Hälsa & Skönhet med Nina Campioni

Hälsa & Skönhet med Nina Campioni

Nina Campioni är en positiv och inspirerande smålänning som adopterat storstan som sitt hem. Ni kanske främst känner igen henne som bloggare på ELLE, författare och poddare i Vattnet Går. Hon är en driven, kreativ, kan-inte-låta-bli-att-person som hela tiden har nya idéer och projekt på gång. Hon drivs av målet att skapa ett mer jämställt och snällare samhälle där miljöns bästa är en självklarhet och där alla är lika mycket värda. Nina har två barn och är gift med en högljudd italienare, hon längtar efter hund och mer tid till att gå på konsert, bio och nörda ner sig i onödig fakta. 

Hur kommer det sig att du startade din podd, Vattnet Går? 
- Jag startade podden ur ett egoistiskt perspektiv, jag hade fött barn och kände lite "WHAAAT?", vad hände och hur blev det såhär? Jag behövde prata om det jag varit med om och insåg att jag inte var ensam om det. Idag har podden där jag låter kvinnor får dela med sig av sina upplevelser kring graviditet och förlossning och den efterföljande boken Vattnet Går blivit ett stort stöd för många gravida och en feministisk kamp för en bättre förlossningsvård. 

Hur tar bäst du hand om dig själv, både från utsidan och insidan?
- Det är en bra fråga. Jag har en förmåga att bara köra på och kanske lite sent ibland inser att jag behöver andas också. Men skogen är mitt bästa hämta-energi-ställe. Det finns en magi i skogen och det är inte så konstigt att vi människor känner stark samvaro i naturen - vi är ju också natur. Jag försöker gå en skogspromenad några gånger i veckan för att hämta energi och kraft för insidan. För utsidan är jag mest noggrann med rengöring. Jag tror inte det är hela världen om man missar ett serum här och där, men att rengöra och få bort smuts och gifter från huden tror jag är A och O för ett hälsosamt yttre. Och så träning förstås. Jag tränar cirka 3 gånger i veckan plus promenader och att ta cykeln till jobbet. 

Vilka skönhetsprodukter finns alltid i ditt badrum?
- Jag är ett fan av produkter som klarar mer än en sak. Jag är alldeles för rastlös för att hålla på med tre olika produkter för att rengöra mitt ansikte till exempel. Eller en duschkräm som också återfuktar huden så jag slipper smörja in hela kroppen sen. Tidseffektivt och energisnålt! En produkt som klarar rubbet är allt jag begär.  Sen är också en riktigt bra ögoncrème ett måste och mammas egengjorda ringblommesalva till läpparna. 

När började du använda mer ekologiska produkter? 
- Jag har alltid varit intresserad av miljön och alltid tänkt mycket på vad jag ätit, hur jag sopsorterar, vad jag gör för avtryck. Men det var först när jag var gravid första gången som jag insåg skönhetsindustrin påverkan på miljön och vad en produkt egentligen innehåller. Först då insåg jag att det till och med fanns produkter som innehåller cancerogena ämnen. Chockad insåg jag att jag måste bli mer restriktiv kring vad jag smeta in min hud med. Och sen dess använder jag organiska produkter så långt det bara går. 

Här hittar ni Nina
Ninas blogg hittar du på Nina.elle.se, podden heter Vattnet Går och finns där poddar finns och på Instagram hittar du henne under @ninacampioni. Just nu håller Nina på att skriva en uppföljare till gravidboken och inom smått kommer hon eventuellt också lansera sin egna YouTube-kanal - så håll utkik! 
Back to blog

Leave a comment