Så kan du ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen

Om du har färgat hår vet du förmodligen att hårfärgen tvättas bort lite efter varje tvätt. Dessutom blir färgat hår ofta torrare och mer slitet. Så, för att slippa att färga håret för ofta, ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen så länge som möjligt behöver du hitta den rätta hårvården. Idag vill vi prata om olika slags produkter som är färgvänliga och funkar jättefint på ditt färgade hår. Dessutom ska vi berätta för dig hur du kan bevara hårfärgen hemma genom att vårda håret på rätt sätt. Så, om du vill slippa att gå på salong överdrivet ofta kan du följa våra tips och få ditt färgade hår att vara mjukt, glansigt och välvårdat. 

Använd ett schampo som bevarar hårfärgen

Vid varje tvätt, bleknar hårfärgen mer och mer. Därför kan det vara svårt att bevara hårfärgen så länge som möjligt och slippa betala dyra behandlingar för ofta. Ett sätt att ta hand om färgat hår och bevara färgen i håret är att använda ett schampo som är färgvänligt. 

under your skin detox schampo är utmärkt för färgat hår

Det finns många schampon som är tillgängliga till dig, men du behöver hitta ett som bevarar din hårfärg. Dessutom vore det jättebra att använda ett schampo som inte torkar ut ditt hår utan återfuktar det istället. Vi kan varmt rekommendera att du testar vårt ekologiska detox schampo som innehåller väldigt milda ingredienser som är icke-uttorkande för håret. Det innehåller även hydroliserat quinoa extrakt som både skyddar och bevarar hårfärgen så du kan njuta av din fräscha hårfärg länge.

Vårt schampo kommer också att återhämta din hårbotten från den uttorkande färgen och andra starka produkter - det återställer både fuktbalansen och pH-värdet i hårbotten. På så sätt får du en hälsosammare hårbotten och glänsande hår. Låter det inte fint? 

Återfukta håret på djupet för att slippa torra hårtoppar och ta hand om färgat hår rätt

Färgat hår blir ofta ganska uttorkat, särskilt om du har färgat håret i många år eller om du använder starka färger eller blekmedel. Därför är återfuktning ett av de viktigaste stegen i din hårvårdsrutin för färgat hår. Du behöver ge håret tillräckligt med fukt för att slippa torrt och slitet hår. Så, vårt tips är att välja ett balsam eller en hårmask som ger håret en intensiv fukt, boostar dess lyster och gör det mjukare. 

under your skin detox kit hjälper dig att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen

Du är välkommen att testa vårt bäst i test ekologiska balsam som ger håret en boost av fukt samt gör håret supermjukt, lent, och lätt att borsta genom. Det är rikt på återfuktande och vårdande ingredienser och innehåller bland annat antioxidanter och C-vitamin. Det bästa är att du kan använda det som en hårmask för att vårda färgat hår ännu bättre. Låt balsamet ligga i håret i ca 10-20 minuter innan du sköljer det ut. Detta är det perfekta sättet att ta hand om färgat torrt hår och återuppliva det.

Om du vill gå ett steg längre då kan du även använda hårolja i topparna! På så sätt låser du in fukten i håret och gör det både mjukare och glansigare. Din hårfärg kommer att se bättre ut istället för att bli tråkig. 

Hur ofta ska man tvätta färgat hår? 

Vi rekommenderar aldrig att du tvättar håret överdrivet ofta. Som du kanske redan vet är det inte önskvärt att tvätta håret varje dag. Även om du använder ett schampo för färgat hår som inte är uttorkande, är det fortfarande bättre att avstå från dagliga tvättar. Tvättar du håret för ofta rengör du det från dess naturliga oljor och då behöver din hårbotten kompensera genom att överproducera talg. Därför blir ditt hår fett direkt efter tvätt. Dessutom kan daglig hårtvätt torka ut ditt hår och gör det strävare. 

Så för att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen är vårt tips att du tvättar håret 1-2 gånger i veckan. Om du använder produkter som är hårvänliga kan du förlänga tiden mellan hårtvättar och slippa torka ut håret och blekna hårfärgen. Testa gärna vårt Detox Kit för att sluta tvätta håret så ofta - just det är meningen med vårt kit.

Bevara färgat hår genom att skydda det från värmen

Att styla håret kan vara jättesvårt utan vissa värmeverktyg såsom plattång, locktång, hårfön, osv. Men alla dessa verktyg kan torka ut ditt hår samt gör det slitet och bränt. I kombination med färg, blekmedel och andra färgbehandlingar kan dessa värmeverktyg skada ditt hår på riktigt. 

en kvinna hos frisören

Så, för att ta hand om färgat hår på rätt sätt är vårt tips att skydda det från värmen. Antingen använd värmeskydd innan du stylar håret eller avstå från dessa hårverktyg. Ifall du vill använda produkter som skyddar håret från värmen rekommenderar vi att du hittar produkter som är så naturliga som möjligt. Annars kan starka kemikalier i hårprodukter torka ut ditt hår vidare. 

Var snäll mot håret för att bevara hårfärgen

Om du upplever att ditt färgade hår är torrt och livlöst så är det dags att ge det mer näring och kärlek. Som du kan se, är vårt största tips för färgat hår att se till att ditt hår har tillräckligt med fukt och att slippa använda produkter och verktyg som torkar ut håret. Genom att använda hår- och färgvänliga produkter samt skydda ditt hår från värmen och starka kemikalier kommer du att återuppliva ditt färgade hår och bevara hårfärgen längre. Så, för att ta hand om färgat hår och bevara hårfärgen är det viktigaste att du är snäll mot håret och vårdar det med de bästa produkterna. Skapa en fullständig hårrutin och ditt hår kommer att bli lysande och mjukt!

Leave a comment

svenska sv