en kvinna med en sheetmask i ansiktet för att behandla torr och känslig hud

Behandla torr och känslig hud i ansiktet på bästa sätt

Torrt hår, torra händer, torra läppar, torr hud - allt blir torrare så snart hösten och vintern anländer. Som en följd av detta behöver du lägga mer tid och energi på att återfuktning och vård av din kropp, för att den ska fortsätta att stråla även om det är höst eller vinter. Vi vet att många människor upplever problem med torrare och känsligare hud under dessa månader, så därför vill vi dela med oss av några tips som kan hjälpa dig att hålla huden fräsch, välvårdad och glansig samt behålla ett ungdomligt utseende. Så om du vill behandla torr och känslig hud i ansiktet på rätt sätt, så har du kommit till rätt plats. Med hjälp av våra tips kan du ta hand om din hy på bästa sätt och undvika att göra den irriterad, fjällig och känslig på grund av uttorkning. Fortsätt läs för att ta reda på hur man kan behandla torr hud.

Är din hud torr eller uttorkad? 

Det första steget är att ta reda på skillnaden mellan torr och uttorkad hud. Många människor ser inte skillnaden på dessa två hudtillstånd och antar att de har torr hud. Men om deras hud är uttorkad så kommer den att behöva vårdas på ett annat sätt än om du har torr hud. Så först och främst behöver du ta reda på mer om dessa två begrepp och förstå vad det är som är problemet just med din hud. 

en kvinnas hy

Uttorkad hud är ett hudtillstånd som du kan förbättras med hjälp av rätt produkter. På vintern blir huden utsatt för kall luft, vind och andra yttre faktorer som kan vara orsaken till uttorkningen. Medan torr hud något som beror på gener och det går att fixa med rätt produkter. Du kan skapa en fullständig hudvårdsrutin som består av produkter som är framtagna för torr hud. 

Varför blir huden torr på hösten och vintern?

Vår hud påverkas av många olika faktorer, både inre och yttre. Den blir påverkad av vädret, luftföroreningar, luftfuktighet, hormoner, ökad stress och många andra orsaker. Så på hösten och vintern när luften blir kallare och torrare blir även din hy torrare. Därför rekommenderar vi att du börjar ägna lite mer tid på hudvård under kallare månader och att du väljer produkter som ska hjälpa dig att behandla torr och känslig hud i höst. Nedan kan du hitta tips på några av de viktigaste stegen i din hudvårdsrutin, som du kan använda i höst.

Hur kan du vårda och slippa torr hud?

Slipp uttorkande rengöringsmedel och sluta torka ut huden

Som ett första steg i din dagliga hudvårdsrutinen behöver du använda en ansiktsrengöring. Ofta så köper man produkter som är ganska starka och därmed uttorkande för huden. Som en följd av detta kan man uppleva olika hudproblem, bland annat uttorkad, känslig och irriterad hud. För att slippa dessa problem har vi ett enkelt tips - sluta använda starka rengöringsmedel i ansiktet!

en kvinna torkar ansiktet efter tvätt

Istället för att välja dessa produkter som kan försvaga hudbarriären rekommenderar vi att du letar efter en produkt somt rengör din hud utan att torka ut den. Alltså sök efter produkter som är milda, naturliga och vårdande. Det är en bra start i behandlingen av torr och känslig hud.

Använd en rik ansiktskräm för att ge huden tillräckligt med näring

Efter du har rengjort huden då är det dags att hjälpa den att återfå sin glans och fukt. Det kan du göra genom att använda en ansiktskräm som återfuktar din hy och ger den tillräckligt med näring och vård.

Om din hudtyp är torr och du upplever att hyn känns torr eller stram så kan du leta efter fuktkrämer som innehåller t.ex. ceramider, naturliga oljor, skvalen, sheasmör, silikoner, m.m. Ifall din hud vanligtvis inte är torr, utan det bara blev uttorkad av någon annan anledning, då kan du testa ingredienser såsom hyaluronsyra, glycerin och peptider. Med hjälp av en ansiktskräm med dessa ingredienser kommer du att ta hand om din torra och känsliga hud under hösten och vintern. 

Lås in fukten med hjälp av en ansiktsolja för att motverka torr hud i ansiktet

Ibland blir huden så torr att det inte bara räcker med en fuktkräm. Detta är vanligt hos människor som har torr hudtyp, i dessa fall är det en bra idé att följa upp din ansiktskräm med en ansiktsolja. En bra olja kommer att låsa in fukt i huden och minska mängden vatten som huden förlorar. 

under your skin natural glow ansiktsolja är perfekt för behandlingen av torr och känslig hud i ansiktet

Vi rekommenderar att du kikar på vår Natural Glow Ansiktsolja som funkar utmärkt för alla hudtyper, särskilt på hud som behöver extra näring. Den ska återfukta din hud på djupet samt reducera inflammation, lugna ner huden och ge ditt ansikte en otroligt fin lyster. Dessutom hjälper vår olja att reducera pigmenteringar, ålderstecknen och den ökar kollagenproduktionen samt hudens spänst. Visst låter det härligt? Det är den perfekta produkten för att behandla torr och känslig hud under hösten. 

Extra omtanke för torr och känslig hud - ansiktsmasker

Åtminstone en gång i veckan bör du ta dig tid för att ge huden extra kärlek och omtanke. Det kan du göra genom att skapa ditt eget hemmaspa och använda en härlig ansiktsmask som boostar hudens fuktnivå och ger en fin lyster. 

Det finns många olika typer av ansiktsmasker och du ska välja den som passar bäst på din hud. Om du letar efter en behandling mot torr hud i ansiktet så ska du söka efter en mask som är rik på fuktgivande ingredienser och som kommer att återuppliva din uttorkade och strama hud. Du kan välja en sheetmask eller en vanlig ansiktsmask som du tvättar bort efter ett tag. I vilket fall så kommer detta steg att boosta din hy och hjälpa den att överleva under dessa kalla månader. 

Hur vårdar du din hy på hösten?

Det är superviktigt att du tar hand om din hud året runt och att du använder rätt produkter för din hudtyp och dina hudtillstånd. Den perfekta hudvårdsrutinen innebär olika produkter för olika människor, men på hösten är återfuktning det viktigaste steget för alla, oavsett hudtypen. Så för att behandla torr och känslig hud i höst rekommenderar vi att du fokuserar på rika, fuktgivande produkter som ger mycket näring åt huden. Vilka slags produkter använder du på hösten? Hur vårdar du din hud? Kommentera gärna här nedan. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar