Skapa den perfekta hudvårdsrutinen - steg för steg guide

Nuförtiden pratar alla på internet om sina hudvårdsrutiner och mirakulösa hudvårdsprodukter som fixar alla problem. Men om man är nybörjare kan det vara svårt att skapa en rutin som liknar din favorit influensers hudvårdsrutin. Vi vet att det kan vara överväldigande och att det ofta är jättesvårt att börja med hudvård. Därför vill vi presentera för dig en liten guide som handlar om den perfekta hudvårdsrutinen steg för steg. Vi ska prata om de grundläggande stegen som utgör en fullständig hudvårdsrutin för nybörjare. Så, om du inte vet var du ska börja och hur du kan hitta din hudvårdsrutin fortsätt läsa och få veta mer.

De grundläggande stegen i en komplett hudvårdsrutin

Det finns ingen regel för vad man ska ha för hudvårdsrutin men det finns vissa steg som är avgörande och som alla ska ha i sin rutin. Det är bara 3 steg, så oroa dig inte. 

1. Ansiktsrengöring - det första steget mot strålande hy

Det första steget i en perfekt hudvårdsrutin för vilken hudtyp som helst är rengöring. Vissa människor tror att det räcker med att tvätta ansiktet med vatten. Men nej - det räcker inte. Under dagen samlas fett, smuts, produkter och fria radikaler ihop i dina porer och vatten kan inte rengöra ansiktet tillräckligt bra. Som en följd kan dina porer bli tilltäppta, du kan uppleva finnar, ojämn hudtextur och en rad andra problem. 

Så, för att behålla en jämn och fräsch hudton är det viktigt att du rengör din hud morgon och kväll. Vårt tips är att använda en rengöringsprodukt som är mild och icke-uttorkande för att slipa torka ut huden och behöva fixa detta efteråt. 

2. Återfuktning - en oundviklig del av en perfekt hudvårdsrutin

Nästa steg - återfuktning - är en grej till som alla hudtyper behöver i hudvårdsrutinen. Oavsett om din hud är torr, fet, normal eller blandhy, kräver den fukt. Därför behöver du satsa på en ansiktskräm som funkar för dig. Det finns olika typer av fuktkrämer på marknaden, så du kan hitta en som bäst passar din hudtyp och din huds behov. 

en kvinna applicerar en fuktkräm i den perfekta hudvårdsrutinen

Så, du kan först lära känna din hudtyp och sen hitta produkter som passar din hy. Men i alla fall behöver du återfukta din hud för att undvika uttorkningen och för att skydda huden från yttre faktorer. Om du vill skapa en super enkel hudvårdsrutin med bara nödvändiga produkter då är en bra fuktighetskräm en av de tre obligatoriska stegen. Glöm inte att applicera din ansiktskräm morgon och kväll efter rengöring

3. Solskydd - det viktigaste steget i en daglig hudvårdsrutin

Höst är på väg men det betyder inte att du kan kasta bort ditt solskydd! Om du vill ta hand om huden rätt och använd alla nödvändiga produkter då behöver du fortsätta skydda huden mot solens skadliga strålar även under kallare månader. Alla hudtyper behöver skyddas från UVA- och UVB-strålar som kan orsaka solfläckar, hyperpigmenteringar, inflammation, uttorkad hud och öka risken för hudcancer. Så, det sista och viktigaste steget i den perfekta hudvårdsrutinen är SPF. Vi rekommenderar att du använder ett solskyddsmedel med SPF 30 eller högre. 

Om du inte vill lägga till andra produkter i din hudvårdsrutin då är dessa tre steg allt som du behöver. Men om du vill ge hyn lite mer kärlek, fortsätt läsa och få veta om några extra steg.

Extra produkter för extra vård

Ansiktsvatten - återställ hudens pH-värde

Måste man använda ett ansiktsvatten? Nej, det måste man inte göra. Men ansiktsvatten eller toner är ett extra steg som du kan lägga till din hudvårdsrutin för att återställa hudens naturliga pH-värde efter rengöring. Det kan även ha en lugnande och återfuktande effekt. Meningen är att en toner förbereder din hud för följande hudvårdsprodukter. Så om du vill hitta din perfekta hudvårdsrutin och experimentera med olika produkter kan du ge ansiktsvatten en chans och se om det är något som din hy kräver.

Hitta ett serum anpassat till din huds behov

Serum är produkter som innehåller aktiva ingredienser och de är gjorda för att fixa olika hudproblem. Det finns serum med hyaluronsyra för extra återfuktning, vitamin C serum för lyster i ansiktet och en jämn hudton, niacinamid serum som håller sebumproduktionen under kontroll, osv, osv. Så om du vill komplettera din hudvårdsrutin med lite extra omtanke och använda produkter som kan förbättra hudens utseende då är serum något som du behöver leta efter.

en person håller ett serum

Ta reda på din hudtyp - om du har torr eller uttorkad hud, fet hud, normal eller kombinerad hud - och välj ett lämpligt serum. Hitta ett eller fler serum som passar din huds behov och du kommer att märka synliga resultat. Hudvårdsrutinens ordning är viktig, så när använder man serum? Efter rengöring och toner och före återfuktning. 

Ansiktsolja - inte bara för människor med torr hy

En ansiktsolja är en produkt som människor med torr hy bäst trivs med. Men det betyder inte att du inte kan använda ansiktsolja i din hudvårdsrutin om din hy är fet, normal eller kombinerad. Alla kan använda en ansiktsolja för att låsa in fukten i huden och förstärka hudbarriären. Dessutom återfuktar oljor huden på djupet och ger dig en otroligt fin lyster i ansiktet. Om du bestämmer dig att det är dags att börja använda en ansiktsolja då ska du applicera den efter din fuktighetskräm, alltså som det sista steget i din rutin. Ifall det handlar om morgonrutinens hudvård då applicerar du oljan före solskydd. 

Kika gärna på vår bäst i test Natural Glow Ansiktsolja som återfuktar hyn, ger ett glow, samt reducerar ålderstecken och inflammation. Den passar alla hudtyper så du kommer inte att ångra köpet. 

Exfoliering och ansiktsmasker - self-care favoriter

En eller två gånger i veckan kan du ta dig lite tid att ägna dig åt self-care och avkoppling. Då kan du unna dig två extra produkter i din hudvårdsrutin - exfoliering och ansiktsmasker. Båda produkter kommer att ge dig ett naturligt glow i ansiktet, en jämnare hudton och skapa en lyxig spa-känsla i ditt rum.

kvinna med en ansiktsmask

Exfoliering hjälper dig att ta bort döda hudceller, kämpar mot tilltäppta porer, jämnar ut hudtonen, ger en lyster och förnyar hudceller. Det låter fantastiskt, eller hur? Ansiktsmasker kan funka som en peeling eller en boost av fukt beroende på vilken mask du väljer. Det finns en lång rad olika masker som du kan testa, så du kan experimentera lite och hitta masker som funkar för din hud. 

Vilken typ av hudvårdsrutin funkar för dig?

Den perfekta hudvårdsrutinen betyder olika saker för olika personer. Vissa människor föredrar en kort och enkel hudvårdsrutin medan andra vill använda alla produkter som vi nämnde ovan. Vår hopp är att denna artikel kan funka som en komplett hudvårdsrutin guide och hjälpa dig att skapa din egen rutin med produkter som du njuter av. Hudvård är viktig men det ska också vara rolig. Så, experimentera, prova olika produkter och hitta de bästa produkterna för din hy. Berätta om din hudvårdsrutin i kommentarerna nedan!

2 comments

Anna

Jättebra genomgång. Tack!

DannyKap

BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange to reduce the handling fee. Don’t miss the most important opportunity in life

https://hi.switchy.io/5dyf

Leave a comment

svenska sv