Vanliga Frågor & Svar

Kolla in vanliga frågor och svar

Frakt & Leverans

Kan jag beställa till länder utanför Sverige?

Ja. Vi levererar i hela Europa och internationellt.

Hur lång leveranstid har ni?

Vi levererar alltid inom 1-3 arbetsdagar beroende på var i landet du bor. För leverans utanför Sverige med UPS är leveranstiden ca 7 arbetsdagar.

Jag har inte fått mitt paket ännu. Vad gör jag?

Kontakta oss via formuläret eller mail (hello@underyourskin.se) så kikar vi på det! Ibland går tyvärr paket sönder eller försvinner på vägen och då skickar vi såklart alltid nytt. Dubbelkolla gärna även i din orderbekräftelse att du fyllt i rätt mobilnummer.

Kan jag spåra min order?

Efter din order är skickad får du spårningsnummer som du kan använda att spåra paketet. Om du inte har fått det så kan du kontakta oss via formuläret eller mail hello@underyourskin.se så hjälper vi dig vidare.

Vilka fraktalternativ finns?

Vi skickar våra försändelser med Budbee, Postnord och UPS. Du väljer själv i kassan hur du vill få din order levererad. Med Budbee erbjuder vi hemleverans.

Har ni fri frakt?

Ja, vi erbjuder fri frakt på alla ordrar över 549 kr eller 55 euro.

Jag har inte fått sms för leveransen, vad gör jag?

Har det gått över 7 dagar efter du beställt, använd gärna ditt spårningsnummer för att kolla paketets status på spårningssida av din leverantör:Postnord, Budbee, UPS

Vad gör jag om jag missat att hämta ut paketet hos ombud?

Kontakta oss via formuläret eller mail (hello@underyourskin.se) för att få produkterna skickade igen. Du står för returfrakt + ny frakt, vilket blir 120 kr. Annars kan du få pengarna tillbaka minus 80 kr för returfrakt.

Retur & Reklamation

Mitt paket skadades under leveransen. Vad gör jag?

Anmäl först skadan till leverantören. Vänligen ta bilder på paketets yttre emballage, adresslappen och skadade produkter och skicka dem sedan till oss på hello@underyourskin.se så hjälper vi dig få nya produkter så snart som möjligt.

Hur gör jag en retur?

Du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar enligt distans- och hemförsäljningslagen. Klicka här för att göra en retur

Ångerrätten gäller förutsatt att varan är oanvänd, eventuell förpackning obruten och att varan returneras i originalförpackningen med eventuella originalhandlingar samt att den är oss tillhanda inom 30 dagar efter du har fått hem din vara.

Hur sker återbetalning vid retur?

Man måste kontakta oss för att påbörja ärendet. Vi återbetalar efter vi har hanterat returen, vilket vanligtvis tar 14 dagar. Klicka här för att göra en retur.

Kostar det något att göra en retur?

Ja, returfrakten kostar 80 kr. 
Klicka här för att göra en retur.

Hur gör jag en reklamation?

Vänligen kontakta oss via formuläret eller mail (hello@underyourskin.se) för att göra en reklamation. Vid godkänd reklamation mailar vi en retursedel till dig och återbetalar summan för din beställning inom 14 dagar. För att reklamationen ska bli godkänd måste din produkt vara väl emballerade, samt skickas i godkänt vadderat kuvert alternativt kartong.
Du betalar alltså inget för returfraktsedeln för den reklamerade varan eller frakten för den nya varan.

Jag har beställt produkter under en kampanjperiod, kan jag göra en retur?

Ja. Du kan fortfarande göra en retur. Notera att hanteringen av ärenden kan ta något längre tid vid större kampanjer då fler kunder hör av sig samtidigt. Vi hör av oss i turordning så fort vi kan! 

Klicka här för att göra en retur.

Beställning

Var är min orderbekräftelse?

Har du lagt in din mailadress vid köpet får du orderbekräftelse via mail. Annars skickar vi den via SMS.

Kan jag ändra min order när den är slutförd?

Nej, tyvörr kan du inte justera din order i efterhand.

Leveransadressen blev fel, kan jag ändra den?

Har du valt leverans med Postnord, kolla om ditt postnummer är rätt. Postnord levererar till ombud närmast till ditt postnummer, gatuadress är inte viktig. Om postnummer är fel kontakta oss via formuläret eller email (hello@underyourskin.se) så hjälper vi dig!
Har du valt en annan fraktmetod, kontakta oss för att få hjälp.

Kan jag köpa Under Your Skins produkter i butik?

Ja, vi finns på St. Eriksplan 4, Stockholm, få vägbeskrivning här.

Kan jag få tillföra rabattkoden i efterhand om jag glömde göra det vid köpet?

Tyvärr går det inte att få rabatten applicerad i efterhand.

Våra produkter

Är alla produkter ekologiska?

Ja! Alla våra produkter är ekologiska.

Jag har känslig hy, finns det någon produkt jag inte kan använda?

Ingredienser vi använder i våra produkter är väldigt milda. Läsa igenom ingredienslistan om du är allergisk mot något.

Innehåller någon produkt gluten?

Alla våra produkter är glutenfria men dessa innehåller havreextrakt: Ansiktskräm, Ansiktsserum, Hair Growth kit (schampo, balsam & serum), Deodorant, Hårinpackning, Kroppslotion (innehåller veteprotein).

Innehåller någon produkt hormonstörande ämnen?

Inga hormonstörande ämnen någonsin finns i våra produkter. Vi har uteslutit över 500 kemikalier som vi anser vara tveksamma samt jobbar tillsammans med en kemist som är specialiserad på eko och naturlig hudvård.

Vad betyder naturliga produkter?

It means that our products are created with completely natural ingredients, free of chemicals and unnecessary substances.

Kan jag använda era produkter under graviditet och/eller amning?

Jag kan absolut använda produkterna både under graviditet och amning.

Har ni provflaskor eller refills?

Nej, men håll ögonen öppna och följ oss gärna på vårt nyhetsbrev för uppdateringar om nyheter.

Kan jag använda produkterna om jag har hårförlängning?

Ja, det går bra att använda våra olika hårkit med hårförlängning.

Är hårkiten färgbevarande?

Ja, de innehåller quinoaextrakt som skyddar och stärker håret, värkar även färgbevarande.

Har ni något vanligt schampo och balsam?

Våra Detox Schampo & Balsam fungerar vanligtvis som en omställning och en Detox samtidigt som det går bra att fortsätta använda dem kontinuerligt och långsiktigt som vanliga schampo och balsam.

Hair Growth Kit

Kan jag ta del av forskningen bakom Hair Growth Kit?

Vytrus Biotech gjorde den kliniska studien om Capilia Longa och dess effekt. Vi testade naturligtvis vår formel länge med några av de bästa kemisterna i Sverige. Alla våra produkter genomgår långa och noggranna tester och analyser för att säkerställa att de är säkra och effektiva.
Läs mer om Capilia Longa här!

Hur ofta behöver jag använda produkterna?

Serumet används dagligen och vi rekommenderar att du applicerar det antingen direkt när du vaknar som en del av din morgonrutin eller som en del av din kvällsrutin. Låt hårserumet verka i håret utan att tvätta bort det. Vi rekommenderar att du använder schampo och balsam som vanligt när du behöver tvätta håret, oftast mellan 1-3 gånger per vecka.

Kan jag kombinera Hair Growth serum med Detox Schampo & Balsam?

Det kan du! Men effekten är inte så bra som när du använder serumet med Hair Growth Schampo och Balsam. Hair Growth Kit är skapat för bästa effekt och för att användas som ett kit.

Hur snabbt minskar håravfall?

Om du inte har en specifik diagnos, kommer du att märka resultat nästan omedelbart, redan inom en vecka. Kamma håret innan du börjar använda våra produkter och sedan igen efteråt för att se hur mycket hår som fastnar i borsten. Du kan också jämföra det hår du normalt tappar innan du börjar och efter en vecka med produkterna. Därefter kommer du att märka att du tappar upp till 89 % mindre hår de kommande veckorna men för bästa resultat bör du använda produkterna i minst 150 dagar.

Hur snabbt märker jag att jag får mer volym i håret?

I takt att du tappar mindre hår kommer du efter några månader (3-5) se att du börjar få mer volym i håret. I externa studier upplever 95% att håret känns friskare och starkare än tidigare. Men det beror så klart också på hur mycket hår du hade innan du började använda produkterna. Om du hade väldigt tunt hår kan det dröja lite innan du börjar få synliga resultat.

Hur snabbt märker jag att jag får nya hårstrån?

Det tar lång tid för ett hårstrå att växa ut men efter 150 dagar kommer du märka av att nya hårstrån i hårbotten bildas. Efter det växer ditt hår normalt i snitt 1.15-1.45cm/månad som vanligt. Om du inte har sett märkbar skillnad efter 150 dagar så har vi en Pengar-Tillbaka garanti som vi refererar till. Du får självklart fortsätta använda produkterna och prova längre än 150 dagar, speciellt om du märker att du minskar håravfall och börjar få mer volym i håret.

Fortsätter håret att växa om man stoppar med användning?

Bibehållen effekt håller sig kvar. Det är inte så att håret faller av direkt när man slutar, utan det fungerar som hårets "vanliga" cykel. Däremot måste man komplettera med serumet 1-2 ggr/vecka efter de första 150 dagarna för att bibehålla resultatet.

Hur länge räcker Hair Growth Kit?

Beroende på hur tjockt hår du har så kan det variera. Schampot & balsamet ska räcka i ungefär 50-90 dagar och serumet räcker till cirka 35 applikationer (ca 35 dagar).

Fungerar serumet för att odla skägg eller hår på andra ställen än huvudet?

Ja, du kan applicera serumet även i skägg eller på andra ställen där du vill ha en ökad hårtillväxt.

Vad är det för doft på produkterna?

Doften på Schampo & Balsam är Spiklavendel & Cederträ. Men serumet är doftfritt!

Hjälper produkterna om jag har alopecia?

Vi har inte testat kitet mot alopecia men även om du inte haft hår på ett område så kommer vårt Hair Growth kit att stimulera hårsäckarna som finns där och skapa möjligheter för dem att utveckla hår som tidigare inte fanns. Det är hårsäckar som är vilande i huden som får en boost och sen växer det hår.

Finns det någon garanti för Hair Growth Kitet?

Ja, läs allt om garantin här.

Detox Hair Kit

Ska jag börja med Detox eller Hair Growth kit om jag har problem med både fett hår, kliande hårbotten och håravfall?

Vi rekommenderar dig att börja med vårt Detox kit för att först "detoxa" hårbotten, och sedan kan du gå över till Hair Growth produkterna. Våra olika kit har två olika syften, bäst resultat får du om du använder ett kit i taget.

Fungerar Detox Schampo & Balsam för torr och kliande hårbotten?

Detox produkterna är speciellt gjorda för torr, kliande och känslig hårbotten. Produkterna innehåller inte SLS, SLES eller andra uttorkande ämnen.

Fungerar Detox Schampo & Balsam för fett hår?

Ja, det gör det.

Kan barn använda produkterna?

Om det inte är småbarn som är känsliga för doft går det absolut bra! Annars rekommenderar vi vårt Organic Baby Kit.

Hur ofta kan jag använda produkterna?

Du kan använda produkterna så ofta som du behöver i början. Målet är att du ska kunna gå längre mellan tvättarna.

Hur länge behöver jag använda kitet innan jag ser resultat?

Det tar upp till 6 veckor för håret och hårbotten att helt vänja sig vid denna nya hälsosamma vana. Exakt hur lång tid det tar beror mycket på vilket tillstånd ditt hår och din hårbotten var i när du började använda produkterna.

Kan jag använda torrschampo eller förstör det Detox-processen?

Tyvärr förstör man detoxen om torrschampot i sig innehåller SLS/SLES eller andra kemikalier som kan vara uttorkande för hårbotten. De flesta torrschampon innehåller tveksamma kemikalier, men det går bra med produkter som är så naturliga som möjligt. Vårt tips är att i stället föna håret efter tvätt. På så sätt skapar du mer volym i håret och lyfter hårstråna från hårbotten, och då blir håret inte fett lika snabbt.

Kan jag använda stylingprodukter?

Du ska kunna använda vanliga stylingprodukter med vårt schampo – det enda är att detox-processen kan ta lite längre tid då man använder stylingprodukter just i hårbotten/nära hårbotten.

Mitt hår blev ännu fetare. Är det normalt?

Ja, det är helt normalt! Om du tidigare har använt produkter med SLS och SLES som är väldigt uttorkande så kan det vara så att din hårbotten är uttorkad och har börjat överproducera talg som kompensation för detta - det är därför du upplever att håret blir smutsigt/fett kort tid efter tvätt. Det kan ta flera veckor för håret att helt vänja sig vid din nya hälsosamma vana.

Jag har fått klåda. Är det normalt?

Ja, det är helt normalt! Det tar cirka 2-6 veckor för håret och hårbotten att vänja sig vid denna nya hälsosamma rutin. Var ihärdig även om håret känns fetare i början eller om det kliar mer, eftersom din hårbotten håller på att återställa sina hårsäckar och porer som arbetar för fullt.

Hård gnuggning mot hårbotten vid tvättning kan också vara en orsak. Vi rekommenderar att tvätta håret 1-2 gånger i veckan för att lugna talgproduktionen. Vissa personer applicerar mycket schampo, låter det verka för att lösa upp fett och gnuggar sedan hårt mot hårbotten för att ta bort föroreningar. Detta kan skada ditt hårbotten, leda till torrhet och orsaka irritation och klåda.

Finns det någon garanti för Detox kitet?

Ja, vi vet att vårt Detox kit gör det vi lovar, och därför har vi också en garanti som gäller i 6 veckor efter köpet. Skriv till oss på hello@underyourskin.se för vidare instruktioner.

Detox Face Kit

Vad menas med att det är en detox?

När du går från att ha använt syntetiska produkter som till exempel kan innehålla parfymer, silikoner, mineraloljor och andra kemikalier är dessa produkter i Under Your Skins nya serie perfekta att gå över till som första naturliga produkter - man kan säga att du får en grön detox! Serumet innehåller även stamcells extrakt från tistel - en ört som sedan länge är känd inom traditionell medicin ha detoxande egenskaper.

Vad är skillnaden mellan Serum och Kräm?

Serumet använder du innan krämen, det är en produkt som är tunnare i konsistensen och även kraftfullare - innehållandes stamcells extrakt från tistel som är rikt på antioxidanter bidrar denna produkt till att behålla hudens ungdom utan tveksamma kemikalier. Dessutom jämnar den ut hudtonen och återfuktar. Krämen är ännu mer återfuktande och har fler återfuktande oljor i sig - så som solrosolja och mandelolja.

För vem passar produkterna?

Dessa produkter passar verkligen alla hudtyper! Känslig, mogen, torr, yttorr och även fet hy. Det är två riktiga fuktbomber som inte täpper till porerna, milda och skonsamma för alla.

När applicerar jag dessa i min rutin?

Efter rengöring, applicera 1-2 pumpar med Face Serum över hela ansiktet och låt sjunka in. När serumet har absorberats applicerar du 1-2 pumpar av Face Cream i hela ansiktet - voila! Färdig.

Vad rekommenderar ni för rengöring?

En oljebaserad rengöring skulle funka bra! Om du inte har smink på dig räcker det med vatten.

Kan jag använda Face Cream och Serum även fast jag har känslig hud?

Ja, dessa produkter är speciellt utformade för dig med känslig hud, innehållandes bland annat svenskt havre extrakt som lugnar och skyddar huden. Dessutom innehåller serumet stamcells extrakt från tistel som ger en extra boost med antioxidanter.

Kan jag kombinera Face Cream och Serum och Ansiktsoljan i eran serie?

Ja, om du har torr hud kan du med fördel applicera 2-3 droppar av Ansiktsoljan i 24h Cream, blanda i handen och sedan applicera för extra fukt. Du kan också använda oljan som sista steg i rutinen - ovanpå krämen.

Övriga frågor

Hur avregistrerar man sig från nyhetsbrevet?

Längst ner i nyhetsbrevet finner du Unsubscribe. Du klickar på denna för att sedan gå vidare, kontrollera din mail och avregistrera dig.

Hur avregistrerar man sig från SMS?

"För att avregistrera skickar du ett SMS med ordet: UYSSTOP till 71550
I det SMS som du får av oss står även instruktionerna så att det ska vara enkelt för dig.