en kvinna applicerar ansiktskräm för att förbededa huden inför sommaren

Förbered din hud inför sommaren i 3 enkla steg

Sommaren är runt hörnet och det är dags för att ge din kropp lite extra kärlek och förbereda din hud inför solen. Under vintertid blir huden ofta torr och den har inte fått tillräckligt med vård. Men när sommaren börjar närma sig och sommarkläderna kommer tillbaka så vill du förmodligen få din hud att se så bra ut som möjligt. Just därför vill vi ge dig några tips som kommer att hjälpa din hud att stråla och se fräschare ut. Så fortsätt läs och förbered din hud inför sommaren genom att följa våra enkla tips.

1. Säg hejdå till döda hudceller - exfoliera

Vår kropp skapar ständigt nya hudceller. Normalt sett tar det ca 30 dagar för huden att bli av med döda hudceller för att skapa plats för de nya. Men ibland behöver vår hud lite extra hjälp. Annars kan dessa döda hudceller orsaka hudproblem såsom akne.

en kvinna exfolierar ansiktet för att förbereda hud inför sommaren

För att hjälpa hyn att få bort gamla hudceller kan du börja med att exfoliera 1-2 gånger i veckan. På så sätt kommer du att få jämnare hud, förbättra hudtexturen, få mer glow i ansiktet och hjälpa de andra produkterna att funka bättre. Därför är exfoliera det första som du borde göra för att förbereda din hud inför sommaren.

Mekanisk eller kemisk exfoliering? 

När det gäller att peela huden för att förbereda kroppen inför sommaren finns det ytterligare en grej som vi måste nämna. Du kan välja mellan mekanisk och kemisk exfoliering.

  • När det gäller ansiktet så rekommenderar vi att använda kemisk exfoliering. Det betyder att du behöver leta efter produkter som innehåller AHA- eller BHA-syror. Du kan hitta dessa ingredienser i olika slags produkter t.ex. i ett serum eller i ansiktsvatten. Dessa kommer att hjälpa dig att få en strålande hud men även hjälpa dig att bli av med akne och pormaskar. Använder du fysisk exfoliering på hyn kan du orsaka skador och problem. 
  • Men och andra sidan kan du använda mekanisk exfoliering för din kropp. Välj en kroppsskrubb eller gör din egen skrubb hemma (t.ex. med olivolja och socker) och skrubba huden för att ta bort gammal hud.

2. Nyckeln till mjuk och strålande hud - återfuktning

Efter att du har skrubbat bort gammal torr hud och exfolierat ansiktet är det dags för nästa steg. Om du vill göra huden redo för sommaren behöver du ge den mycket vård och återfuktning.

Återfukta hyn med dina favoritprodukter och förbered din hud inför sommaren

När det kommer till ansiktet finns det flera olika återfuktande produkter som du kan använda för att förbereda din hy för sommaren.

  • Serum - du kan använda ett återfuktande serum på hyn för att få den att stråla. Håll utkik efter produkter med hyaluronsyra, propolis, panthenol, glycerin och peptider. 
  • Kräm - oavsett hudtyp behöver du använda en kräm i din hudvårdsrutin. Du kan välja bland olika konsistenser, varumärken och ingredienser. Det viktigaste är att hitta en kräm som passar din hy.
  • Ansiktsolja - om du vill återfukta hyn på djupet så kan du lägga till en ansiktsolja i din hudvårdsrutin. Vi rekommenderar att du testar vår Natural Glow Ansiktsolja som passar alla hudtyper. 
  • Ansiktsmask - om du vill skapa en härlig spakänsla hemma, så ta hand om ditt ansikte och njut av lite self-care, vi rekommenderar att använda en ansiktsmask åtminstone en gång i veckan.

Ta hand om hela kroppen

Människor glömmer ofta bort kroppsvård när de tänker på skönhetsvård. Men så ska det inte vara. Det är inte bara ansiktet som behöver lite omtanke. Du behöver ge kärlek till hela din kropp för att förbereda huden för sommaren. Därför vore det bra att börja använda en kroppslotion. 

under your skin kroppslotion

Många människor tycker att det är jobbigt att smörja in sig i lotion dagligen eftersom huden ofta blir kladdig efteråt. Därför är vårt tips att testa använda vår Ekologiska Kroppslotion efter duschen för att ge huden en extra boost av fukt. Det bästa med vår lotion är att den inte lämnar en kladdig hinna på huden. Så testa gärna den och njut av mjuk och len hud på sommaren. 

Ge extra kärlek till dina händer

Under det senaste året har många människor börjat klaga på extremt torra händer och t.o.m. eksem. Våra händer har blivit utsatta för mer alkohol och tvätt än tidigare på grund av pandemin. Därför behöver de också lite extra hjälp och vård. Så för att förbereda din hud inför sommaren är det bästa att klicka hem en återfuktande ekologisk handkräm och vårda händerna. Dina händer kommer att bli tacksamma!

3. SPF = BFF - glöm inte bort solskydd

Solskydd, solskydd, solskydd - det är allt man pratar om numera. Anledningen till detta är att SPF verkligen är det viktigaste steget i din hudvårdsrutin. SPF skyddar huden mot UVA- och UVB-strålning som kan skada huden och orsaka en rad olika slags problem. Solen kan orsaka rynkor, fläckar, inflammation och andra hudproblem. Så använd en hög solskyddsfaktor dagligen och förbered din hud inför sommaren. Det är bäst att välja solskyddsmedel med solskyddsfaktor 30 eller högre

kvinna med solskydd i ansiktet för att förbereda huden för sommaren

 Använder du C-vitamin, A-vitamin (retinol), AHA- eller BHA-syror är solskydd ännu viktigare. Dessa ingredienser gör hyn känsligare mot solen så du kan bränna dig lättare. Därför är det ett måste att skydda hyn mot solen varje dag och på så sätt förhindra förtidigt åldrande, solbränna, solfläckar och t.o.m. hudcancer. OBS! Solskydd är viktigt året runt och inte bara på sommaren. 

Är din hud redo för sommartiden? 

Sommaren är på väg och det behövs lite förberedelse om du vill ha len, lysande och fin hud medan du går runt stan i solen. Så förbered din hud inför sommaren genom att följa dessa 3 enkla tips från Under Your Skin. Vårdar du din hud på rätt sätt kommer den att vara tacksam och se yngre och skönare ut. 

Back to blog

Leave a comment