en kvinna rengör händerna i badet

Ta hand om dina torra händer och få mjuka händer året runt

Under vissa perioder och på grund av olika faktorer blir våra händer torra då och då. Det är oftast inte ett stort problem men om man inte sköter huden på rätt sätt kan händerna börja svida och flagna. För att undvika dessa medföljande svårigheter behöver du ta hand om torra händer med hjälp av rätt hudvård och ge dem tillräckligt med näring. Så idag vill vi dela med oss av några superbra tips för att hjälpa dig att fixa dina torra händer och göra dom mjukare. Det är egentligen inte svårt att fixa, du behöver bara veta vad som hjälper dig. Så fortsätt läs och lär dig mer om hur du kan återfå fina och lena händer trots dessa coronatider.

Varför får man torra händer

Precis som med alla andra hudproblem så finns det många olika faktorer som orsakar torra händer. Beroende på anledningen till dina torra och nariga händer finns det olika behandlingar som kommer att funka för dig. Vi kommer att nämna några av de vanligaste orsaker till torra händer och sen ska vi berätta om vilka möjliga behandlingar som finns.

  • Allergi. Torra och fjälliga händer beror ofta på en allergi. Du kan till exempel vara allergisk mot en produkt och därför så upplever du torr hud på händerna. 
  • Psoriasis eller eksem. Lider du av psoriasis eller eksem kan dina torra händer bero på detta. I så fall behöver du besöka din läkare för att få råd och mediciner. 
  • Vatten. Om du upplever torra händer efter tvätt kan det betyda att du har söndertvättade händer vilket är särskilt vanligt nu under corona. Varje gång du tvättar händerna rengör du huden från dess naturliga oljor. På så sätt kan händerna bli torra om du tvättar dem för ofta.
  • Uttorkande produkter. Använder du en uttorkande tvål eller handsprit kan dina händer bli torra och fjällande. Därför är det viktigt att du är noggrann när du väljer ut produkterna som använder på dina händer.
  • Kyla. Många människor klagar på torra händer på vintern. Anledningen till detta är att kylan kan torka ut dina händer och även bidra till att de blir fjälliga. Därför är det extra viktigt att ta hand om torra händer på vintern genom att återfukta och skydda dem. 

Dessa är bara några av alla möjliga anledningar till torra händer. Det finns en rad olika faktorer som torra händer kan bero på, men i de flesta fall kan du återfå mjuka händer på samma sätt - genom att använda rätt produkter. Nedan ska vi förklara hur du kan vårda torra händer och återhämta dem. 

Vad gör man åt torra händer

Ifall dina torra händer inte beror på någonting som kräver medicinsk hjälp har vi vissa råd som kan hjälpa dig att välja anpassande produkter och få mjuka händer. 

Välj ut en hudvänlig tvål för att ta hand om torra händer på rätt sätt

Nuförtiden tvättar vi händerna oftare än vad vi gjorde tidigare. På grund av corona är det viktigt att hålla händerna rena både inomhus och utomhus. Som en följd av detta så utsätts våra händer för många tvättar per dag och därmed mer uttorkning. Använder man inte en mild tvål för att rengöra händerna kommer man med säkerhet att torka ut huden. 

under your skin ekologisk handtvål

Eftersom du tvättar händerna väldigt ofta är det viktigt att du är noggrann vid valet av handtvål. Istället för att använda en uttorkande tvål med starka ingredienser, så är det bäst att hitta en ekologisk handtvål som innehåller milda och vårdande ingredienser. På så sätt kommer du att sköta dina händer istället för att torka ut dem vid handtvätt. Att använda en hudvänlig handtvål är det första steget för att få mjuka händer och slippa torra händer. 

Hålla händer rena utomhus med högkvalitativa produkter

Som sagt, numera måste du se till att dina händer är rena hela tiden. När du äter middag på stan, dricker vin med vänner eller går ut och handlar, så är det viktigt att du har en handsprit i väskan. På så sätt kan du rengöra händerna när och var som helst. Var bara försiktig och välj handspriten noggrant - den behöver innehålla över 60% alkohol för att vara effektiv. 

Vi kan varmt rekommendera att du testar en av våra mest älskade produkter - vår Rena Handsprit som passar perfekt i din väska och håller dina händer rena. Alkoholnivån ligger över 70% så den rengör händerna ordentligt och håller dem fria från bakterier. Den innehåller glycerin och alkohol från naturen, samt grapefruktolja. Dessutom har den en underbar doft av citrus. Men eftersom handsprit måste innehålla alkohol så kan den vara uttorkande för händerna. Så för att undvika torra händer kan du fortsätta till vårt nästa steg.

Ett av de bästa tipsen för torra händer - använd en rik handkräm

Hur får man mjuka händer? Genom att använda återfuktande produkter efter handtvätt kan du slippa torra händer och medföljande problem. Hela din kropp behöver fukt för att bevara den perfekta fuktbalansen för att bli mjuk och strålande. Därför räcker det inte endast med att använda en ansiktskräm eller en kroppslotion. Dina händer kräver också näring, så om du vill hålla dina händer mjuka och lena behöver du en riktigt återfuktande handkräm. 

under your skin exklusivt hand kit mot torra händer

Om du undrar vad som funkar bäst mot torra händer, har vi ett tips för dig. Letar du efter en ljuvlig handkräm som hjälper mot torra händer så kan vi varmt rekommendera att du testar vår Ekologiska Handkräm som är en av våra bästsäljare. Vår handkräm innehåller naturliga ingredienser, bland annat mandelolja, stamcellsextrakt från tistel och sheasmör. Den kommer att ge din hud intensiv fukt och hjälpa dig att få mjuka händer. Så om du upplever torra, nariga händer, så är vår bäst i test handkräm något att kika på. Vi har även skapat ett Handsprit + Handkräm Kit för dig, så att du kan hålla händerna både rena och återfuktade när du är ute på språng! 

Mjukgör dina händer med hjälp av en skrubb

Sist men inte minst har vi ett tips till för mjuka händer. Om du vill ta hand om torra händer på riktigt och få mjuka händer året runt så finns det ett extra steg som du kan lägga till i din hudvård, och det är handskrubb.

en kvinna skrubbar sina händer för att ta hand om torra händer rätt

För att få ännu mjukare händer, så att de blir extra lena så behöver du ta bort döda hudceller och är vårt tips är att exfoliera huden åtminstone en gång i veckan. Exfoliering av händerna kommer att göra huden mycket lenare, det kan jämna ut hudtonen och förbättra hudtexturen. Så om du lider av torra händer kan detta steg vara en räddning. 

Få bort torra händer - vårda din hud

Nu vet du mer om olika orsaker till torra händer, samt produkter som kan hjälpa dig att återfå mjuka händer. Allt du behöver göra är att vårda dina händer på rätt sätt och du kommer att bli av med torra händer för gott. Om du behöver ett startpaket har vi skapat ett Exklusivt Hand Kit som innehåller allt du behöver för att ta hand om torra händer på rätt sätt. Den innehåller vår handtvål, handkräm och vår handsprit i två olika storlekar. Så börja vårda din hud och få mjuka händer året runt!

Back to blog

Leave a comment