFAS bryts inte ned naturligt och ackumuleras i miljön, vilket leder till långvariga effekter på ekosystem och människors hälsa. Förorenat vatten och livsmedel kan överföra dessa kemikalier till människor och djur under mycket lång tid. Rättsfall som det i Ronneby visar på de allvarliga konsekvenserna av PFAS-föroreningar i dricksvatten.

Historiska risker och nutida ansvar

Trots att riskerna med PFAS har varit kända sedan 1960-talet, används de fortfarande i många produkter. Det europeiska industriorganet Cosmetics Europe (CE) och svenska KoHF rekommenderar nu att PFAS ska fasas ut ur kosmetiska produkter senast 2025. Men med tanke på de kända hälsoriskerna, varför vänta?

Under Your Skin – Hudvård utan PFAS

På Under Your Skin har vi alltid haft en tydlig filosofi: att erbjuda hudvårdsprodukter som är säkra för både dig och miljön. Vi har aldrig använt PFAS i våra produkter eftersom vi prioriterar din hälsa och planetens välbefinnande. Våra produkter innehåller inga skadliga konserveringsmedel eller kemikalier och de är framställda för att vara så färska och naturliga som möjligt.

För att säkerställa att våra produkter är så rena och säkra som möjligt, renar vi också vårt vatten i produktionen. Genom denna process avlägsnas alla spår av PFAS och andra tveksamma kemikalier, vilket garanterar att vi använder 100% rent vatten i tillverkningen av våra hudvårdsprodukter. Detta är ytterligare ett steg vi tar för att säkerställa högsta kvalitet och säkerhet för våra kunder.

Vi tror starkt på fördelarna med färsk hudvård. Våra produkter använder ett självkonserverande naturligt system som är så pass milt att produkterna håller i sex månader efter att förpackningen öppnats. Detta tillåter hudens egna försvarsmekanismer att fungera optimalt utan att brytas ned av starka konserveringsmedel.

Vårt Detox Face Kit Advance

 

Ett av våra stolta exempel på färsk hudvård är vårt Detox Face Kit Advance. Detta kit är designat för att hjälpa dig övergå från syntetiska produkter till naturlig hudvård. Kitet innehåller:

  • Face Cleanser 150 ml
  • Detox Face Serum 30 ml
  • Detox Face Cream 50 ml
  • Peeling Mask 50 ml

Dessa produkter är skonsamma, naturliga och fokuserade på att ge din hud ett naturligt glow och återfuktning, samtidigt som de bevarar hudens ungdom utan att tillsätta tveksamma kemikalier.

Läs mer om vårt Detox Face Kit Advance här!

Utforska våra naturliga produkter

Förutom vårt Detox Face Kit Advance, erbjuder vi ett brett utbud av 100% naturliga hudvårdsprodukter som är framtagna med samma omsorg och filosofi. Våra produkter tillverkas i små batcher för att säkerställa deras färskhet och effektivitet, vilket innebär att de inte har stått på hyllan i månader innan de når dig.

Se alla våra hudvårdsprodukter här!

Att välja hudvårdsprodukter utan PFAS är ett steg mot en hälsosammare och mer hållbar livsstil. På Under Your Skin är vi stolta över att erbjuda produkter som är bra för både dig och planeten. Låt oss tillsammans säga nej till skadliga kemikalier och ja till naturlig skönhet.

Se alla våra produkter som är 100% naturliga här!

Med kärlek,
Team Under Your Skin

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar