en person myser i sängen

Enkla tips för en mysigare höst - så kan du skapa höstmys

Hej då sommaren, vi syns nästa år! Nu är det dags att äta god mat och njuta av varmt te i mjukisar, eftersom i höst myser vi. Även om de gråa, kalla dagarna är här så kan du fortfarande njuta av en varm stämning i ditt eget hem. Hösten är den årstiden som de flesta människorna inte ser fram emot, även fast det är den mysigaste årstiden som finns! Så idag vill vi prata lite om hur du kan skapa höstmys och njuta av dina dagar även fast sommaren är slut. Därför ska vi hjälpa dig och ge dig några tips på hur du kan mysa i höst och skapa en varm och trevlig stämning hemma. Gör ordning en kopp te, ta fram din allra mjukaste filt och läs igenom denna artikel för att ta reda på hur du kan skapa mys inför hösten. Så skapar du en mysigare höst!

Mys till ditt hem inför hösten - skapa ditt mysiga loungehörn

Som ett första steg kan du förbereda ditt hem inför hösten och se till att det är en plats där du kan koppla av, ta hand om dig själv och mysa med vänner, familj eller ensam. Vi har några enkla tips som kan hjälpa dig att mysa till ditt hem och hur du skapar en mysig inredning i höst.

ett mysigt loungehörn

 • Filtar och kuddar. För att njuta av den varma, mysiga höststämningen behöver du göra ditt hem så bekvämt som möjligt. Ett sätt att göra detta är att ta på dig mjukisar och bädda ner dig med mjuka kuddar och filtar.
 • Doftljus. Ljuvliga dofter kan hjälpa dig att koppla av och varva ner. Så kika efter några doftljus eller doftpinnar, som får ditt hem att dofta härligt.
 • Varm belysning. Det finns inget bättre sätt att skapa en mysig stämning än med hjälp av rätt belysning och varmt ljus är det bästa valet i höst. 
 • Musik. En bra spellista lyfter alltid stämningen, så samla ihop dina favoritlåtar som gör dig glad och komplettera din höstinredning.

Unna dig mer egentid och koppla av för en mysigare höst

Kalla dagar då det regnar och är grått ute är en perfekt möjlighet för att spendera mer tid i sängen eller på soffan med snacks och drycker. Särskilt om du har fixat en mysig höstinredning. Det är också ett väldigt bra tillfälle att tillbringa lite mer tid med dig själv, koppla av och njuta av egentid i din mysiga loungehörn. Vi ska ge dig några idéer på hur du kan mysa ensam och ha det så bra som möjligt. 

kuddar, snacks och böcker för att skapa höstmys

 • Minska stressen och ta hand om dig själv. Skapa ett eget hemmaspa och vårda din kropp och själ. Meditera, skriv en dagbok, stretcha, reflektera och ägna dig åt dig själv och dina behov.
 • Lär nya recept och ät god mat. Upptäck nya snacks och kakor, tillaga din favoritmat och unna dig en riktigt god maträtt.
 • En mysig höstkväll. Ägna mer tid åt din hobby, läs en bra bok, titta på en tv-serie eller en mysig höstfilm. Stäng av din hjärna och ge din kropp (och hjärna) en chans att slappna av. 
 • Ta hand om din kropp. En mysig kväll betyder att du tar hand om dig själv på just det sätt som du behöver. Och det skadar aldrig att vårda din kropp, ta hand om huden eller håret och ge kroppen lite extra kärlek. 

Slipp torrt hår och uttorkad hud under kalla månader

Under kalla månader blir håret och huden oftast torrt och livlöst. Därför behöver du ägna mer omtanke till hela kroppen och se till att du återfuktar din hud och ditt hår på riktigt. På så sätt kan du behålla din naturliga lyster i ansiktet samt återfå glans i håret. När du får tid över att ha en mysig höstkväll kan du spendera extra tid på hud- och hårvård. Att ta hand om din kropp på så sätt är en viktig del av self-care och det känns oftast väldigt bra, och hjälper dig till att skapa höstmys hemma och förbättra din dag.

en kvinna applicerar en ansiktsmask och njuter av en mysig höst

 • Återfukta håret. Håret blir lätt uttorkat p.g.a. olika faktorer och ofta blir det torrare när hösten kommer. För att slippa torrt hår i höst kan du ägna lite mer tid åt hårvård och återfukta håret på djupet. Du kan göra så genom att applicera en hårmask en gång i veckan eller använda vårt Ekologiska Balsam som en hårinpackning och låta det verka i ca 10-20 minuter. Återfuktning är superviktigt, så din mysiga höstkväll kan omfatta extra hårvård.
 • Smörj in dig. Många människor upplever att huden blir torrare på hösten och vintern som en följd av kall och torr luft, blåst, osv. Därför är det en bra idé att börja använda vår Ekologiska Kroppslotion regelbundet för att förhindra torr hud. 
 • Ge hyn extra omtanke. Sist men inte minst ska du inte glömma bort att vårda din hy i höst. För att slippa uttorkad och livlös hud i ansiktet är vårt tips att börja använda vår bäst i test Natural Glow Ansiktsolja och ge din hy tillräckligt med fukt och näring. Du kan även unna dig någon härlig ansiktsmask en gång i veckan!

Mys med vänner i höst

Egentid är avgörande men det betyder inte att du inte kan umgås med dina vänner eller med din familj. Om du vill mysa i höst kan du bjuda in dina nära och kära på middag, en filmkväll eller en tjejkväll. Ni kan också till exempel ta en lång promenad, spendera tid i naturen, gå till ett mysigt kafé, gå på bio eller laga mat tillsammans. Tillbringa tid med människor du älskar och de som får dig att må bra och varje dag kommer att bli en varm och mysig höstdag. 

Hur skapar du höstmys? 

Meningen med höstmys är att du skapar en varm och bekväm stämning i ditt hem och njuter av varje dag, även fast sommaren är slut och dagarna är gråa. Nu är det dags att vända dig till self-care och allt vad det innebär för dig. Egentid, familj, vänner, god mat, roliga serier, intressanta böcker och mysiga kvällar på soffan - allt detta hör till en varm och mysig höststämning. Så, upptäck vad höstmys betyder för dig och glöm inte att ta hand om dig själv i höst! Dela gärna med dig i kommentarerna nedan om du har egna tips för en mysigare höst. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar